Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lokomotiva přišla s Bernarticemi o body a zraněného brankáře

 
středa, 1. září 2021, 22:07

K odehrání 3. kole krajské 1. A třídy cestovaly Bernartice do krajského města a utkaly se s Lokomotivou České Budějovice. Po vítězném domácím zápasu s místní Slavií je čekal opět velmi těžký zápas. Lokomotiva sice nevstoupila do soutěže dobře, když přenechala všechny body Kovářovu, ale týden nato vybojovala bod s dalším kandidátem na horní posty tabulky Čtyřmi Dvory.

Již v po půlminutě mohli domácí zaznamenat první úspěch. To se šikovný Patrik Vaněk  dostal z levé strany k míči a vystřelil, netrefil však bránu u přední tyče. Ve 4. minutě kopali domácí trestný kop aktivním Ctiborem Novotným, jeho tvrdý projektil skončil jen v náručí dobře postaveného Tomáše Fučíka. To trestný kop hostů v 17. minutě měl jiný osud. Zahrával jej z pravé strany Voj. Charypar na Rakovana, ten míč lehce hlavičkou posunul na Jakuba Nováka, který se též hlavičkou nemýlil – 0:1. Při tomto gólu se zranil domácí gólman a do brány musel hráč z pole Patrik Tomášek.

Ve 26. minutě dobře vypálil Ondřej Hladík a jeho pokus skončil nad břevnem. Ve 31. minutě byl faulován v pokutovém území domácích Rakovan a rozhodčí odpískal penaltu. Míč si postavil tradiční specialista na tuto činnost Tomáš Fučík a přesnou střelou nedal šanci Tomáškovi na úspěšný zákrok – 0:2. Skvělý fotbalový zážitek připravili hosté nepočetné divácké kulise v 37. minutě hry. Pěchota našel nádhernou kolicí od půlící čáry nabíhajícího Adama Rakovana, ten s míčem kousek popoběhl, všiml si vyběhnutého gólmana a z dvaceti metrů rozvlnil přesným lobem síť domácích potřetí – 0:3.

Kombinaci Davida Novák s Adamem Rakovanem, zakončoval bernartický šutér ve 43. minutě pouze střelou do domácího beka. V první minutě nastavení první půle měli obrovskou šanci na korekci výsledku domácí. Janů z pravé strany dobře vystřelil. Brankář Tomáš Fučík však perfektním zákrokem nohama odrazil míč do pole a akce skončila autem za postranní čarou. Ve třetí minutě nastavení vystřelil zleva Ctibor Novotný, jeho pokus prošel pokutovým územím kolem tyčí a následný centrovaný míč do ohně odrazili beci do pole. Hosté odcházeli do šatny spokojeni s třígólovým náskokem.

Čestná úspěch z penalty

Hned v první minutě druhé půle se po centru z levé strany od Novotného k míči dostal v pokutovém území Patrik Vaněk a hlavičkou orazítkoval břevno bernartická brány. Obraz hry byl ve druhé části zápasu zachován. Domácí byli aktivnější a více na míči, hosté vědomi si třígólového náskoku nikam nespěchali, umně bránili a nepouštěli domácí do gólových příležitostí.

V 56. minutě střelu Martina Wenzla bernartický gólman Tomáš Fučík vyrazil do pole. V 67. minutě unikl domácí obraně David Novák zpětnou přehrávkou a vyzval Pěchotu k zakončení. Ten akci dokončil střeleckým pokusem na přední tyč. Míč ale opět skončil pouze vedle brankové tyče. O minutu později tentýž hráč pálil již přesně a Patrik Tomášek v bráně jeho střelecký pokus zlikvidoval. V 75. minutě velmi dobře hrající David Novák předkládá přesnou přihrávku Rakovanovi, ten zakončuje pouze do rukavic gólmana.

Další skvělá útočná akce hostů je již zakončena efektivně. Míč se dostal v 83. minutě po ose Kukrál – Peterka na zprava nabíhajícího Adama Rakovana, ten si pohrál s bekem a brankářem a zvýšil náskok na luxusních – 0:4. Bernartičtí se spokojili se stavem a umožnili po faulu na jednoho z domácích hráčů v pokutovém území kopat penaltu, kterou zkušený kapitán domácích Pavel Kamiš v 86. minutě bezpečně proměnil – 1:4.

V dalším zápasu 4. kola krajské 1. A třídy přivítají Bernartice jako lídr tabulky na svém trávníku mužstvo z Lišova v sobotu 4. září od 17:00 hodin. Všichni příznivci jsou na toto utkání srdečně zváni.

Lokomotiva České Budějovice – TJ Sokol Bernartice 1:4 (0:3)

Branky: 86. Pavel Kamiš (11) – 37. a 83. Adam Rakovan, 17. Jakub Novák, 31. Tomáš Fučík (11). Rozhodčí: Kříž ml. – Náprava, Valeš. ŽK: 1:4 (52. Fošum – 37. Pražma, 43. Pěchota, 49. David Novák, 69. Patrik Brož). Diváků: 50.

Loko ČB: Roden (23. Janů) – Jan Wenzl (68. Sudek), Voneš (46. Fošum, 61. Khalil Ayeb), Roman Čapek, Pavel Kamiš – Hladík (79. Hrabica), Choutka, Martin Wenzl, Ctibor Novotný – Pavel Tomášek, Patrik Vaněk. Trenér Pavel Tauber.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Jakub Novák, Ťupa, Pražma (79. Pavel Mrkáček) – Peterka (85. Petr Kolář), Smrčina (56. Kukrál), Voj. Charypar, Pěchota (68. Růžek) – David Novák, Rakovan (89. Vítek Kovář). Tým koučoval Petr Vašíček.

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach