Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Penalty posadily Vodňany do sedla. Kaplice jen zmírnila porážku

 
úterý, 31. srpna 2021, 13:32

Ve třetím kole se Kapličtí představili ve Vodňanech, kde loni schytali debakl 6:1. Po výhrách ve Vimperku a doma s Mirovicemi pomýšleli na bodový zisk i v tomto střetnutí.

A začali aktivně. Výsledkem toho byla desátá minuta a šance Pastiera po uvolnění od Gondeka, ale zakončení z levé strany bylo nepřesné. V dalších minutách naopak začali přebírat inciativu Vodňanští. Ve dvanácté minutě se po rozhodčím dožadovali odpískání pokutového kopu po obranném zákroku Daniela na Kuklu, ale rozhodčí jejich přání nevyslyšel a zahrával se pouze rohový kop. Vzápětí právě Kukla se z pravé strany dostal do šestnáctky, ale jeho pokus mezi tři tyče nesměřoval.

Pokutový kop se nakonec přece jenom pískal, a to po dvaceti minutách hry, kdy se do vápna dostal z pravé strany Benedikt, těsně bráněný Pastierem upadl a v tomto případě píšťalka hlavního arbitra němá nezůstala. K provedení pokutového kopu se postavil zkušený Jan Moravec, na přízemní ránu si gólman Schneider sáhl, přesto míč skončil v brance a Vodňany šly do vedení – 1:0.

Hosté v prvním poločase vážněji zahrozili již jen jednou. Ve 25 minutě zahrával trestný kop z levé strany Gutheis, na prudký přízemní centr nikdo z nabíhajících hráčů nedosáhl a gólman Ondřej Kadlec se štěstím míč dokázal vyrazit. Na druhé straně pak po rohovém kopu rozehraném po zemi na Lorence, střílel exjihlavský útočník z hranice velkého vápna, se střelou po zemi si Schneider poradil. Po půlhodině hry pokoušel střeleckou štěstěn stejný hráč, hostující gólman zasahovat nemusel, míč minul pravou tyč.

V prvním poločase se hostům prakticky nic nedařilo, ztráceli balóny po ledabylých přihrávkách, naopak byli aktivní, dá se říci, více hladoví a po prvním poločase zaslouženě vedli.

Střelec Gutheis vyšel naprázdno

Nástup do druhého dějství byl v režii Vodňanských. Nejprve tvrdě pálil Lorenc, Schneider balón vyboxoval. Vzápětí si to do vápna namířil z pravé strany Benedikt, bránící Vaniš jej zastavil nedovoleně a další penalta byla na světě. K jejímu provedení se postavil Tomáš Lorenc a s přehledem proměnil – 2:0. V 51. minutě po Kuklově průniku a zpětné přihrávce musel Schneider zasahovat proti střele Lorence, nadvakrát dokázal míč zachytit.

Na druhé straně se za vápnem dostal ke střele Gutheis, střela po zemi se mezi tři vodňanské tyče nevešla. V 55. minutě se podařilo hostům vstřelit kontaktní branku. Z levé strany centroval Gondek, od Gutheise se míč dostal ke střídajícímu Filipu Štěpánkovi, jenž dokázal prostřelit gólmana Kadlece – 2:1. Až od tohoto momentu se jazýček na miskách vah otočil. Spartakovci převzali iniciativu, byli od tohoto momentu lepším týmem.

Domácí se soustředili více na obranu. Po hodině hry se k odraženému míči dostal Divoký, bránu soupeře však netrefil. Klid do domácích řad mohl vnést přímý kop v podání Lorence, ale technický pokus bránu Spartaku jen těsně minul. V 71. minutě se po Gondekově centru dostal k hlavičce střídající Jan Smolen, bohužel mířil jen do míst, kde byla připravená Kadlecova náruč.

Spolupráce stejných hráčů zafungovala i o pár minut později. Centroval Gondek, v zakončení se ocitl Smolen, ale míč mu nesedl ideálně a Kadlec díky tomu neměl problém balón chytit. Deset minut před koncem měli spartakovci výhodu standardní situace z velmi dobré palebné pozice. K míči se postavil Gutheis, ale bránu soupeře minul. Neujala se krátce před koncem ani Divokého střela nad bránu.

Už v nastaveném čase byli Kapličtí asi nejblíže k vyrovnání. Vanišův centr z pravé strany propadl až na zadní tyč, kam si naběhl Gondek, ale na dlouho nohu poslal míč zblízka nad bránu. Zápas tak skončil těsnou výhrou domácích. Kapličtí začali hrát až příliš pozdě, prohospodařená hodina utkání je stála bodový zisk.

FK Vodňany – TJ Spartak Kaplice 2:1 (1:0)

Branky: 20. (pen). Moravec, 48. (pen.) Lorenc – 55. F. Štěpánek. Rozhodčí: Cigáň – Vican ml., Šimek. ŽK: 3:5 (Hudák, Lorenc, Želízko – Daniel, Aibl, Schneider, Faltus, F. Štěpánek). Diváků: 80.

Vodňany: Kadlec – Benedikt, Chalupský, Hudák, Moravec (57. Krygel), Bína (83. Iljushkin), Bečvář, Volmut, Kukla, Píša (13. Roučka, 60. Želízko).

Kaplice: Schneider – Aibl (68. Kuchař), Čutka, Gondek, Daniel (46. F. Štěpánek), Janoušek (64. Pál), Faltus, Vaniš, Divoký, Gutheis, Pastier (59. J. Smolen).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Jan Škrle