Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov už se po přestávce nestačil bránit ofenzívě Veselí

 
pondělí, 20. září 2021, 20:51

Veselí nad Lužnicí - Do Veselí zavítal celek Lišova, který v minulém kole doma rozdrtil tým Dačic a tudíž se očekával tuhý boj.

Očekávání nebylo naplněno, domácí byli po všech stránkách lepší. V 15. minutě šli zaslouženě do vedení, kdy po přímém kopu zamířil hlavou do vlastní branky hostující Hlaváč – 1:0. Ve 21. minutě už domácí vedli o dva góly. Doležal poslal do sólového úniku Ježka, který bezpečně svůj únik proměnil – 2:0. Ve 28. minutě domácí Ježek těsně minul ve skluzu chytrou přihrávku Doležala.

Pak domácí polevili a hra se vyrovnala. Ve 39. minutě fauloval ve vápně domácí Fukal a hostující Pechoč nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Hosté vycítili šanci a ve 42. minutě mohlo být vyrovnáno. Po zahrání přímého kopu se v pádu opřel do míče Červenka a těsně přestřelil. Ve 43. minutě rozebrali domácí hosty, ale po akci Ježka trefil Čech pouze tyč.

Pokud v prvním poločase mohli hosté aspoň trochu pomýšlet na solidní výsledek, ve druhém na to mohli zapomenout. Veselští jasně dominovali. Ve 47. minutě se ještě Ježkova střela neujala, ale v 55. minutě už domácí vedli zaslouženě o dva góly. Doležal uvolnil Čecha, který našel Koláře, a ten se sám před brankářem nemýlil - 3:1. Za další minutu uvolnil Čech Ježka, jenž střílel pouze do brankáře.

Domácí výhru zpečetil Fichtner. Nejdříve v 86. minutě neproměnil vyloženou šanci a trefil pouze tyč, ale o minutu později se už prosadil – 4:1. V 89. minutě zahrával domácí Čížek pokutový kop. Jeho střelu hostující brankář vyrazil před sebe a domácí Doležal přestřelil.

Vítězství domácích bylo zasloužené. Hosté kromě střely z pokutového kopu za celý zápas ani jednou nezamířili na branku domácích.

Loko Veselí – SK Lišov 4:1 (2:1)

Branky: 15. Hlaváč (vlastní), 21. Ježek, 55. Kolář, 87. Fichtner – 39. (pen.) Pechoč. Rozhodčí: Brych – Zabilka, Muzika. ŽK: 6:3 (Čech, Fukal, Nuhlíček, Hájek, Fichtner, Čížek – Pechoč, Červenka, Burda). Diváci: 80.

Loko: Hejl – Nuhlíček, Lukáš, Hájek, Fukal – Kadlec (80. Veliký), Čížek, Doležal, Kolář (64. Bursík) – Ježek (58. Fichtner), Čech.

Lišov: Dejčmar – Shýbal, D. Koláček, Kandl, Šachl (67. Burda), Červenka, Bouchal, Pechoč, Mach, Hlaváč (76. Formánek), M. Koláček.

Napsal(a) (ph) | Foto Daniel Pekař