Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Nová Ves loupila v Plané, Strunkovice porazily Roudné gólem v nastavení. Hluboká o desíti zvítězila v Kovářově

 
neděle, 5. září 2021, 21:10

Jihočeský kraj – Bernartice, lídr skupiny B, nenaplnil roli favorita a s Lišovem, za který v obraně nastoupil 55letý Jiří Beneda, jen remizoval. Chýnov zabodoval ve Čtyřech Dvorech, Hluboká v taháku kola vyhrála dvěma góly na konci zápasu v Kovářově. Ve skupině A udržela vedoucí postavení Nová Ves výhrou v okresním derby v Plané. Roudné ztratilo bod ve Strunkovicích, kde podruhé inkasovalo v nastaveném čase a bez vyloučeného obránce. Prvně zvítězil Velešín v Netolicích a béčko Prachatic zdolalo na lažišťském hřišti v derby rivala Čkyni. Budějovičtí slávisté uhráli první bod ve Veselí.

Ve skupině A si od počátku soutěže výborně vede Nová Ves, vybojovala v Plané tři body a je zatím lídrem tabulky své skupiny. Oba góly padly až v poslední patnáctiminutovce utkání a jejich autorem byl Matěj Markes. Podobně dobře hrají i Semice, jejichž kádr je prošpikován bývalými hráči z Písku. Ti před krásnou diváckou kulisou 210 přítomných diváků vytěžili těsnou výhru v Kaplicích, když za domácí korigoval prohru čtyři minuty před závěrem Václav Kuchař. Ve vedoucí čtveřici mužstev se nacházejí i Strunkovice nad Blanicí, které v hektickém závěru zápasu s Malší Roudné dosáhli ve druhé minutě nastaveného času na vítězný gól svým kapitánem Petrem Benešem. Pozoruhodný je v tomto utkání ukazatel obdržených karet. Ten vyhráli hosté suverénně 0:7 (za šest žlutých a jednu červenou).

Poslední ze čtveřice jsou Trhové Sviny, které se oklepaly z minulé vysoké porážky v Mirovicích a dvěma góly v prvním poločasu porazily hosty z Vodňan. Velmi dobře hraje i nováček z Mirovic, který tentokrát vyhrál ve Vimperku. Právě Vimperští jsou asi největším překvapením v negativním smyslu slova v předváděných výkonech. Jsou totiž spolu s Netolicemi poslední v tabulce. Netolice také ještě nebodovaly a přenechaly všechny body z domácího trávníku Velešínu, který v soutěži tímto počinem urval první tři body v soutěži. Prachatická rezerva uhrála také své první body a porazila v Lažišti nováčka ze Čkyně o jeden gól. Po plichtě v první půli o výhře rozhodl po hodince hry Jan Hrbek st. Tabulka je po odehraných čtyřech kolech na obou pólech neskutečně vyrovnaná.

Ve skupině B si Bernartice i přes ztrátu dvou bodů za bezgólovou plichtu pozici lídra soutěže udržely. Na domácím trávníku si vytvořily v první půli šance, avšak ty zůstaly díky nepřesnosti střelby a i skvěle chytajícímu lišovskému gólmanovi Janu Sojkovi neproměněny. Ve druhé půli už bylo utkání vyrovnanější a velmi dobře hrající soupeřova obrana v čele s již v úvodu jmenovaným 55 letým stoperem Jiřím Benedou, který odehrál zcela suverénně celý zápas, byla již nepropustná. Kovářov ztratil v domácí prostředí všechny body s Hlubokou nad Vltavou, když góly začaly padat až v posledních minutách zápasu. Hosté, ač oslabeni po hodině hry o vyloučeného Kryštofa Kadlece, měli výborný konec utkání a góly Jana Krejčího a Martina Škody rozhodli o své dvougólové výhře. Čtyři Dvory trochu nečekaně prohrály s Chýnovem. V utkání domácí šli do vedení pětadvacet minut před závěrem díky proměněné penaltě brankářem Michalem Hučíkem. Dva rozhodující góly a otočku zápasu však obstarali chýnovští David Král a Richard Kučera v rozmezí tří minut. Již čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem sudího bylo o výsledku utkání rozhodnuto.

Čekanický Meteor doma body rozdává a venku je získává. Přivezl totiž výhru z Nové Včelnice. Všechny góly v utkání byly zaznamenány již v první půli. Na dvougólový náskok hostů reagoval snížením náskoku v poslední minutě první půle Marek Petráš. Ve druhé se domácí snažili o vyrovnání, avšak dobře hrající čekaničtí borci jim to již neumožnili. Závěrem je třeba zmínit hned tři nerozhodné výsledky. Prvního bodového zisku v soutěži dosáhla českobudějovická Slavia. S novým trenérem Pavlem Janků, který vystřídal odvolaného Jiřího Orlíčka uhrála překvapivě bod ve Veselí nad Lužnicí, které je v tabulce druhé. Na vedoucí gól Vojtěcha Bravence z prvního poločasu odpověděl srovnáním skóre domácí Denis Fichtner. Další neméně překvapivý bod vyválčila suchovrbenská Lokomotiva, když srovnala ve druhé půli dvougólové vedení domácích favorizovaných Dačic. Důležitými střelci dvou gólů v rozmezí patnácti minut byl šikovný Patrik Vaněk a Petr Hrabica. V jediném nedělním utkání se rozešli smírně bezgólově Nemaničtí v souboji na svém trávníku se Ševětínem. Závěr utkání neovlivnilo ani vyloučení hostujícího Matyáše Rakušana v 71. minutě hry.


VÝSLEDKY 4. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

1. FC Netolice – FC Velešín 1:2 (1:2)
Branky: 39. Jak. Varyš – 9. Kar. Zatloukal. 79. Šálek.
Rozhodčí: Tauber – Petričák, Bartoníčková. DFA: Kučera. ŽK: 5:4 (Skála, Malík, Borovka, Lukáš, Fux – Mikeš, Kar. Zatloukal, Pomije, Šálek). Diváků: 70.

FK Tatran Prachatice B – SK Čkyně 2:1 (1:1)
Branky: 21. (pen.) Makoš, 60. Jan Hrbek st. – 14. Rataj.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Talíř, Pánek. ŽK: 2:2 (Trnka, Fürbach – Friedl, Mir. Miklas). Diváků: 80.

TJ Šumavan Vimperk – SK Mirovice 0:3 (0:1)
Branky: 23. Kocourek, 61. (pen.) Jak. Převrátil, 84. Mašek.
Rozhodčí: Mir. Vican ml. – Cigáň, Svoboda. ŽK: 2:3 (Sedláček, Pospíchal – Kocourek, Císař, Peterka). Diváků: 100.

SK Planá – TJ Nová Ves 0:2 (0:0)
Branky: 74. a 89. Markes.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Ernst. ŽK: 2:3 (Szabó, Ond. Hotový – Pech, Holý, Jak. Vogl). Diváků: 150.

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Vodňany 2:0 (2:0)
Branky: 34. Kodras, 41. Šemro.
Rozhodčí: Písek – Kovařík, Šíma. ŽK: 2:4 (Tomek, Jak. Zatloukal – Lad. Benedikt 2, Ond. Benedikt, Lorenc). ČK: 0:1 (77. Lad. Benedikt). Diváků: 100.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Malše Roudné  2:1 (0:1)
Branky: 72. Brom, 90+2. Beneš – 42. Viktor Kadlec.
Rozhodčí: Landík – Pravda, Petričák. DFA: Přibyl. ŽK: 0:6 (Daniel Vogl 2, Grigera, Vik. Kadlec, Malý, Havlíček). ČK: 0:1 (89. Daniel Vogl). Diváků: 100.

FK Spartak Kaplice – FC AL-KO Semice  1:2 (0:1)
Branky: 86. Kuchař – 11. Pav. Keclík, 64. Zborník.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Valeš, Zabilka. ŽK: 1:1 (Faltus – Zborník). Diváků: 210.


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:0)
Branky: 84. Krejčí, 90. Škoda.
Rozhodčí: Vítek – Kovařík, Šíma. DFA: Vrzal. ŽK: 1:5 (Pavličko – Kryš. Kadlec 2, Čermín, Kössl, Krejčí). ČK: 0:1 (59. Kryš. Kadlec). Diváků: 80.

SK Čtyři Dvory – FC Chýnov 1:2 (0:0)
Branky: 65. (pen.) Hučík – 72. Dav. Král, 75. Rich. Kučera.
Rozhodčí: Cigáň – Mir. Vican ml., Svoboda. ŽK: 1:1 (Hofmann – Zítek). Diváků: 50.

TJ Nová Včelnice – FK Meteor Tábor 1:2 (1:2)
Branky: 45. Petráš – 16. Lachout, 38. Fil. Široký.
Rozhodčí: Nedvěd – Průchová, Klimeš. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 1:2 (Mareš – Lachout, Hořejší). Diváků: 40.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Slavia České Budějovice 1:1 (0:1)
Branky: 73. Fichtner – 39. Bravenec.
Rozhodčí: Brych – Rom. Mráz, Handšuh. ŽK: 4:0 (Kadlec, Kolář, Hájek, Nuhlíček). Diváků: 80.

TJ Sokol Bernartice – SK Lišov 0:0
Rozhodčí: Boček – Ovčáček, Krejník. ŽK: 2:1 (Vác. Schorník - asistent trenéra, Pěchota – Pechoč). Diváků: 80.

TJ Centropen Dačice – TJ Lokomotiva České Budějovice 3:3 (3:1)
Branky: 11. a 44. Rost. Přibyl, 33. Křivánek – 9. a 77. Pat. Vaněk, 62. Hrabica.
Rozhodčí: Šťastný – Tomaň, Seidl. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 0:2 (Jan Wenzl, Voneš). Diváků: 83.

SK Nemanice – SK Ševětín  0:0
Rozhodčí: Crkva –  Leiš, Ovčáček. ŽK: 0:2 (Rakušan 2). ČK: 0:1 (71. Rakušan). Diváků: 100.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Libor Granec