Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští fotbalisté přivezli z Dačic velmi cenné tři body

 
úterý, 21. září 2021, 17:50

Dačice - V dalším mistrovském utkání I. A třídy, skupiny B, zajíždělo chýnovské mužstvo v letošním ročníku k nejdále vzdálenému soupeři a odměnou za dalekou cestu mu byly tři body za perně vybojované a cenné vítězství.

Chýnovští se ujali hned v 5.min. vedení, když proměnil pokutový kop Zítek za sražení Václ. Hrušky v pokutovém území domácích (0:1). Domácímu celku se podařilo vyrovnat v 62.min., když chyboval chýnovský Vl. Hruška, který nechtěně přihrál domácímu útočníkovi a jeho spoluhráč Křivánek skóroval do prázdné branky (1:1). V 73.min. dostal hosty do vedení střídající O. Hladík (1:2) a hned o dvě minuty později skóroval také F. Zadražil (1:3). Obě dvě branky předcházely velmi vydařené kombinační akce chýnovského mužstva.

V Dačicích vedl mužstvo za nepřítomného trenéra Petra Holotu jeho asistent trenéra Pavel Pilík. „Naše mužstvo zvítězilo zaslouženě. Získali jsme tři důležité body z venkovního hřiště. Během utkání jsme si vytvořili asi 5-6 gólových příležitostí, ale v koncovce se bohužel i nadále dost trápíme. Po laciném vyrovnání, které domácí dosáhli po naší individuální hrubé chybě, jsme po dvou krásných a rychlých akcích dokázali dvakrát skórovat a na to již soupeř reagovat nedokázal. Mrzí mě jen znovu obnovené zranění Václ. Hrušky, který hrál až do té doby výborně. Výhry si ceníme, neboť jsme se museli obejít bez Krále, J. Hrušky, R. a T. Kučery, D. Havlíka, kteří chyběli z různých důvodů a i Štillera, který se zranil při rozcvičce před utkáním… Domácí nehráli špatný fotbal, ale v obranné činnosti mají dost velké problémy. A co mě ještě překvapilo, že na utkání chodí v Dačicích minimum diváků. Naopak bych pochválil krásný stadión a nádhernou hrací plochu,“ hodnotil bývalý ligový fotbalista, který hraje za rakouský SV Waidhofen/Thaya.

Příští kolo se střetne Chýnov na domácím hřišti v neděli 26. září od 16.30 hodin s celkem Loko Veselí n/L., který je na 3. místě tabulky se stejným ziskem dvanácti bodů jako na čtvrtém místě chýnovští fotbalisté.

Centropen Dačice - FC Chýnov 1:3 (0:1)

Branky: 62. Dav. Křivánek – 5. (pen.) Zítek, 73. Ond. Hladík, 75. Fil. Zadražil. Rozhodčí: Kocina - Písek, Pečenka. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Máša, Šlápota, Brtník - Václ. Hruška, J. Hladík). Diváků: 30.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška (71. K. Zadražil) – J. Hladík, Mládek, Petrů, Štrouf – Václ. Hruška (37. O. Hladík), F. Zadražil (89. Kaňka). Mužstvo vedl asistent trenéra P. Pilík.

 

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer