Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice podruhé nebodovala, štěstí přálo Semicím

 
úterý, 7. září 2021, 18:31

Kaplice - V minulém kole Kapličtí poprvé v sezóně okusili hořkost porážky. To samé se přihodilo i Semicím. V domácím prostředí byli favorizováni spartakovci.

Komplikace pro ně však přišla již po jedenácti minutách hry. Před vápnem mě dostatek prostoru Holub, střelu po zemi dokázal Schneider vyrazit, obrana však nepokryla dorážejícího Pavla Keclíka a hosté se ujali vedení – 0:1.

V osmnácté minutě mohlo být vyrovnáno. Divoký našel na levé straně Pastiera, ten se dokázal přes bránícího hráče protáhnout až do šestnáctky, zpětnou přihrávkou oslovil Gutheise, jeho gólovou střelu však zablokoval jeden z obránců. V polovině prvního poločasu mohl vedení hostů navýšit Pavel Keclík, ale Čutka přišel s obranným zákrokem právě včas. Gólovou příležitost si poté vypracovali Kapličtí. Po pěkné kombinaci střídající Kuchař prostrčil míč do vápna na Vaniše, ten však zblízka vyběhnutého Dvořáčka nepřekonal.

Domácí byli aktivnější, dostávali se častěji do zakončení než jejich soupeř, ovšem se střeleckou muškou byli na štíru. Ve 34. minutě po další kombinaci Divoký našel Gutheise, křížná střela po zemi minula pravou tyč. O chvíli později se v dobré palebné pozici ocitl Daniel, jenomže jeho zakončení bylo nedůrazné a Dvořáček neměl problém míč chytit.

Ve 42. minutě pak měli Spartakovci výhodu rohového kopu. Divoký jej rozehrál na Gutheise, ten sklepnul míč Vanišovi, ten pálil pohotově, bohužel přízemní tvrdá rána těsně minula levou tyč. Na druhé straně po delší době zahrozili Semičtí, Tvrdou ránu Zborníka po zemi Schneider reflexivně vykopl nohou. Přesto do kabin odcházeli o gól spokojenější hosté.

Dvořáčka zachránilo břevno

I po změně stran byli aktivnější Kapličtí, kteří se snažili smazat jednogólové manko. Vyrovnáno mohlo být už po třech minutách, kdy se po Gondekově centru dostal ve vápně k odraženému míči Pastier, bránu soupeře však v gólové pozici přestřelil. Kapličtí měli šance, ne že ne, ale gól ne a ne dát.

V 55. minutě Gutheis propíchl balón mezi obránci na rozběhnutého Pastiera, který z levé strany pronikl do vápna, ale místo zakončení hledal spoluhráče na pravé straně a přihrávka nebyla přesná. Po hodině hry pak po rohovém kopu nastal před hostující brankou veliký závar, ale nikdo z útočících hráčů míč do sítě neprotlačil. A přišel zákonitě trest. O čtyři minuty později se po rohovém kopu Čedíka hlavou prosadil nepokrytý Luděk Zborník – 0:2.

I po druhém inkasovaném gól se Kapličtí snažili s výsledkem něco udělat. V 72. minutě měl gól na noze Faltus, tvrdou ránu opět zablokovala obrana. Na druhé straně pak v poslední desetiminutovce pálil Zborník, Schneider ránu vytěsnil na roh, po kterém byl závar před brankou, ale hosté třetí gól nepřidali. Naopak to byli Spartakovci, kdo se záhy radoval z gólu. Zpoza vápna se ke střele odhodlal Václav Kuchař a přízemní střela se od tyče dostala za Dvořáčkova záda – 1:2.

Pro jednoho štěstí, pro druhého smůla. Tak se dá okomentovat situace z 88. minuty, kdy Divoký vyvezl míč středem, našel na pravé straně Štrbačku, jehož centr se svezl po břevně překvapeného gólmana Dvořáčka. I v nastaveném čase hosté odolali tlaku domácích, jednobrankový náskok uhájili a odvezli si tak z Kaplice všechny tři body. V tomto střetnutí nevyhrál lepší, ale šťastnější a produktivnější tým.

TJ Spartak Kaplice – FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

Branky: 86. Kuchař – 11. P. Keclík, 64. Zborník. Rozhodčí: C. Novotný – Valeš, Zabilka. ŽK: 1:1 (Faltus – Zborník). Diváků: 210.

Kaplice: Schneider – Aibl, Čutka, Gondek, Daniel (59. F. Štěpánek), Janoušek (26. Kuchař), Faltus (78. Štrbačka), Vaniš, Divoký, Gutheis (76. J. Smolen), Pastier (68. Pál).

Semice: Dvořáček – Antony, Trantina, Hronek, Sádlo, Holub, J. Keclík, Čedík (80. Hadáček, 90. Šourek), Zborník, Valach (71. Hrala), P. Keclík.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec