Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Změna trenéra ve Vodňanech. Za Rudolfa Otepku zaskočí Petr Hrnčíř

 
sobota, 26. června 2021, 09:41

Ve Vodňanech došlo ke změně na postu hlavního trenéra. U mužstva už nebude pokračovat dosavadní kouč Rudolf Otepka. Z klubu odešel na vlastní žádost, čímž poněkud zaskočil vodňanské činovníky, kteří tak museli nenadálou situaci řešit.

„Omluvil se s tím, že je hodně vytížený a má málo času. Domluvili jsme se tedy, že u nás skončí. Co se dá dělat,“ krčí rameny předseda FK Vodňany Karel Handšuh starší. Sehnat nového trenéra nebylo pro vedení úplně jednoduché. „Chtěli jsme využít trenéra, který se u nás věnuje mládeži, ale ten je momentálně časově zaneprázdněný. První mužstvo by mohl převzít až v zimě,“ padla podle předsedy Handšuha možnost, že by si Vodňany vypomohly z vlastních zdrojů.

Klub musel hledat dál a volba nakonec padla na Petra Hrnčíře ze Strakonic. „Byl ochotný nám na tu přechodnou dobu pomoci. Naší dlouhodobou strategií je, aby za nás hráli fotbalisté z Vodňan a blízkého okolí,“ nastínil Handšuh.

Nového trenéra Vodňanští našli, nyní se ještě budou muset poohlédnout po gólmanovi, neboť brankář Komrska projevil zájem odejít do zahraničí. Další změny v hráčském ani v realizačním týmu již hlášeny nejsou.

Covidové období Vodňany přežily podobně jako většina jiných mužstev. „Přípravu jsme za nouzového stavu nechali na samotných hráčích a společně trénovat jsme začali až se udělalo hezky a uvolnila se všechna ta opatření. Nijak jsme to nehrotili,“ říká Karel Handšuh, jinak dlouholetý člen krajské STK.

Nový trenér se týmu oficiálně představil ve středu a předsedu FK Vodňany potěšilo, že na první trénink hráči dorazili v téměř plném počtu. Na nadcházející sezonu se Vodňany budou připravovat v domácích podmínkách. Kromě tréninků počítají i s několika přípravnými zápasy. „Na 23. července jsme si naplánovali utkání s Týnem a o týden později hrajeme v Protivíně. Další zápasy se ještě pokusíme vyjednat,“ přibližuje Handšuh program na léto.

Přípravu by si chtěli Vodňanští zpestřit malým soustředěním ve sportovním areálu Blanice, kde by hráči našli dobré podmínky k tomu, aby mohli strávit zhruba tři dny pohromadě a společně potrénovat.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák