Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné nenaplnilo roli favorita, Nová Ves vydřela bod

sobota, 14. srpna 2021, 21:14

Jeden z horkých kandidátů na postup do krajského přeboru cestoval napoprvé k nejbližšímu soupeři, jímž byl spřátelený klub z Nové Vsi.

Ještě před startem sezony v I. A třídě přešla z Roudného do N. Vsi trojice hráčů (Fatura, Markes a Vodák). První dva jmenovaní nechyběli v základní sestavě. Domácí museli v premiéře oželet šestici hráčů, Roudenským chyběl jen nejlepší střelec Navrátil.

První poločas za úmorného vedra moc zajímavých momentů nenabídl. Všehovšudy se odehrály jen tři situace, které stojí za zmínku. Nejprve na začátku hostující Malý hlavičkoval po rohu vedle, na druhé straně v 11. minutě překopl branku zblízka dorážející Graman. Až po půl hodině znovu uhodilo a hned se měnilo skóre. Přihrávku Neckáře z postranní čáry dorazil osamocený Malý – 0:1.

Kuriózní góly z „vlastní dílny“

Po přestávce se obraz hry výrazně změnil. Akce se střídaly na obou stranách a před oběma brankami bylo o mnoho rušněji. Osm minut po přestávce se řítil sám ze strany na domácího brankáře Malý, ale Bartizala nepropálil. Následně domácí zahrávali dva rohy po sobě a po druhém nepokrytý stoper Pech vyrovnal – 1:1.

Ještě větší šok zažili malšané o tři minuty později, kdy se mladíčky gólman Šimon Hošna (paradoxně bydlí v N. Vsi, kde jeho otec trénuje mládež) nedohodl s vracejícím se obráncem D. Voglem, toho využil dnes už exroudenský Markes a poslal míč do prázdné branky – 2:1.

Úrodnou desetiminutovku zakončil průnik roudenského beka D. Vogla po levém křídle, následoval centr před branku, kde domácí v tísni nastřelili při odkopu Gramana a odražený míč skončil v síti – 2:2.

N. Ves se na posledních dvacet minut zatáhla na vlastní polovinu a bránila nerozhodný stav. Několikrát se vyznamenal brankář Bartizal, Grigera nastřelil zády k brance hlavou břevno, tři minuty před koncem trefil Vlk hlavou tyč. Domácí po ojedinělém brejku zahrozili Faturou střelou těsně nad.

Novoveští se po závěrečném hvizdu radovali ze zisku nečekaného, ale zaslouženého bodu. V okleštěné sestavě dali do hry srdíčko. Roudenští zůstali výkonům z přípravy hodně dlužni. Od favorita soutěže se očekával daleko lepší výkon.

TJ Nová Ves – Malše Roudné 2:2 (0:1)

Góly: 55. Pech, 57. Markes – 41. Malý, 66. vlastní (Graman). Rozhodčí: M. Vican – Boček, Macháček. ŽK: 1:3 (Holý – D. Vogl, Malý, Kadlec). Diváků: 150.

N. Ves: Bartizal – Boháč, Pech, Žoček, Novák – Neumann, Holý, Graman, Havel (50. Trejbal) – Fatura, Markes.

Roudné: Š. Hošna – Grigera, Cepák, Zachař, D. Vogl – Bartoš, Neckář (80. Šrámek), Malý, Goretki (71. Wohlgemuth) - Kadlec, Vlk.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Vrábková