Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor doma opět zvítězil, s Lišovem uhájil poprvé nulu

 
úterý, 5. října 2021, 23:32

Tábor - K dalšímu zápasu 1. A třídy přijel na hřiště Meteoru Tábor Lišov, který se po polovině podzimní části nacházel ve středu tabulky. Meteorští tak byli mírným favoritem zápasu a svoji roli dokázali díky brankám Širokého a Koláře potvrdit.

Vstup zápasu vyšel o trochu lépe domácím, kteří se dostali do šance už v 10. minutě, kdy dobře přečetl rozehrávku hostujících hráčů Mrzena, ale při zakončení uklouzl a brankář tak mohl klidněji lapit jeho střelu. Další šance přišla hned záhy. Do dobré příležitosti se po nahrávce Fialy dostal Janošík, který ovšem přestřelil bránu.

Stejně si počínal ve 20. minutě také Kolář, a tak přišla řada na hosty. Ti poprvé zahrozili ve 23. minutě a hned z toho mohl být gól. Šedivý však stál, kde měl a zakončení hlavou chytil. Poté se k zakončení dostal domácí Fiala, který si našel centrovaný míč po rohovém kopu, ale ani jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.

V závěru poločasu se ještě k příležitosti dostali hosté, kteří využili dvou podklouznutí domácích, ale míč do sítě se jim dostat nepovedlo. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se hrál zprvu vyrovnaný fotbal a první příležitost přišla po deseti minutách. Šachlovu přihrávku do prázdné brány ale dokázal výborně vykopnout Šedivý.

První přesný zásah byl k vidění v 69. minutě, kdy Fiala obdržel ve vápně nahrávku od Štumfola, poslal míč na Sedláčka, který ještě přiťukl Kollárikovi, jehož zakončení vykopl na brankové čáře jeden z obránců. Ovšem míč se dostal na vápno k Širokému a ten ho pěknou střelou poslal do sítě - 1:0.

Na rozdíl dvou branek se Meteor dostal vzápětí. Centrovaný míč od Löfflera uklidil hlavou na zadní tyči číhající Kolář. Domácí po této trefě nepřipustili žádné drama a utkání dovedli ke třem bodům. Meteor také poprvé v sezoně zvítězil s čistým kontem a Lišov porazil stejně jako v minulém roce 2:0.

Příští kolo se Táborští představí v Chýnově a očekává se vyrovnané a určitě zajímavé derby. Lišov přivítá na svém trávníku Slavii ČB, které se podařilo podruhé v sezoně zvítězit.

FK Meteor Tábor - SK Lišov 2:0 (0:0)

Góly: 69. Široký, 73. Kolář.

Meteor: Šedivý - Štrincl, Pecka, Štumfol - Mrázek (56. Loffler), Fiala (89. Klestil), Mrzena, Sedláček - Široký - Janošík (60. Kollárik), Kolář (75. Syrovátka).

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama