Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Českobudějovická Slavia přijela do Lišova s ročním zpožděním

 
středa, 13. října 2021, 17:30

Lišov - Českobudějovická Slavia měla hrát v loňském ročníku právě v Lišově, když zaúřadoval covid a soutěže se nedohrály.

Prvních patnáct minut se hrál oboustranně opatrný fotbal bez vyložených brankových příležitostí, až v 17. minutě vystrašil domácí obranu Lhoták centrem, na který naběhl Rajzl, ovšem míč prvním dotykem překopl. O dvě minuty později rozehráli domácí po ose Červenka -  Míra Koláček míč na Kandla, jehož střelu srazil obránce do rohu. Ten chytře rozehrál Bouchal míčem po zemi na nabíhajícího stopera Kándla, jehož střelu „pod víko“ jistě chytil Rychlý. Ve 24. minutě kopali hosté první rohový kop, přetažený míč odvrátil hlavou Míra Koláček. O chvíli později jeho přetažený centr nezpracovali Bouchal ani Mach. Ve 30. minutě poměrně dosud nudnou podívanou vylepšil domácí kapitán Bouchal, když pohotově uklidil odražený míč z hranice trestného území pravou nohou k tyči 1:0.

Hra se trochu rozproudila a zejména hosté zvýšili snahu, měli několik nebezpečných akcí. Největší v 38. minutě, když Lhoták se Slípkou a Pincem se od půlky „proháčkovali“ až do vápna, tam ovšem Pinc sám před Sojkou ukvapeně vystřelil vedle brány. Ve 40. minutě dobře zahraný trestný kop hostů odvracel hlavou Červenka. Ve 43. minutě se uzavřelo skóre 1 poločasu, když po minisérii autů na pravé straně poslal domácí Shýbal míč vysokým centrem na bránu Rychlého, ten míč podběhl a nejistým zákrokem gólu nezabránil 2:0.

Tradiční poločasové rozhovory byly tentokrát obohaceny i několika mezi fanoušky domácích a hostů, kterých přijelo asi třicet. Samozřejmě padala i slova o otřepané „Czaplárově poučce“ o dvougólové pasti, domácí ovšem začali poměrně aktivně a chtěli náskok zvýšit. Ve 49. minutě Kándl zahájil kombinaci se Shýbalem ten přihrál míč Červenkovi, který posunul míč uličkou na nabíhajícího Kandla, jehož zradila koncovka. Vzápětí měli štěstí domácí, když Bravenec trochu vyšachoval obranu, jeho slabý centr srazil do rohu Račák. V 54. minutě opět stoper Kándl vydoloval míč z vlastní poloviny a neatakován zkusil z asi 35 metrů překvapit Rychlého, míč však skončil nad brankou. V 56. minutě se zápas, jak se později ukázalo, rozhodl, když velmi aktivní Kándl poslal míč mezi obránce na nabíhajícího Kandla, který po vzorném krytí míče jej zatáhl zleva k trestnému území a křižnou přihrávkou našel před prázdnou bránou Bouchala, který se nemohl minout 3:0.

V 58. minutě Račák na půlce vybojoval míč, nebojácně obešel dva protihráče a pěkně vystřelil z hranice vápna jenom do středu branky. Domácí pod dojmem náskoku začali hrát trochu lehkomyslně, chtěli hrát na jistotu, míč někdy zbytečně tahali a „říkali si o gól“. V 60. minutě překopl míč v šanci Hosnedl po vyhrané hlavičce Bravence, o dvě minuty později po faulu na aktivního vystřídavšího Hosnedla provedl trestný kop chytrým obstřelem Toman, Sojku nepřekvapil. V 66. minutě už jej zaskočil střelou asi ze třiceti metrů, míč mířící do „šibenice“ Sojka místo vytěsnění nad bránu měl snahu jej zachytit, vypadl mu však z rukou a rozhodčí i bez VAR viděli gól 3:1.

Vypadalo to, jako by byla branka pro oba brankáře nepřející. V 70. minutě hosté vylepšovali kop od rohového praporku a kapitán Bohůnek ještě hlavou přestřelil branku. V 71. minutě vystřídavší Šachl uplatnil svou rychlost a byl faulován, trestný kop zahrál Bouchal nečekaně na přední tyč a dobíhající Červenka těsně minul. V 79. minutě dobrou kombinaci hostů zakončil střelou vedle Strobl, o 3 minuty později už hosté oživili zmíněnou výše uvedenou trenérskou poučku. Dlouhý nákop míč z trestného kopu od střídačky vytěsnil Sojka do rohu, který Toman tentokrát zahrál na přední tyč a kapitán hostů Bohůnek míč hlavou trefil do šibenice 3:2. Hosté ožili byli agresivnější, což přehnal za žlutou kartu dohráním domácího „špílmachra“ Červenky. Následný trestný kop Kándla vychytal Rychlý a domácí mužstvo už bez větších obtíží posledních několik minut dohrálo a dovedlo zápas do vítězného konce.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Měli jsme v celku zápas pod kontrolou a dostali jsme se až do vedení 3:0. Vlastními chybami jsme ale umožnili soupeři snížit až na rozdíl jednoho gólu, ale důležité jsou pro nás tři body.“

SK Lišov – Slavia ČB 3:2 (2:0)

Branky: 29. a 55. Bouchal Daniel, 42. Shýbal Petr – 65. Slípka Marti, 81. Bohůnek Matěj

Rozhodčí: Valeš Radek – Boček Petr, Krejník Petr            

ŽK: 2:2 (Shýbal, Pechoč – Slípka, Hosnedl)

ČK: 0:0

Diváci: 120

SK Lišov: Sojka Jan – Shýbal Petr, Koláček Daniel, Kándl Jan, Račák Karel (59. Šachl Matěj) – Pechoč Libor (90. Ježek Jakub), Červenka Aleš, Koláček Miroslav (38. Hlaváč Jan), Mach Ota – Bouchal Daniel, Kandl Petr (75. Brtna Daniel). Trenér: Beneda Jiří

Slavia ČB: Rychlý Lukáš – Bohůnek Matěj, Klíma Jindřich, Lhoták Petr (55. Bláha Patrik), Rajzl Petr, Slípka Martin, Strobl David, Bravenec Vojtěch (89. Hajný Petr), Korbel Jan (49. Hosnedl Matěj), Pinc Jakub (68. Kokrment David), Toman Roman.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák