Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští ve druhém poločase derby s Meteorem Tábor předvedli dokonalý obrat

 
úterý, 12. října 2021, 19:44

Chýnov - Mužstvo Meteoru, kterému se letos velice daří a drží se v popředí tabulky, zavítalo v devátém kole na hřiště sousedního Chýnova a po bojovném a srdnatém výkonu zde sahalo po výhře. Zanechalo velmi dobrý dojem, ale bohužel pro ně jen v prvním poločase. Ve druhých 45 minutách již totiž plně ovládli hru domácí fotbalisté (z tribuny se ozvalo ke konci utkání jako by do druhé půle nastoupila za Chýnov na hrací plochu úplně jiná jedenáctka) a až do té doby velmi dobře hrající Meteor jako by byl najednou kouzla zbavený…

Za pěkného slunečného počasí měli hosté výborný vstup do utkání a již v 10.min. se řítil do vyložené šance Kollárik, který se výborně uvolnil, ale domácí opora v brance Průša jej vychytala. Hosté však útočili i nadále a v 15.min. byli za to odměněni, když skóroval výborně hrající mladík Sedláček, který dorazil do sítě míč odražený od tyče po hlavičce Kollárika (0:1).

Poté dali o sobě vědět i domácí únikem Zítka, ale jeho centr na nabíhajícího Krále na poslední chvíli hostující obrana odvrátila na rohový kop. Ve 21.min. ale přežil horkou chvilku před svou brankou opět domácí celek, když táborský Široký se ocitl sám před Průšou, ale jeho pokus z úhlu se mezi tři tyče nevešel. Ve 30.min. se řítil sám na Průšu hostující Kolář a jen o centimetry minul domácí branku, i když se již příznivci hostů na tribuně radovali…

Až ve 38.min. se do té doby hodně nevýrazně hrající domácí hráči dostali poprvé do vyložené šance, ale hlavička Doubravy skončila jen na tyči Šedivého branky a od ní pak v náručí táborského gólmana. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté a domácí mohli být rádi, že prohrávali pouze jednobrankovým rozdílem. To však ještě vůbec nikdo na stadiónu netušil, jaký velký obrat nastane ve druhých pětačtyřiceti minutách.

V kabině našli živou vodu

Domácí totiž nastoupili do druhé půle jako politi živou vodou a od 46.min. se najednou valil jeden útok za druhým na Šedivého branku a vytvářeli si i velké gólové příležitosti. Nejprve v 57.min. vyrovnal pohotovou dorážkou po pěkné útočné akci Král (1:1) a hned o minutu měl vedoucí gól na noze J. Hruška, který postupoval sám na branku, ale Šedivý vytasil také nádherný zákrok. V 64.min. střídající domácí Havlík jen o centimetry minul hostující branku, když přihlížející brankář Šedivý pouze tlačil míč očima mimo tři tyče.

Hosté se v těchto chvílích jen těžko dostávali ze své poloviny. V 71.min. měl vedoucí gól na noze O. Hladík, ale ani na brankové čáře nedokázal dotlačit míč za Šedivého záda. To se podařilo až v 84.min. chýnovskému stoperovi Rytířovi, který cizelérsky tečoval na přední tyči do sítě rohový kop O. Hladíka (2:1). Domácí byli na koni a gólovou tečku za výborným druhým poločasem dali v 93. min. D. Havlíkem, který proměnil přesný centr Krále ve třetí branku (3:1) a vzápětí rozhodčí Novotný naposledy fouknul do své píšťalky.

Hodnocení zápasu asistentem trenéra domácích Pavlem Pilíkem: „První půle nebyla vůbec dle našich představ, hosté byli důraznější, rychlejší a lepší na míči. Do druhé půle jsme změnili rozestavení na 3 -5 - 2 a na soupeře to najednou začalo velice platit. Za druhý poločas jsme si vypracovali 5 nebo 6 gólových šancí a za výkon v této druhé půli bych chtěl celé mužstvo pochválit, jmenovitě bych vyzdvihnul výkony Krále a J. Hrušky. Od 46. minuty jsme hráli, jak bychom si na trenérské lavičce představovali. Hosté se zcela zatáhli na svou polovinu a to nám vyhovovalo.“

Hodnocení zápasu kapitánem a brankářem hostů Janem Šedivým: „Bylo to klasické důrazné derby s Chýnovem, plné osobních soubojů. V 1. poločase se nám dařilo, byli jsme určitě lepším celkem a mohli jsme vést i více než jednobrankovým náskokem, i když jsme přečkali jednu vyloženou šanci domácích, kteří nastřelili tyč. Ve druhé půli však domácí na výkonu evidentně přidali, začali nakopávat míče na důrazného Krále, který se jen těžko nechá odstavit od míče a naše mužstvo se již jen těžko dostávalo do hry. Vítězství si domácí za výkon ve druhém poločase zasloužili.“

FC Chýnov - Meteor Tábor 3:1 (0:1)

Góly: 57. Král, 84. Rytíř, 90. Havlík - 15. Sedláček. Rozhodčí: Ct. Novotný - Kocina, Bartoníčková. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 4: 4. Rohy: 7:5, 115 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek (86. Lhoták), Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška (26. Štrouf) – J. Hladík (53. D. Havlík), Mládek, Petrů (11. F. Zadražil), O. Hladík – Král, J. Hruška. Trenér Petr Holota.

Meteor: Šedivý – Štumfol, Pecka, Štrincl, Mrázek (62. Janošík) – Löffler (84. Klestil), Široký, Fiala, Kolář (31. Lachout) – Sedláček, Kollárik. Trenér Jiří Smetana.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer