Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nové Vsi oficiálně otevřeli nové kabiny

 
pátek, 24. září 2021, 16:06

Z nového zázemí se těší fotbalisté v Nové Vsi u Českých Budějovic. Místní tělovýchovná jednota udělala za poslední roky po sportovní stránce významný krok vpřed. Před pěti lety vyhrála Nová Ves okresní přebor, postoupila a ještě před dvěma týdny se vyhřívala na čele I. A třídy.

Nyní se na hřišti v Nové Vsi dobudovaly dlouho očekávané nové kabiny. Cesta k realizaci byla strastiplná, ale nakonec to vyšlo. „Jeden rok jsme museli dotaci odmítnout, protože jsme neměli na spoluúčast. Druhý rok už nás půjčkou, kterou musíme splatit, podpořila obec, takže jsme dotaci využili a pustili se do práce,“ popisuje strasti, které stavbu nových kabin provázely, hospodářka oddílu Michaela Vrábková.

V nových kabinách našly pohodlí zatím tři týmy mládeže, arbitři a A-tým dospělých. „Příští rok máme v plánu nárůst mládežnické základny o další tým, tak jsme chtěli všem zajistit adekvátní prostředí, a to i s ohledem na to, že mužstvo dospělých hraje krajskou I. A třídu,“ dodává Vrábková.

Fotbalisté si to zaslouží. Dosud se převlékali v nejméně padesát let starých šatnách, které samozřejmě dostačovali při účasti v nižších soutěžích a v chladném období se ohřívali u kamínek na tuhá paliva. „Takto tady kluci válčili ještě vloni a z jejich rekcí máme pocit, že se jim líbí, že se mají kde osprchovat a nemrznou,“ směje se Michaela Vrábková.

Realizace nových šaten trvala od srpna 2020 do února 2021, kdy proběhla kolaudace. Nechybí ani zasedací místnost, kde mohou fotbalisté posedět a utužovat partu nebo zde mohou probíhat menší školení a semináře v rámci OFS či KFS.

Oficiální uvedení do provozu proběhlo 19. září a pásku přišli slavnostně přestřihnout bývalý předseda KFS Jan Jílek, starosta Nové Vsi Marek Prokeš a v neposlední řadě předseda fotbalového klubu Jiří Kukačka. Za zhotovitele stavby, firmu SPJ s.r.o., dorazil Eduard Janeček. „Ti všichni se podíleli, ať už prací či dobrou radou, na současné podobě kabin,“ říká hospodářka TJ Nová Ves. „Pan Jílek byl pozván především proto, že v začátcích projektu byl předsedou KFS a zároveň se přiznám, že mi velice pomohl především radami, jak postupovat v případě komunikace se zastupiteli v naší obci o pomoci při zajištění spolufinancování vlastního podílu dotace, a za to mu ještě jednou patří velký dík,“ oceňuje vstřícnost starosty Jankova Vrábková.

„Pozvánku na akci obdržel i předseda OFS Libor Šolc, který se z rodinných důvodů akce nemohl zúčastnit, a tak jej vhodně zastoupil Michal Průcha jako člen výkonného výboru OFS a zároveň další z pozvaných hostů,“ doplňuje k pozvaným hostům.

Na oficiální otevření kabin dorazil také dlouholetý akcionář SK Dynamo Č. Budějovice, který v Nové Vsi bydlí a místní fotbalový klub podporuje. „Nemohu zapomenout na Radomila Procházku staršího, člověka, který pro fotbal nejen v naší obci, ale i na profesionální úrovni dokázal, že na jeho rozvoji lpí a vždy nám byl, je a snad ještě dlouho bude oporou,“ skromně uzavírá výčet zainteresovaných osob Michaela Vrábková a ještě jednou posílá všem velký dík.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto TJ Nová Ves, Michal Průcha