Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselské brejky vychytal chýnovský brankář Průša

 
středa, 29. září 2021, 18:06

Chýnovští fotbalisté remizovali s dobře hrajícím soupeřem od řeky Lužnice a již počtvrté tak dosáhli na nerozhodný výsledek.

Domácí trenéři se již od začátku podzimu musejí obejít bez kanonýra Práška, kterého zlákalo opět zahraniční angažmá u našich jižních sousedů a na ofenzívě a hlavně na produktivitě domácího celku je to hodně znát…

Sice hned úvodu zápasu měli domácí dvě dobré střelecké příležitosti, ale v obou případech jak Král, tak i hlavičkující Vl. Hruška, brankáře Hejla v brance hostů nepřekonali. To v 10.min. se dostal veselský Fichtner do vyložené šance, kdy šel sám po skvělé kombinační akci na domácího brankáře Průšu, ale zamířil jen těsně vedle jeho pravé tyče.

Na druhé straně se dostal do podobné velké šance ve 14.min. i domácí Král, ale jeho střela po samostatném úniku skončila nad břevnem Hejlovy branky. A plejáda nevyužitých gólových šancí pokračovala i nadále. V 18.min. běžel zcela sám na Průšu hostující Čech, ale tentokrát ztroskotal na vyběhnuvším gólmanovi. A tak gól přišel až ve 21.min., kdy se po velkém nedorozumění v domácí obraně prosadil hlavičkou veselský Bursík (0:1).

Poté si domácí fotbalisté vytvořili mírnou územní převahu a vyrovnávací branky se dočkali gólem do šatny ve 43.min., když po přesné přihrávce Krále dorážel do odkryté hostující branky teprve devatenáctiletý Štrouf (1:1).

Druhý poločas začal šancí veselského Doležala, ale jeho prudká střela se mezi tři tyče nevešla. Ve 49. min. vytvořili domácí velký závar před veselskou brankou, ale střely Petrů ani střídajícího R. Kučery cíl nenašly. V 66.min. hasil na poslední chvíli brankář Průša svůj nepovedený výlet mimo svou branku, ale nakonec jeho chybu Veselští nepotrestali.

Ke konci zápasu se pak hra přelévala z jedné strany na druhou, ale skóre se již nezměnilo. Posledních deset minut navíc hráli domácí přesilovku, když byl po druhé žluté kartě vyloučen veselský Nuhlíček. Největší šanci ale měli opět hosté a to v 84.min., kdy pronikl opět zcela sám až před Průšu Fichtner, ale ani tentokrát kapitána v domácí brance nepřekonal, neboť vytáhl fantastický zákrok a jeho stoprocentní šanci nadvakrát zlikvidoval.

Hned o minutu později zahrával veselský Čech z ideální pozice trestný kop, ale branku vůbec netrefil. Nakonec mohli strhnout vítězství na svou stranu domácí hráči, když v 88.min. hlavičkoval R. Kučera přesně, ale nejlepší veselský hráč gólman Hejl byl u tyče včas a míč vyrazil na poslední chvíli na rohový kop. Dle předvedené hry si ale ani jedno mužstvo v neděli zisk všech tří bodů nezasloužilo a tak si nakonec oba celky rozdělily po jednom bodu.

Hodnocení zápasu asistentem trenéra domácích Pavla Pilíka: „S výkonem mužstva jsem nespokojen, naše hra se mi nelíbila, o nějaké kombinaci ani nemluvě. Byla to opravdu z naší strany bída a musím přiznat, že jsme nepředvedli dobrý výkon. Soupeř měl snad pět čistých gólových příležitostí, bod musíme brát, i když na domácím hřišti je remíza ztráta dvou bodů.“

Hodnocení zápasu vedoucím mužstva hostů Josefem Dubským: „My jsme mohli nebo spíše měli vyhrát v Chýnově tak 4:1, neboť jsme šli během zápasu několikrát po rychlých brejcích zcela sami na brankáře, ale co my všechno dokážeme zahodit a neproměnit, to se jen tak nevidí!“

FC Chýnov – Lokomotiva Veselí n/Luž. 1:1 (1:1)

Góly: 43. Štrouf – 21. Bursík. Rozhodčí: Leiš - Kocina, Ovčáček. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (79. Nuhlíček). Rohy: 10:5. 125 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek (73. Štiller), Doubrava, Rytíř (56. D. Havlík), Vl. Hruška – O. Hladík (85. Lhoták), Mládek, Petrů, Štrouf - Král, F. Zadražil (46. R. Kučera). Trenér Petr Holota.

Veselí: Hejl – Kolář, Lukáš (53. Míka), Hájek, Nuhlíček – Macek, Čížek, Doležal, Bursík – Fichtner, Čech. Trenér Libor Zeman.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer