Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice jistily první výhru v Čekanicích v nastavení

 
středa, 18. srpna 2021, 08:55

Tábor - V 1. kole krajské 1. A třídy čekal Bernartice výjezd k nepříjemnému soupeři. Čekanický Meteor je pro svou houževnatost a agresivitu vždy těžkým soupeřem. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

Od počátku utkání to byl vyrovnaný souboj obou soupeřů, kteří se vzájemně velmi dobře znají a nemohou se tedy ničím novým překvapit. První gólovou šanci měli ale Bernartičtí. Z pravé strany přetažený Peterkův centrovaný míč ve 2. minutě na zadní tyči nezachytil Staněk a míč skončil po jeho teči v autu. Hned minutu poté již hosté využili svého útočného potenciálu. Dlouhé Ťupovo autové vhazování zprava zhruba pět metrů od rohového praporku využil doprostřed brány nabíhající Tomáš Pěchota a přesnou umístěnou hlavičkou k pravé tyči nedal domácímu gólmanovi Šedivému šanci na úspěšný zákrok – 0:1.

Domácí se sice snažili o kombinační hru a byli v ní v první části jasně lepší, avšak byla jim málo platná. Bernartičtí je do gólovek nepouštěli a co prošlo kvalitní obranou pochytal gólman Tomáš Fučík nebo skončilo díky nepřesné mušce vedle brankových tyčí. Ve 20. minutě vypálil dobře z otočky Rakovan, avšak jeho střela cíl minula a skončila vedle vzdálenější tyče v autu.

Ve 22. minutě kopal Staněk trestný kop, míč směřoval na hlavu Jakuba Nováka, který však bránu netrefil. O minutu později mohlo být srovnáno. Hlavička domácího kanonýra Kollárika skončila jen na břevně a odrazila se do pole, obránci si pak již s míčem poradili. Střelu Voj. Sedláčka po zemi ve 40. minutě gólman Fučík chytil. Poločas tak skončil jednogólovým vedením hostů.

Šancí bylo jako šfránu

Do druhé půle nastoupili domácí s odhodláním poprat se o lepší výsledek. Hra se vyrovnala, kombinační dominance domácích již nebyla tak výrazná. V 57. minutě dobrou akci po ose Kolář – Kollárik – Sedláček zakončoval posledně jmenovaný střelou vedle vzdálenější tyče bernartické brány. Pak se odehrála půlhodinka vyrovnaného boje ze zajištěných obran ve středu hrací plochy s množstvím soubojů o míč s minimální střelbou a ohrožením obou brankářů. V 87. minutě nebezpečný centr domácího kapitána Fialy skončil vedle levé tyče v autu.

Posledního gólu se diváci dočkali až ve 2. minutě prodloužení. Žolík bernartického trenéra Josef Růžek, aktivní milevský hokejista, se uprostřed pole zmocnil po nepřesné přihrávce domácích v hektickém závěru míče. Po pár metrech uviděl celou odkrytou bránu a přesným lobem přehodil daleko vyběhnutého gólmana Šedivého a stanovil skóre utkání – 0:2.

V zajímavém utkání rozhodlo efektivnější proměňování vytvořených šancí. Hosté vedli hned od počátku zápasu a pečetili výhru v nastaveném čase. Domácí měli míč více ve své moci, ale co jim bylo platné držení míče, když se přes dobře organizovanou obranu hostů s opět skvěle chytajícím Tomášem Fučíkem nedokázali gólově prosadit.

Zápas druhého kola odehrají Bernartice na svém hřišti a přivítají v sobotu 21.8. 2021 od 17:00 hodin Slavii České Budějovice. Všichni fanoušci a příznivci bernartického fotbalu jsou k zhlédnutí zápasu srdečně zváni.

FK Meteor Tábor – TJ Sokol Bernartice 0:2 (0:1)

Branky: 3. Tomáš Pěchota, 90+2. Josef Růžek. Rozhodčí: Leiš – Ct. Novotný, Průchová. ŽK: 1:2 (43. Kollárik – 24. Smrčina, 84. Rakovan). Diváků: 70.

Meteor: Šedivý – Janošík, Kollárik (82. Hořejší), Pecka, Štumfol – Voj. Sedláček, David Fiala, Fil. Široký, Löffler (60. Syrovátka) – Lachout, Martin Kolář (89. Klestil). Trenér Jiří Smetana.

Bernartice: Tomáš Fučík – Psohlavec, Jak. Novák, Ťupa, Pražma – Voj. Charypar, Smrčina (77. Kukrál) – Pěchota, Staněk (67. Růžek), Peterka (90+2. Petr Kolář) – Rakovan (89. Patrik Brož). Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák