Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice poprvé ztratily domácí remízou s Lišovem. Hrou okouzlil 55letý Jiří Beneda

 
pátek, 10. září 2021, 07:32

Bernartice - V rámci 4. kola krajské 1. A třídy přivítaly Bernartice soupeře, s kterým mají zatím v odehraných zápasech kladnou bilanci. Mužstvo z Lišova je však bojovným týmem, dobře brání a využívá brejkových situací. V loňském měření sil na jejich trávníku vybojovali plichtu a padlo šest gólů. V tomto zápase ale hosté v podstatě pouze bránili a bylo hodně těžké se probít jejich kvalitní a soustředěnou obranou v čele s výborně chytajícím gólmanem. I přes velkou snahu domácích se v první půli z vypracovaných šancí gól nezrodil a ve druhé se do nich domácí již téměř nedostávali.

První nebezpečnou situaci si před hostující bránou vytvořili domácí. Po akci z pravé strany se dostal na zadní tyči k balónu David Novák a hlavou v pádu míč do brány neumístnil. Ve 12. minutě se ukázali i hosté. Po střele Mir. Koláčka zachraňoval nadvakrát bernartický brankář Tomáš Fučík míč směřující do brány. Ve 14. minutě vyzval exekutor trestného kopu kapitán hostujícího mužstva Daniel Bouchal ke skórování Aleše Červenku, který se vrátil z rakouského angažmá. Ten ale poněkud tísněný mířil hlavou nad bernartickou bránu.

Po akci Pěchoty ve 22. minutě z levé strany přišla jeho přihrávka na nabíhajícího stopera Jakuba Nováka, míč však skončil vedle vzdálenější tyče. Ve 26. minutě se zrodila další tutovka domácích, to David Novák pronikl po pravé straně, předložil míč nabíhajícímu Rakovanovi, jehož prudkou střelu odvrátil lišovský gólman Sojka na roh. Další střelecký pokus si nechali hosté až na 37. minutu. Mir. Koláček z velké vzdálenosti střílel nad břevno. Pět minut před závěrem první půle vypálil dobře Kukrál, jeho projektil vytáhl spolehlivý Sojka na roh. Do kabin tedy mužstva odcházela za bezbrankového stavu.

Po změně stran bez šancí

Druhá půle jiný obraz hry nenabídla, byla ale herně vyrovnanější. Lišovští úporně bránili, byli by s remízou nadmíru spokojeni a toužili ji udržet až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Hra byla ale neurovnaná, plná osobních soubojů a nervozity na trávníku. V 54. minutě se odvážil založit první nebezpečnější akci Pěchota, jeho střelecký pokus zleva minul vzdálenější tyč.

Asi největší šanci v utkání měli hosté v 55. minutě hry. Pechoč ale netrefil u vzdálenější tyče míč a ten skončil v autu za brankovou čarou. Pak následovala půlhodinka nezáživné kopané nebo spíše okopávané. Domácí pak měli příležitost ohrozit soupeřovu bránu ještě v 90. minutě po akci nováčka v mužstvu Petra Palečka. Jeho centrovaný míč do ohně brankář Sojka chytil a na druhé straně akce střídajícího Vávry skončila též míčem vedle vzdálenější tyče v autu.

V utkání toho moc co se týče kvality předvedené hry hodnotit nelze. Ze hry domácích díky špatné koncovce a neustálému dobývání hostující brány vyprchala veškerá fotbalová krása, i díky nepropustné obranné zóně hostů, v níž exceloval 55letý Jiří Beneda. Lze vyzdvihnout pouze výkony obou skvělých brankářů.

Za dalším soupeřem v 5. kole cestují Bernartice na jeho trávník a bude to nebezpečný Chýnov. Zápas se hraje v neděli 12. září od 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Lišov 0:0

Rozhodčí: Boček – Ovčáček, Krejník. ŽK: 2:1 (80. Václav Schorník - asistent trenéra, 87. Tomáš Pěchota – 87. Pechoč). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Jakub Novák, Ťupa, Pražma – Voj. Charypar, Kukrál – Pěchota, David Novák, Růžek (73. Petr Paleček) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Lišov: Sojka – Shýbal, Beneda, Jan Kándl, Daniel Koláček – Burda (75. Petr Kandl), Mir. Koláček, Aleš Červenka, Hlaváč (84. Vávra) – Daniel Bouchal, Pechoč. Tým vedl Jiří Hart.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák