Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nové Vsi vyšel vstup do sezony nad očekávání. Potřetí vyhrála s béčkem Prachatic a je první

 
úterý, 31. srpna 2021, 18:04

Nová Ves - Ke třetímu kolu soutěže nastupovaly týmy v rozdílných pozicích, když domácí po výhře v Netolicích byli na vítězné vlně a hostující hráči Prachatic přijeli napravovat debakl z minulého kola se Semicemi. I do Nové Vsi přijeli hosté omlazeni a tak všichni očekávali, jaký průběh bude utkání mít. Nutno ještě poznamenat, že se utkání hrálo na těžkém, vodou nasáklém terénu, ale stále způsobilém ke hře.

Zápas začal pro domácí trochu nešťastně, když se hned ve čtvrté minutě hostující tým dočkal první branky v soutěži. Po centru do vápna domácí nedokázali míč odkopnout a tak se k odraženému míči dostal hostující Kovář a doklepl jej do sítě - 0:1. Novoveské to ale nezlomilo a hráli stále stejným stylem dál. Pořád bylo hodně času na to něco s výsledkem udělat.

Obě mužstva se snažila ohrozit bránu soupeře a měla několik dobrých příležitostí ke skórování. Tyto snahy ale zastavil buď terén, nebo nepřesnost hráčů. Postupem času ale více přebírali otěže utkání domácí hráči, když jejich tlak vyústil ve 27. minutě vyrovnávací brankou Nováka. Ten byl na začátku celé akce, když z úhlu vystřelil, ale jeho ránu brankář hostů vyrazil, následně hlavičkoval Pech, opět vyražený míč brankářem si ale našel situaci sledující Novák a míč hlavou uklidil do sítě - 1:1.

Domácí to ještě více nabudilo a hned za tři minuty po dlouhém výkopu Bartizala se míč dostal až k Markesovi, který si nejprve tělem odstavil obránce a poté střelou k levé tyči obstřelil prachatického gólmana a upravil na poločasových 2:1 pro domácí.

Skóre uzavřel brankář Bartizal

Ve druhém poločase už domácí nenechali nic náhodě a svůj výkon potvrdili zvýšenou aktivitou a také jej podpořili brankami. V 53. minutě Boháč našel nahrávkou výborně hrajícího Faturu, který běžel sám na brankáře, v poslední fázi přehodil a upravil stav na 3:1. Za tři minuty se situace opakovala, když Boháč nahrál do strany Havlovi a ten předložil před bránou hezkou nahrávku, kterou Fatura nepohrdl a střelou z první propálil gólmana hostů - 4:1.

Prachatičtí hráči to ani za tohoto stavu nezabalili a sympaticky se snažili stále hrát dál. Ale převaha domácích a hlavně pohoda na nich byla už znát. Další gól si po kombinační akci a finální nahrávce Holého připsal a tím zkompletoval hattrick domácí Fatura, kterého bych zvolil hráčem zápasu - 5:1.

Zápas už se dohrával v klidnějším tempu, přesto ještě padla jedna branka. Po faulu ve vápně na Markese se k pokutovému kopu postavil domácí brankář  Bartizal, penaltu proměnil a tím uzavřel skóre zápasu na konečných 6:1 pro domácí.

Nutno ocenit hráče hostujícího Tatranu za bojovnost, přesto domácí svou zkušeností a lepší koncovkou zápas zvládli a připsali si cenné tři body do tabulky. Nejlepších hráčem hostů byl Babka a u domácích Fatura.

TJ Nová Ves – FK Tatran Prachatice B 6:1 (2:1)

Branky: 53., 56. a 85. Fatura, 27. Novák, 30. Markes, 89. (pen.) Bartizal – 4. Kovář. Rozhodčí: Vítek – Písek, Ryneš. ŽK: 3:1 (Fatura, Pech, Boháč – Janošťák). Diváků: 50.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková