Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Reprezentační premiéra na Doprastav stadionu. Už ve čtvrtek se hraje Česko – Rakousko dorostenek WU17

 
úterý, 31. srpna 2021, 17:05

Roudenský Doprastav stadion bude ve čtvrtek 2. září od 17 hodin místem mezistátního utkání Česko – Rakousko WU17, tedy dívek do 17 let.

„Půjde o historický okamžik. Ještě nikdy u nás žádný národní tým oficiální zápas nehrál. Pokládáme si to za čest,“ říká Libor Šolc, předseda klubu a vzpomíná, že pouze před lety měli u Malše přípravný kemp mladí Katařané, pobývající v Evropě

České dorostenky mají  v jižních Čechách od konce srpna přípravný kemp na první kolo kvalifikace o účast na Mistrovství Evropy, které se odehraje na přelomu září a října, a tréninkové zázemí našly právě na roudenském Doprastav stadionu. V kvalifikaci, která se odehraje v Nizozemsku, je kromě domácího výběru čekají ještě týmy ze Slovinska, Skotska.

„Původně jsme v tomto termínu měli hostit dva zápasy z mezinárodního dorosteneckého Turnaje Václava Ježka, ale protože účast kvůli covidové pandemii odřekli Finové a Rusové, snížil se i počet potřebných stadionů. O to víc nás těší přidělení zápasu českých dívek,“ uzavřel Libor Šolc.

Odveta zápasu Česko – Rakousko WU17 je na programu o tři dny později v rakouském Gmündu.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto FAČR