Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí spasil kapitán Čížek. N. Včelnice opět nebodovala

 
středa, 25. srpna 2021, 16:02

Veselí nad Lužnicí – Lokomotiva měla podruhé výhodu domácího prostředí a ve 2. kole I. A třídy přivítala N. Včelnici. Vyrovnané střetnutí se lámalo v samém závěru, v němž padla jediná branka.

Ve Veselí byl k vidění vyrovnaný zápas. V první půli stály za zmínku dvě šance domácích. Ve 14. minutě domácí hráči vyšachovali hosty, Fichtner zamířil ve vyložené šanci vedle. V 32. minutě napřáhl Doležal k ráně z 20 metrů, střela ale skončila metr nad brankou.

Druhou půli zahájil velkou šancí opět domácí Doležal, ale z malého vápna zamířil vedle. Domácí drželi častěji míč na svých kopačkách, hosté se prezentovali především brejky. A z nich si vypracovali pět zajímavých šancí. V 61. minutě postupoval Mareš sám na domácího gólmana, ale netrefil branku.

Podobně si vedl v 69. minutě Petráš. V 79. minutě zahráli hosté roh, po němž se netrefil ve své šanci aktivní David Jaroš. Ten samý hráč zkusil v 84. minutě vypálit z 20 metrů, jeho nebezpečná střela skončila těsně nad brankou. Poslední šanci hostů neproměnil v 85. minutě Tuček, akci zakončil střelou vedle domácí svatyně.

Rozhodující moment zápasu přišel v 87. minutě, kdy domácí podnikli krásnou kombinační akci po pravé straně. Po ní následoval roh, který jeden z domácích hráčů prodloužil na zadní tyč, kde zakončil nekompromisně k tyči domácí kapitán Martin Čížek.

V euforii domácí ubránili závěrečný tlak hostů a po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli slavit první výhru v sezóně.

Loko Veselí – TJ Nová Včelnice 1:0 (0:0)

Gól: 87. Čížek. Rozhodčí: Novotný – Kříž, Valeš. ŽK: 1:1 (Kadlec – David Jaroš). Diváci: 80.

Loko: Hejl - Marcilis, Čížek, Mach, Kolář - Kadlec, Čech, Doležal, Hájek – Maruška (84. Míka), Fichtner.

N. Včelnice: Koudelka – Horák (59. Tuček), Malý, Jaroš David, Jaroš Pavel, Mareš, Petráš, Vokuš (57. Hornát), Šlapanský, Didek, Němeček.

Napsal(a) (ph)