Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov si odvezl z horké čtyřdvorské půdy všechny body

 
úterý, 7. září 2021, 18:56

České Budějovice - Druhé letošní vítězství v I. A třídě přineslo chýnovskému celku plný tříbodový zisk a velmi cennou výhru z venkovního hřiště, která je určitě tou nejlepší pozvánkou na nedělní domácí šlágr kola (12. 9. 2021 od 17.00 hodin), kdy se představí v Chýnově vedoucí celek tabulky, mužstvo Sokola Bernartice.

Hosté sehráli na hřišti svého soupeře v sobotním dopoledni náročné a velmi těžké utkání, které však přineslo po 90 minutách do jejich šatny velkou radost a samozřejmě i radost do Chýnova všem jejich fanouškům.

Ohlasy ze zápasu jsou opět pouze zprostředkované ihned po skončení utkání od asistenta trenéra Pavla Pilíka. Z jeho telefonátu ale vyplynulo, že hosté podali na hřišti ve Čt. Dvorech velice kolektivní, obětavý a soustředěný výkon, který nakonec vyústil ve druhém poločase v obrat ve skóre z 1:0 na 1:2 a v zisk všech tří důležitých a cenných bodů.

Vedoucí branku zápasu vstřelil v 60. min. z pokutového kopu domácí brankář Hučík (1:0), ale výborně hrajícím hostům se podařil v 72. min. Králem a v 75. min. střídajícím R. Kučerou dokonalý obrat (1:2). Přitom střelec vítězné branky R. Kučera byl na hřišti pouhých sedm minut. Obě branky hostů padly vždy po ukázkových centrech od Vl. Hrušky. Po té se přelévala hra na obě strany, domácí se snažili ze všech sil alespoň o vyrovnání, ale chýnovské mužstvo si již perně vybojované vítězství vzít nenechalo.

Hodnocení asistenta trenéra Chýnova Pavla Pilíka: „Zasloužené vítězství našeho celku. Rád bych dnes pochválil celé mužstvo, až na nedorozumění při jedné útočné akci domácích, po které byl nařízen proti nám pokutový kop. Po obdržené brance jsme pak provedli menší změny v rozestavění hráčů a podařilo se nám obrátit skóre během tří minut na naši stranu. Byl to z naší strany zatím nejlepší výkon v dosud odehraných čtyř podzimních utkání, neboť kromě dvou vstřelených branek jsme si vytvořili ještě minimálně čtyři gólové šance.“

SK Čtyři Dvory – FC Chýnov 1:2 (0:0)

Branky: 65. (pen.) Hučík – 72. Král, 75. R. Kučera. Rozhodčí: Cigáň – Mir. Vican ml., Svoboda. ŽK: 1:1 (Hofmann – Zítek). Diváků: 50.

Chýnov: Průša – Zítek, Rytíř, Doubrava, J. Hruška (68. R. Kučera) – Štrouf (46. F. Zadražil), Petrů, Mládek, J. Hladík (82. Štiller) - Král, Vl. Hruška. Trenér Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Petr Vlasák