Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozlosování krajských soutěží přineslo několik změn. Lažiště přenechaly přebor Prachaticím

 
středa, 16. června 2021, 18:05

Jihočeský kraj – V úterý rozeslal sekretariát Jihočeského KFS klubům hrajících oblastní soutěže konečný návrh losovacích čísel soutěží KFS a schválenou termínovou listinu. I přes podruhé nedohranou sezonu se na několika místech mohl slavit dodatečný postup.

Jihočeské soutěže dospělých zahájí mistrovské boje o víkendu 7. a 8. srpna, třídy o dva týdny později (14. – 15. 8.). Co se týče hlavních změn a dodatečných posunů v soutěžích, ty největší se udály na Prachaticku.

Jak místní oddíly Lažiště, Prachatice a Záblatí v zimě avizovaly, od nadcházejícího ročníku budou všechny vystupovat pod jednou hlavičkou - prachatickým Tatranem. Pod Libín se tak vrátí nejvyšší krajská soutěž po pěti letech, v Lažištích budou hrát I. A třídu (mládež zůstává pod FK Lažiště) a v Záblatí jako posledně I. B třídu.

V Lažištích bude hrát béčko

„Lažiště podstoupila práva na účast v soutěži Prachaticím,“ uvedl na dotaz Jihočeského fotbalu František Šafránek, který návrh čísel připravoval za dočasně nefungující a neschválenou STK. Výkonný výbor KFS totiž neschválil personální obsazení STK. Z pěti členů neprošli hned tři (Třeštík, Hanzal a Hořejší, prošli jen Šafránek s Handšuhem), načež dlouholetý předseda STK KFS Vladimír Eibl oznámil, „že vzhledem k neschválení tří (z pěti) navržených členů nemůže garantovat náležitou odbornost a kvalitu práce své komise a proto rezignuje na funkci předsedy STK.“

Nejdůležitější komise zatím zůstává neobsazena a podle vyjádření předsedy KFS Tomáše Pintéra v médiích se bude hledat nejen nový šéf Sportovně-technické komise, ale zároveň i sekretář. Vladimír Eibl tuhle funkci zastává již od 1. 8. 1990 a v celém fotbalovém hnutí je nejen nejdéle sloužícím, ale také nejzkušenějším sekretářem. Místo uklidnění situace po volbách přichází další zbytečné třenice o jménech. A to jihočeskému fotbalu rozhodně neprospívá… Po volebním fiasku na FAČR by se měl sjednotit a táhnout za jeden provaz.

Do I. B třídy se posunulo béčko Strakonic

Olešnice a Sousedovice po dva nedohrané ročníky na A třídu nestačily a přes covidovou nucenou přestávku rozumně přehodnotily své možnosti a podaly přihlášku o soutěž níž. Tím se uvolnila dvě místa pro nejlépe umístěné kluby z nedokončené I. B třídy 2020/21 – suverénní Čkyni (skupina B) a Mirovice (skupina C).

Dvě družstva v krajských soutěžích už nebude mít TJ Osek. „Místo odhlášeného Oseka B zaujalo béčko Junioru Strakonice,“ řekl k poslední změně ve složení I. B třídy František Šafránek (74), který povede blížící se losovací aktiv a po něm skončí. Aktiv proběhne ve čtvrtek 24. 6. od 17,00 hod. na VŠTE v Č. Budějovicích.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle