Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mirovice o výhře nad Novou Vsí rozhodly už do poločasu

 
úterý, 5. října 2021, 22:30

Mirovice - Utkání osmého kola I. A třídy mezi domácími Mirovicemi a Novou Vsí bylo zápasem mužstev bojujících v horní polovině tabulky I. A třídy.

Za bouřlivého hudebního doprovodu se domácí hráči hned od začátku utkání do svého soupeře zakousli a hned ve třetí minutě si vytvořili velkou šanci, když se na hostující bránu řítil Matěj Štochl, ale svou nebezpečnou akci zakončil místo náhry na druhou stranu nepřesnou střelou.

Do dalších akcí se dostal mirovický Převrátil, který dělal hostům svou rychlostí starosti, leč jeho střely byli buď obranou Nové Vsi zblokované, nebo si s nimi poradil novoveský gólman Bartizal. Také hosté se osmělili a v 11. minutě po rohovém kopu byl blízko ke skórování Graman, když míč zblízka do sítě neprotlačil.

Hned z následujícího protiútoku už to vypadalo, že padne úvodní branka zápasu, když domácí kapitán Peterka utekl a krásnou nahrávkou vybídl Převrátila ke skórování. Domácí už měli ruce nad hlavou, ale hosty od branky zachránil skvěle se vracející obránce Vogl a míč z brankové čáry vykopl mimo.

Po dalším rychlém brejku Mirovic byl před vápnem faulován Převrátil a z následného trestného kopu ve 27. minutě sám střílí gól - 1:0. Další šance přišla na druhé straně, když domácí obraně utekl novoveský Fatura a vybídl ke skórování útočníka Markese. Jeho střela ale šla těsně mimo. Skóre se opět měnilo ve 35. minutě, když přes půlku hřiště a hostující obranu prošel Matěj Štochl, nikdo jej nedokázal zastavit a tak jeho střela skončila až v síti - 2:0.

I přes to, že Nová Ves nehrála špatně, padl do poločasu ještě jeden gól. Hosté ve 41. minutě nedokázali míč dostat do bezpečí, a na jejich bránu šlo hned několik střel. Bartizal první střely zblízka vyrazil, ale na tu poslední už byl krátký a svým druhým gólem v zápase zvyšuje vedení domácích na 3:0 Matěj Štochl. Domácí vyhráli první poločas zaslouženě a v klidu mohli odcházet do kabin.

Do druhého poločasu nastupovaly oba celky s rozdílnými úkoly. Zápas se vyrovnal a tak se hrálo od brány k bráně. A také začalo přibývat žlutých karet. Domácí potrestali hosty i na začátku druhého poločasu čtvrtým gólem. V 50. minutě po dlouhém míči do vápna, novoveský brankář Bartizal míč vyboxoval pouze nad sebe a nedůraz v novoveské obraně potrestal hlavičkou zblízka Císař - 4:0.

I přes obdrženou branku se hosté stále více dostávali do hry a hnali se za zkorigováním výsledku. Jejich šance a převaha byla stále větší a za druhý poločas si nějaký gól zasloužili. Domácím od 60. minuty postupně ubývaly síly a tak po rychlém přechodu do útoku zakončil svůj únik Havel.

Na konečných 4:2 po faulu na novoveského Faturu zakončil z trestného kopu nádherným gólem novoveský Trejbal. Ke konci zápasu byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen novoveský Graman, ale na skóre se již nic nezměnilo.

Mirovice vyhrály v tomto utkání zaslouženě a svého soupeře přeskočily v tabulce se stejnými body, ale s lepším skóre. Nová Ves nehrála špatně, ale už ztrátu z prvního poločasu nedohnala.

SK Mirovice – TJ Nová Ves 4:2 (3:0)

Branky: 35. a 41. Matěj Štochl, 37. Jak. Převrátil, 50. Císař – 65. Havel, 76. Trejbal. Rozhodčí: Kocina – Kovařík, Machová. ŽK: 3:5 (Kocourek, Ševr, Matěj Štochl – Graman 2. Markes, Pech, Vogl). ČK: 0:1 (83. Graman). Diváků: 150.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková