Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice měla znovu nabito. Mirovice přestřílela 5:4

 
pondělí, 23. srpna 2021, 22:22

Kaplice - Patrně historicky první vzájemné utkání kaplického Spartaku s Mirovicemi. Přesně tento zápas viděli diváci v rámci druhého kola oblastní první A třídy. Kapličtí v domácím prostředí chtěli potvrdit zisk tří bodů z prvního kola, ale věděli, že je nečeká nic snadného. Nováček z Mirovic spoléhající se na zkušené duo Štochlů rozhodně nebude patřit k outsiderům soutěže.

Spartakovci začali aktivně. Už ve druhé minutě Faltus vyčíhal ledabylou rozehrávku hostů, dostal se až na dostřel mirovické svatyně, mířil však jen nad bránu. V osmé minutě si před vápnem Gutheis vyměnil míč s Vanišem, rázem se objevil v gólové pozici, ale změnu stavu odmítl zkušený gólman Čejdík, který reflexivním semaforem míč vyrazil na rohový kop. V šestnácté minutě se Kapličtí vedoucího gólu přece jenom dočkali. V šestnáctce fauloval Sláma Divokého a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Petr Gutheis, a i když si Čejdík na míč sáhl, ujali se domácí vedení 1:0.

Oba dva týmy chtěly hrát fotbal, a bylo se na co dívat. Ve 26. minutě další pěkný fotbalový moment. Gutheis se pokusil technickým pokusem pod břevno zpoza šestnáctky překonat Čejdíka, ten byl však pozorný a konečky prstů dokázal míč vytáhnout na rohový kop. Zhruba po půlhodině hry se trochu změnil obraz hry. Hosté zjednodušili přechod do útočné fáze a rázem se i oni dostávali do nebezpečných pozicí. Ve 33. minutě po jednom z dlouhých nákopů propadl balón až k Matěji Štochlovi, jenž se pokusil hlavou přehodit vyběhnutého gólmana Schneidera, ale míč skončil v jeho rukavicích.

O chvíli později v nebezpečném prostoru chyboval Vaniš, špatnou přihrávkou vyslal do sóla Vondráka, ale jeho zakončení bylo nepřesné a Schneider vůbec zasahovat nemusel. Ve 41. minutě si na pas za obranu naběhl znovu Matěj Štochl, ale i on měl v tomto případě mušku hodně nepřesnou. Tři varování spartakovcům nestačila, a tak nakonec byli potrestáni. Dvě minuty před přestávkou si na přesný centr z pravé strany naskočil neuhlídaný Matěj Štochl a gólovou hlavičkou srovnal na poločasových 1:1.

S municí není problém

Začátek druhého poločasu se odehrával pod taktovkou domácích fotbalistů. Po pěti minutách hry Čejdík vyrazil umístěnou střelu Gutheise. V 53. minutě si vzali Spartakovci vedení zpět. Jinak spolehlivě chytajícího Čejdíka poněkud překvapila dalekonosná střela Václava Aibla, na kterou k pravé tyči nedosáhl – 2:1. Ten tak mohl oslavit premiérovou trefu v mistrovském utkání za A mužstvo. Za další tři minuty už to bylo o dva. Domácí podnikli rychlý výpad do otevřené mirovické obrany. Gutheis na pravé straně vyslal do brejku Pastiera, ten zatáhl míč až do vápna, předložil jej Jiřímu Divokému a ten zacílil přesně – 3:1.

Ještě veseleji mohlo být v 72. minutě střetnutí, kdy se do samostatného nájezdu dostal Gutheis, ale v tomto případě míč mezi tři tyče neposlal a Čejdík zasahovat vůbec nemusel. Naopak v 79. minutě se Mirovičtí dostali na kontakt. Po rozehraném trestném kopu se v závaru před brankou nejlépe orientoval Karel Mařík, který propálil hradbu těl před sebou, a bylo to 3:2.

Domácí zareagovali bleskurychle. Prakticky po rozehrávce nachytaly bránící hráče hostů v nedbalkách, střídající Štěpánek našel v gólové pozici Petra Gutheise a ten vrátil Spartaku dvoubrankový náskok – 4:2. Uběhly jen tři minuty a hostující gólman lovil míč ze své sítě popáté, když po další pohledné kombinaci Gutheis oslovil Dana Pála a ten po dvou minutách na hřišti navýšil vedení domácích – 5:2.

Samotný závěr patřil ale hostům. V 87. minutě pálil tvrdě Jelínek, Štrbačka do rány vložil hlavu a míč poslal na rohový kop. Hned v následující minutě chyboval při rozehrávce Štěpánek, Mirovičtí se dostali lacino k balónu, Čutka ve vápně fauloval Matěje Štochla a druhá penalta v zápase byla na světě. K jejímu provedení se postavil sám faulovaný, a i když Schneider vystihl směr, na umístěnou střelu nedosáhl – 5:3. Navíc ještě v úplném konci nastaveného času hosté jednou gólově udeřili, když po rozehraném rohovém kopu a následném centru se hlavou prosadil na zadní tyči Václav Jelínek – 5:4.

V divácky atraktivním utkání viděli diváci devět gólů. K atraktivitě přispěli hráči obou týmů. Bylo se zkrátka na co dívat.

TJ Spartak Kaplice – SK Mirovice 5:4 (1:1)

Branky: 16. (pen.) a 80. Gutheis, 53. Aibl, 56. Divoký, 83. Pál – 43. a 89. (pen.) M. Štochl, 79. Mařík, 92. Jelínek. Rozhodčí: Tauber – Nedvěd, Vítek. DFA: Chlaň. ŽK: 2:2 (Gutheis, Janoušek – R. Převrátil, Peterka). Diváků: 160.

Kaplice: Schneider – Aibl (78. Štrbačka), Čutka, Gondek, Daniel - Janoušek, Faltus (84. Kuchař), Vaniš (75. F. Štěpánek), Divoký (81. Pál) - Gutheis, Pastier (66. J. Smolen).

Mirovice: Čejdík – Viták (56. Císař), Kocourek, J. Štochl, Sláma (67. Mašek) - Mařík, J. Převrátil (75. Peterka), R. Převrátil, Huleš - Vondrák (62. Jelínek), M. Štochl.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama