Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice načaly zdecimované slávisty už v první minutě

 
čtvrtek, 26. srpna 2021, 14:39

Bernartice - Při odehrání 2. kola krajské 1. A třídy hostili Bernartičtí soupeře z krajského města a to Slavii České Budějovice. Začátek měli excelentní, když po 35 vteřinách zaznamenali první gól a druhý v sedmé minutě. Pak se hra opticky vyrovnala, ale byl to fotbal plný faulů ze strany hostí, na která rozhodčí někdy ani nereagoval. Ke konci první půle se domácí prosadili potřetí. Na počátku té druhé přidali čtvrtý zásah, na konci utkání zaznamenali poslední a vyhráli zcela zaslouženě. Slavia pro ně tentokrát nebyla důstojným soupeřem.

Ihned po úvodním rozehrání hostí se dostal míč na polovině domácích do autu za postranní čarou. Ťupa ho vhodil na Jakuba Nováka, který postoupil pár metrů a dlouhou přesnou kolmou přihrávkou našel na pravé polovině hřiště v pohybu Davida Nováka, ten si míč přesně zpracoval, pohrál se s dvěma beky a střelou z úhlu k vzdálenější tyči rozvlnil síť za soupeřovým gólmanem poprvé – 1:0.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 7. minutě zahrával z levé strany rohový kop Staněk, jeho přetažený centr přešel kolem brankových tyčí. U vzdálenější si ho zachytil Josef Peterka a z velkého úhlu prostřelil hostujícího brankáře – 2:0.

Pak se ke slovu dostali i hosté, ale v tom negativním smyslu. V průběhu deseti minut poslali díky nevybíravým faulům dva domácí hráče ze hřiště. Jeden z nich musel přímo do nemocnice se silně zhmožděným kotníkem. Centrovaný míč D. Nováka ve 22. minutě brankář Koprna chytil.

První střelu na domácí bránu vyslal ve 24. minutě Dvořáček po přihrávce Petra Kindermanna z levé strany. Míč však skončil vedle bližší tyče v autu. Ve 26. minutě zahrával hostující Toman trestný kop, domácí gólman Tomáš Fučík byl dobře postavený a míč v pohodě lapil.

Ve 43. minutě zahrával trestný kop levé strany Smrčina, balon se odrazil od brankáře k Davidu Kukrálovi, který neměl problém vrátit ho do prázdné brány – 3:0. Poločas skončil naprosto zaslouženým vedením domácích o tři góly.

Další debakl neodvrátili

Hned nástup do toho druhého byl potvrzením dobré hry domácích. Smrčina po akci z pravé strany ve 48. minutě našel ve vápně zcela volného Davida Kukrála, který lehce šajtlí posunul míč za Koprnova záda – 4:0. Domácí Petr Kolář vyzkoušel hlavičkou v 58. minutě kvality slávistického brankáře s nulovým efektem.

O dvě minuty později postupoval na domácí bránu kapitán hostujícího mužstva a jejich nejlepší hráč Petr Kindermann, avšak obrana si s jeho únikem poradila a míč mu od kopaček odebrala. V 64. minutě po okénku v obraně domácí bránu ohrožoval tentýž fotbalista. Netrefil však míč dobře a u přední tyče síť nerozvlnil. V 79. minutě vypálil vedle brány Snížek. To byla po lehké odpočinkové pauze ve hře domácích poslední příležitost hostů a šance alespoň výsledek korigovat.

V 85. minutě bylo Pražmovo sólo zakončeno přesnou střelou a slávistický gólman ji vyrazil na roh. V 89. minutě střelu Pavla Mrkáčka ze 40 metrů lapil gólman do náručí. Poslední akce domácích stanovila celkový výsledek zápasu. David Novák vyslal kolmicí dopředu Josefa Peterku, který se trefil náramně – 5:0.

Domácí odehráli nadprůměrné utkání s mužstvem, které bylo oslabeno značným odchodem klíčových hráčů, kteří absolvovali skvěle minulý nedokončený ročník. Mužstvo je nyní mladé a zatím nesehrané. V průběhu času z nich může zase být velmi kvalitní mužstvo. U domácích neměl brankář Tomáš Fučík tentokrát mnoho práce a co na něj šlo, v pohodě vyřešil. Celá obrana hrála spolehlivě. V záloze vynikal Kukrál, který se i střelecky prosadil. Velmi dobře hráli i David Novák a Peterka.

Příští utkání odehrají Bernartice v Českách Budějovicích a čeká je v Suchém Vrbném místní Lokomotiva. Utkání sehraje v sobotu 27.8.2021 od 10:15 hodin.

TJ Sokol Bernartice - SK Slavia České Budějovice 5:0 (3:0)

Branky: 7. a 90. Josef Peterka, 43. a 48. David Kukrál, 1. David Novák. Rozhodčí: Písek – Tomaň, Ryklík. ŽK: 3:3 (4. Kukrál, 19. Smrčina, 70. D. Novák – 8. Kindermann, 45. Mrzena, 67. Hajný). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík – Pat. Brož, Jak. Novák, Ťupa, Pražma – Smrčina (72. Janda), Kukrál (68. Mrkáček) – Psohlavec (12. Mir. Suchopár), Staněk (17. Petr Kolář, 76. Vítek Kovář), Peterka – David Novák. Trenér Pavel Schorník.

Slavia ČB: Koprna – Suchý (35. Mrzena), Snížek, Strobl, Klíma (58. Hajný) – Frantík, Toman, Petr Kindermann, Dvořáček – Papoušek (76. Kvasník), Slípka. Trenér Jiří Orlíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák