Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se v magnetu kola rozešli po velké bitvě smírně s Kovářovem

 
úterý, 31. srpna 2021, 14:16

Chýnov – Poutavý duel ve skupině B I. A třídy nabídl los 3. kola. Domácí FC Chýnov přivítal Kovářov, celky, které v předchozím nedohraném ročníku za podzimních osm kol skončily na prvním a třetím místě.

V úvodu utkání se hrál opatrný fotbal s minimem šancí na obou stranách. Poklidný úvod zápasu až narušilo nepříjemné zranění hostujícího Vlny, který musel již ve 14.min. po „žlutém“ střetu s domácím Králem střídat pro tržnou ránu na stehně. Ta si vyžádala ošetření v táborské nemocnici, takže v Chýnově musela zasahovat hned v úvodu zápasu rychlá záchranná služba…

V 17.min. musel pro obnovené zranění střídat domácí středopolař Václ. Hruška, což bylo pro chýnovský tým samozřejmě oslabení. Ve 27.min. se dostali do první velké šance hosté, ale Děd v gólové pozici těsně nedosáhl na prudký střílený centr od spoluhráče M. Suchana. Po té dali ve 32.min. o sobě vědět dobře hrající hosté znovu, ale včasné vyběhnutí brankáře domácích Průši zabránilo Svojšemu skórovat.

Domácí celek poprvé gólově zahrozil ve 38.min., kdy přetažený rohový kop Vl. Hrušky vrátil Doubrava hlavou před kovářovskou branku, ale dva volní dobíhající domácí hráči, (F. Zadražil a Král), již nestačili dorazit míč do poloodkryté branky. V té době si domácí již vytvářeli postupně tlak, který vyvrcholil ve 42.min. velkou gólovou šancí Zadražila. Ten však v gólové pozici minul z deseti metrů Baštýřovu branku a početné domácí publikum si na tribuně jen hlasitě vydechlo.

Druhý poločas začal snahou obou dvou celků dostat se brzy do vedení a otevřít skóre. Velkou šanci domácích si vypracoval v 57.min. Král, který unikl po pravé straně jednomu z hostujících beků, ale z úhlu přestřelil kovářovskou branku.

Jiskřilo se. Sudí rozdal deset karet

Poté se utkání, které se hrálo až do této doby celkem slušně, vyhecovalo a někdy i zbytečně přiostřilo a rozhodčí Herzog nestačil lovit ve své kapse žluté karty. Navíc v 63.min. tasil domácímu Královi kartu i v barvě červené a to za další jeho zbytečný faul, ohodnocený druhou ŽK a tak domácí čekala skoro ještě půlhodina těžkého boje o deseti hráčích.

V 76.min. si také hosté vytvořili obrovskou gólovou příležitost, ale Paták netrefil z hranice šestnáctky prázdnou branku, když jeho střela těsně minula pravou tyč Průšovy branky a asi čtyřicetičlenná skupina hostujících fanoušků se chytala za hlavu. Vzápětí se dostal do dobré gólové příležitosti domácí střídající Štiller, ale nadějný únik nedotáhl do konce. V 83.min. se srdnatě bojující domácí dovolávali u rozhodčího nařízení pokutového kopu za dva zákroky na hranici pravidel na unikajícího Zadražila a vzápětí i na Štillera, ale hlavní sudí jen rozpažil. A naopak hned z protiútoku měl gól a tři body pro hosty na kopačce Svojše, když Průša byl daleko mimo svou branku, ale lob hostujícího útočníka šel těsně nad opuštěnou domácí branku.

V samém závěru utkání si oba celky ještě vytvořili po jedné vyložené šanci. Nejprve v 87.min. vynikajícím zákrokem zmařil Průša stoprocentní šanci kovářovskému Růzhovi a naopak v 88.min. mohl na druhé straně rozhodnout zápas chýnovský Zadražil, ale jeho střelecký pokus v čisté gólové pozici cestu mezi tři tyče nenašel.

Na utkání byl přítomen i starosta Kovářova, náměstek jihočeského hejtmana a velký příznivec fotbalu Pavel Hroch, který po zápase také ocenil kvalitní hru obou dvou mužstev.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): „Zasloužená remíza, i když oba dva celky mohly zápas v závěru několikrát rozhodnout ve svůj prospěch. Bod s pokorou proti kvalitnímu soupeři bereme i s tím, že jsme hráli od 60. minuty v deseti. Byl to náročný soubojový zápas s velkým důrazem na obou stranách. Chtěl bych poděkovat za výkon celému mužstvu, ale musím vyzdvihnout výkon kapitána brankáře Průši, který nás svými reflexními zákroky výrazně podržel a dokázal z branky organizovat i naší hru.“

Jiří Jaroš (trenér Kovářova): „Ve vyhecovaném utkání se zrodila podle mě nakonec spravedlivá remíza. V utkání jsme ale viděli i pěkné fotbalové věci. Početné divácké kulise se zápas musel líbit. S bodem, který si odvážíme, jsme spokojeni. A ještě bych rád vyzdvihl výkon našeho Jana Suchana, který dnes odehrál vynikající utkání.“

FC Chýnov - ZD Kovářov 0:0

Rozhodčí: Herzog - Šťastný, Seidl. Delegát: Bicek. ŽK: 4:5 (Král 2, Zítek, Mládek - Hubička, M. Suchan, Novák, Svojše, Kvasnička). ČK: 1:0 (63. Král). Rohy: 6:4, 150 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Rytíř, J. Hruška – J. Hladík (81. Petrů), Václ. Hruška, (17. Zadražil), Mládek, Štrouf (69. Štiller) – Král, Vl. Hruška. Trenér Petr Holota.

Kovářov: Baštýř – Vlna (14. Novák), J. Suchan, Děd, Sedlák – Paták, Stránský (70. Růzha), Hubička, Rak (86. Kvasnička) – Svojše, M. Suchan. Trenér Jiří Jaroš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer