Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turnaj Václava Ježka se bude hrát i v Roudném! Na Doprastav stadionu dojde na souboj Německa s Ruskem

 
pátek, 2. července 2021, 12:45

Velkou poctou pro obec Roudné a zdejší fotbalový klub Malše se stalo přidělení mezistátního zápasu Německo – Rusko, který se na Doprastav stadionu uskuteční 1. září od 11 hodin. Stane se tak v rámci mezinárodního dorosteneckého Turnaje Václava Ježka pro kategorii U-18, nesoucího jméno legendárního českého trenéra. Zúčastní se ho národní týmy Ruska, Česka, Finska, Slovenska, Německa a Rakouska.

Jeho uspořádání letos Fotbalová asociace ČR svěřila od 31. srpna do 6. září do Jihočeského kraje.

„Pro náš klub je to velmi významná událost. A také jistá forma ocenění naší práce, díky níž máme pěkné a kvalitní zázemí, které může reprezentovat i český fotbal,“ říká Libor Šolc, předseda klubu. Roudné se tak zařadí po bok Českého Krumlova, Písku, Třeboně, Tábora a Hluboké nad Vltavou, kde se odehrají další zápasy turnaje.

„Další případný zápas v Roudném je zatím v jednání. Jsme také s hřištěm číslo 2 vybráni do lokality tréninkového zázemí některé z reprezentací,“ dodal šéf klubu. Tréninkové plochy poskytne národním týmům ještě Neplachov, Olešník, Kamenný Újezd, Boršov, SK Dynamo ČB - Složiště, SKP České Budějovice a Hluboká nad Vltavou.

Pro běžný chod Malše to ale přes prázdniny přinese jistá omezení, protože bude třeba udržet kvalitu trávníků na obou hřištích. Během letní přípravy všech 11 roudenských družstev tak bude třeba velmi pečlivě zvažovat zatížení ploch, zaměření tréninků a různých cvičení, která mohou zanechávat na trávníku dlouhodobější stopu.

„Naštěstí je náš areál velkoryse koncipován a tak máme ještě další plochy, na nichž v případě nepříznivého počasí nebo potřeby můžeme alternovat. Víc přípravných utkání bude třeba odehrát i na hřištích soupeřů. Ale měli bychom se s tím popasovat, aniž by příprava našich týmů na novou sezonu utrpěla,“ uvedl Libor Šolc.

Prostor k debatě bude na první poradě celého sportovního úseku Malše 26. července od 18 hodin.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto archiv JF