Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Malšané porazili spartakovce, ale výkonem neoslnili

 
pondělí, 4. října 2021, 19:03

Kapličtí do utkání proti favorizovanému Roudnému nastupovali povzbuzeni výhrou ve Velešíně. Trenér Ginzel se před zápasem při skládání sestavy musel vypořádat s řadou absencí nemocných a zraněných hráčů.

Spartakovci, vědomi síly soupeře, se netlačili do bezhlavého útočení a soustředili se především na pozornou obranu. Malšané opticky drželi míč častěji na svých kopačkách, měli tedy územní převahu, ale dobře pracující obrana Kaplice je do vyložených brankových příležitostí prakticky vůbec nepouštěla.

A tak první vážnější ohrožení soupeřovy branky přišlo z domácích kopaček a to v polovině prvního dějství. Z pravé strany se do vápna protáhl Divoký, střílel po zemi na přední tyč, což možná gólmana Havlíčka trochu překvapilo, protože proti střele zakročil poněkud neortodoxně nohou a obránce následně míč odklidil na rohový kop, z kterého se nic zvláštního neurodilo.

I v dalších minutách se pokračovalo v nastoleném trendu. Ve 34. minutě se na levé straně prosadil Daniel, pronikl až do šestnáctky, přízemní střela však skončila jen v rukavicích připraveného Havlíčka. Skóre se změnilo o chvíli později a vedení se ujal favorit. Po rohovém kopu se za vápnem dostal k odraženému míči Viktor Kadlec, od bránících hráčů dostal dostatek prostoru, aby technickým pokusem poslal míč do pravého horního rohu branky – 0:1.

Tímto výsledkem skončil i celý první poločas. Nástup do druhé půle vyšel Kaplickým náramně. Kapitán Gondek vyvezl míč středem, na levé straně vysunul Daniela, jenž zpětnou přihrávkou oslovil ve vápně Petra Gutheise a po jeho ráně bylo srovnáno – 1:1.

Rychlá odpověď malšanů

V padesáté minutě se po Danielově přihrávce dral do vápna debutující dorostenec Sebastian Románek, dostal se až před brankáře, ale jeho průnik změnu stavu nepřinesl. Naopak vzápětí udeřili gólově hosté. Po křížném pasu se na levé straně dostal k míči Kadlec, na jeho centr si gólman Schneider přes hráče nedostal ideálně a jím vyražený míč poslal šťastně obloukem do branky Matouš Neckář – 1:2.

Pak měli výhodu standardní situace spartakovci. Z velmi dobré střelecké parkety střílel Gutheis, ale jeho rána nemohla Havlíčka překvapit. Na druhé straně si Schneider poradil se zakončením Goretkiho z levé strany. Blízko k vyrovnání byli domácí v 65 minutě. Po rohovém kopu Divokého se k hlavičce dostal kapitán Gondek, bohužel ro Kaplické míč prolétl těsně nad břevnem. Definitivní rozhodnutí pak padlo čtvrthodinu před koncem. Střídající Navrátil udržel balón, přesnou přihrávkou našel do vápna nabíhajícího Daniela Vogla, který střelou přes padajícího Schneidera přidal třetí branku malšanů – 1:3.

Pak se pokoušel Schneidera překvapit střelou bodlem Kadlec, zahrával se jen rohový kop po zákroku domácího brankáře. V 87. minutě pak po rohu nastal před domácí svatyní závar, míč skončil i na břevně, ale skóre se neměnilo. V nastaveném čase pak mohli domácí ještě korigovat výsledek, ale po rohovém kopu hlavičkoval Štrbačka v gólové pozici jen do připraveného gólmana Havlíčka.

Zápas tak skončil zaslouženou výhrou hostů, ale je třeba také zmínit, že spartakovci podali rozhodně lepší výkon, než při vítězném zápase ve Velešíně.

TJ Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné 1:3 (0:1)

Branky: 46. Gutheis – 36. Kadlec, 50. Neckář, 75. Vogl. Rozhodčí: Kříž – Kříž ml., Novotný. DFA: Hruška. ŽK: 0:2 (Vogl, Malý). Diváků: 225.

Kaplice: Schneider – Aibl (73. Doubrava), Janoušek, Kuchař, Gondek - Štrbačka, Faltus, Divoký (80. T. Vávra), Daniel - Gutheis (67. J. Smolen), Pál (33. S. Románek).

Roudné: Havlíček – Zachař, Grigera, Cepák, Vogl - Neckář (64. Malý), Štěpánek, Bartoš (84. J. Tomášek), Goretki (71. Navrátil) – Kadlec, Vlk (79. Wohlgemuth).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama