Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves udolala Vimperk Markesovou penaltou

 
středa, 29. září 2021, 19:32

V sedmém kole zavítali na půdu Nové Vsi hráči z Vimperka. Domácí měli po minulém kole co napravovat a hosté se po výhře se Semicemi přijeli porvat o další body do tabulky.

První poločas byl zpočátku opatrný z obou stran. Hosté z Vimperka se snažili a domácí Nová Ves postupně ze sebe shazovala nervozitu po minulém zápase. První větší šanci měli hosté střelou zpoza vápna, kterou ale pozorný Bartizal vyrazil na roh.

Domácí měli také jednu nebezpečnou střelu před koncem poločasu, i tuto šanci ale vytáhl gólman Vimperka Formánek na roh. Více zajímavých a důležitých událostí se v prvním poločase nestalo, pouze hra se postupem času zlepšovala na obou stranách. Proto byl o poločase výsledek 0:0. 

Druhý poločas byl svojí kvalitou o hodně lepší než první, přibývalo více šancí, ale gól zatím žádný. První větší příležitost neproměnil vimperský Vintr, který míč hlavou pouze lízl a ten skončil mimo.

V další velké šanci byli Novoveští, kdy po centru hlavičkoval Macej pouze do břevna vimperské branky. Z dalších příležitostí byla nejnebezpečnější střela vimperského Roda, která mířila k tyči, ale trefila pouze dobře postaveného obránce Nováka.

Bylo jasné, že v zápase padne jen minimum gólů. Jediný bude rozhodující. Když už se tedy schylovalo k asi spravedlivé dělbě bodů, byl ve vápně faulován novoveský Macej a kopala se penalta. Tu v 88. minutě proměnil nejlepší střelec domácích Matěj Markes.

Poté už si Nová Ves výsledek zkušeně pohlídala a přidala do tabulky další tři body, ale hlavně si spravila náladu výhrou.

TJ Nová Ves – TJ Šumavan Vimperk 1:0 (0:0)

Branky: 88. (pen.) Markes. Rozhodčí: Mir. Vican ml. – Kocina, Ondra. DFA: Haškovec. ŽK: 1:3 (Žofka, Rod, Pankratz). Diváků: 100.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková