Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby o krále Volyňky mezi Vimperkem a Čkyní mělo po letech náboj

 
pondělí, 4. října 2021, 20:37

Vimperk - Derby týmů, které dělí od sebe pouhých deset kilometrů tokem řeky Volyňky, bylo celý týden zejména ve Čkyni bráno prestižně. Oba týmy začaly soutěž rozdílně, zatímco domácí Šumavan měl start přímo katastrofální, tak hosté do soutěže vlítli a získávali body. Jenže nyní, v druhé části, je to naopak. Domácím se vrátili marodi, tým si pomalu sedá a bylo to vidět i v sobotním derby. Čkyňstí prožívají výsledkovou krizi a bodový příděl se zastavil. Důležitost zápasu byla pro domácí velká, neboť v případě vítězství by šli za Čkyňské již jen o dva body a hlavně posunuli by se tabulkou nahoru.

Začalo se opatrně a v podstatě celý první poločas to byl herní projev hráčů obou celků. Hrálo se sice celoplošně, ale od branky k brance a na šestnáctkách konec. Gólmani moc práce neměli a tak vzruch přinášeli jen emoce, které k takto vypjatému zápasu patří.

Vzruch přinesla jen žlutá karta Ratajovi ze Čkyně za zbytečnou ruku, když domácí diváci chtěli červenou, ale sudí Pravda správně udělil jen žlutou kartu. S tím vydržel potrestaný Rataj jen do konce poločasu, kdy za ostrý zákrok na Málka dostal druhou žlutou a šel předčasně do sprch. To byla pro hosty sprcha a projevilo se to hlavně ve druhém poločase.

Druhé dějství jednoznačně patřilo domácím. Hned od začátku získali převahu, kontrolu míče a přišly i góly. V 53. minutě otevřel střelecký účet kapitán Pospíchal. Vimperští se uklidnili, získali herní převahu, kterou potvrdil v 64. minutě opět Pospíchal po nádherné kombinaci, na jejímž konci uklidil míč již do prázdné branky. To bylo pro hosty moc.

Jak se čas odvíjel, tempo zápasu šlo dolů. Vimperští zkušeně drželi míč a vyráželi k nebezpečným brejkům za obranu hostí. U Čkyňských se ukázalo, že hrají o deseti celý poločas. To je stálo úbytek sil a v závěru již tahali nohy. Hráči Šumavanu potvrdili tříbodový zisk třetí brankou v samotném závěru Chvostou a to bylo vše.

Byl to zajímavý zápas, který hodně nabídl a fotbalově se líbil. Povedlo se počasí, skvělá byla návštěva mnoha diváků, kterých dle zápisu o utkání bylo 333. Krásné číslo. Fanouškovsky vimperskou arénu ovládli bubeníci ze Čkyně, kteří povzbuzovali vytrvale celý zápas slušně a skvěle. Domácí se nenechali zahanbit a též byli hodně slyšet a tak i tento souboj byl skvělý a slušný a nakonec se právem radovali víc domácí.

Body berou domácí, hosté po utkání uznali, že dnes to bylo o druhém poločase, který odehráli v deseti a domácí si body zaslouží. Sympatické bylo po ukončení zápasu, že čkyňští diváci si s partou bubeníků vzájemně poděkovali. Na druhé straně domácí projevili díky svým fandům za podporu, a tak by to mělo být.

TJ Šumavan Vimperk – SK Čkyně 3:0 (0:0)

Branky: 53. a 64. Pospíchal, 90. Chvosta. Rozhodčí: Pravda – Landík, Petričák. DFA: Skalák. ŽK: 2:4 (Pospíchal, Rod – Rataj 2, Červený, Fiedler). ČK: 0:1 (42. Rataj). Diváků: 333.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran