Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor prochází generační výměnou. Mladíci sbírají zkušenosti

 
pondělí, 22. března 2021, 12:46

Tábor – Trenér táborského Meteor Jiří Smetana sedí na dvou židlích. Vede jak A-tým mužů v I. A třídě, tak starší dorostence v krajském přeboru. Kvůli nekončící pandemii už pomalu přestává věřit v dohrání aspoň části sezony.

V létě první tým Meteoru Tábor prošel velikou obměnou. Bodově paběrkoval a první výhry se dočkal až na sedmý pokus. „Začlenili jsme mladé odchovance, kteří z mého pohledu výkonnostně dokazují, že na mužskou kategorii již mají. Vytvořili jsme novou partu kluků, kteří chtějí pracovat a pro mě je to nejlepší odměna. Je nutné brát v potaz, že jsme de facto nejmladší mužstvo v soutěži. Změnili jsme herní styl, rozestavení a po taktické stránce kluky nešetřím. Vždy jsem lpěl na vyšší nároky,“ říká trenér Jiří Smetana ke generační výměně.

Nouzový stav vláda neustále prodlužuje, sportování je možné jen ve dvojicích. Nezbývá než trénovat individuálně. „V této nekončící, otravné a mnohdy zoufalé době se moc připravovat kvalitně nedá, i přesto musím mužstvo pochválit, že individuální plány poctivě plnily. Když se dalo alespoň trénovat ve dvojicích tak všichni tréninkové dávky plnily s chutí, až mě to v jistých okamžicích příjemně potěšilo. Hodně jsme posilovali a zlepšili tak silovou stránku. Snažím se v této době najít něco pozitivního a to, že náš omlazený tým nám alespoň trochu "zestárne" (smích) a máme teď možnost pracovat i na jejich psychickém rozvoji, na který se během klasického období tolik nedá zaměřit. Hráčům jsem naposílal metodická videa s mými komentáři, aby začali fotbal vnímat i z jiné stránky, a každý viděl svůj post po teoretické stránce a vnímal své nedostatky a chyby,“ popisuje průběh samostatné přípravy.

Na sběr bodů také dojde

S každým dalším posunem termínové listiny krajských soutěží se možnost návratu na trávníky a restartu soutěží zmenšuje. „Bohužel už ani já nevěřím, že by se tato sezona dohrála, nevěřím ani v podzimní dohrávku. Nejhorší je, že na toto doplácí především děti. Mládežnické soutěže ztratí smysl a plno dětí i rodičů přestalo věřit a již tak vysoká "úmrtnost" hráčů se ještě zvýší. Všechny kategorie ve všech klubech tímto budou negativně poznamenány. Sám moc dobře vím, jaké to je lepit sestavu v dorostenecké kategorii. Opravdu jsem zvědavý, jak se sezona potažmo tabulka uzavře. My jsme na tom bodově velmi nelichotivě a opravdu by byla škoda, kdyby tento tým musel jít o soutěž níž. Jak jsem již říkal, tým má ohromný potenciál,“ mrzel by Smetanu pád do I. B třídy.

V Čekanicích mají cíle do nadcházejícího ročníku I. A třídy jasné. „Plán na příští sezonu je prostý, sbírat maximum bodů. Rád bych náš tým posunul do jiných pater tabulky a vyvaroval se tak každoročním sestupovým starostem. Nejhlavnější je ať nám parta stále drží při sobě a pořád věří v náš cíl do budoucích let,“ uzavírá kouč Smetana.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK Meteor Tábor
 


 
Reklama