Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nové Vsi dělají fotbal srdcem. Cílem je vylepšení zázemí v areálu

 
úterý, 12. ledna 2021, 18:28

Nová Ves – Na úterý 12. ledna si naplánovali zahájení zimní přípravy fotbalisté Nové Vsi na Českobudějovicku. Okolnosti jim zatím nedovolily trénovat společně a tak příprava probíhá individuálně. Z fotbalistů se nyní stali atleti.

„Hráči dostali úkol zaběhnout dvakrát pět kilometrů. To si kontrolují na speciálních hodinkách nebo v aplikaci, kterou si mohou stáhnout do mobilu,“ přibližuje podrobnosti hrající trenér Nové Vsi Radomil Procházka.

Naplánované jsou i přátelské zápasy se Suchdolem nad Lužnicí, Třeboní a Větřním. Trenér si ale není vůbec jistý, že na úvodní duel proti Suchdolu vůbec dojde, když sleduje aktuální epidemiologickou situaci. „Zatím se to nezrušilo, ale nevěřím, že během pár dnů se dostaneme do třetího stupně, ve kterém by bylo možné zápasy hrát,“ myslí si.

Procházka příliš nepočítá ani s variantou, že se mistrovská soutěž kompletně dohraje. „Spíš si myslím, že na jaře pouze dohrajeme podzim a tím se soutěž uzavře. To by stačilo k tomu, aby se určili postupující a sestupující. Taky se ale může stát, že svaz rozhodne, že se dvacátého února začne hrát a na tuto variantu musíme být připraveni,“ krčí rameny Procházka.

Jedna posila je v jednání

Do zimní přípravy se zapojili všichni hráči, kteří nastupovali i na podzim. Informace, že by někdo chtěl skončit, kouč nemá. Žádné novinky nepřicházejí z Nové Vsi ani ohledně příchodů. „Teoreticky by nás na jaře mohl posílit jeden z kluků, který ale momentálně hraje v Rakousku. Záležet bude samozřejmě na tamější situaci ohledně koronaviru, nic v tuhle chvíli jistého není,“ říká k aktuální situaci v kádru Radomil Procházka.

Fotbalistům Nové Vsi patří po podzimu v I. A třídě lichotivá šestá příčka. Trenér, jenž zároveň patří k nejlepším střelcům mužstva, však současné umístění nepřeceňuje. „Soutěž je velice vyrovnaná a k postavení v horní polovině tabulky nám pomohly poslední dvě výhry nad Trhovými Sviny a Semicemi. Do té doby jsme byli ve spodní polovině. Já na tabulku hledím spíš odzadu,“ odmítá přehnaný optimismus Procházka.

Úspěšné vystoupení proti Trhovým Svinům ovšem trenér považuje za jednu z perel podzimu. „Odehráli jsme slabší zápasy, kdy jsme zbytečně ztráceli body, což tak už bývá, ale i zápasy, které bych chtěl hrát každý týden. Kluci si v nich sáhli na samé dno a byli bodově odměněni,“ vrací se hrající kouč k nedohranému podzimu. Jedním z duelů, které trenéra v těchto mrazivých dnech zahřejí u srdce, když si na ně vzpomene, je právě domácí utkání s Trhovými Sviny, které Nová Ves vyhrála 2:1.

Investují jen do zázemí

Radomil Procházka zažil období, kdy se v Nové Vsi hrála nejnižší okresní soutěž. Nyní je hrdý na to, kam až se Nová Ves dostala. Považuje za úspěch, když do Nové Vsi jezdí Prachatice, které by podle něj měly jako okresní město hrát divizi. Za tím, že Nová Ves působí v druhé nejvyšší krajské soutěži, nestojí žádný bohatý sponzor, nýbrž nadšení fotbalistů, kteří mají k malé vesničce nedaleko krajského města nějaký vztah, i když zde třeba nežijí. „Já jsem třeba za Novou Ves nastřílel tři sta gólů a teď tu zároveň i trénuji, nikdy jsem si ale za to nevzal ani korunu. Takhle jsme v klubu nastavení všichni. Nebudeme si kupovat hráče kvůli tomu, abychom se udrželi v soutěži. Když na to nebudeme hráčsky mít, tak prostě budeme hrát níž, to se nedá nic dělat,“ říká rezolutně Radomil Procházka.

Do čeho však v Nové Vsi investují, to je sportovní areál. Za finanční pomoci obce a z peněz z veřejné sbírky se na hřišti vylepšují šatny a buduje se i nové osvětlení areálu. Fotbalisté by chtěli mít na hřišti i vlastní klubovnu a malou hospůdku, kde by mohli jednotlivé zápasy rozebírat.

Nejbližší příležitost zhodnotit u piva mistrovské utkání by měli mít 21. února, kdy mají dohrávat duel šestého kola v Sousedovicích. Umělku v Nové Vsi moc neřeší. „Oba únorové zápasy totiž hrajeme venku, takže to je starost našich soupeřů ze Sousedovic a Vodňan. Doma máme hrát až 7. března se Strunkovicemi a předběžně máme zamluvené Složiště. Další domácí utkání s Roudným už snad odehrajeme o čtrnáct dní později na trávníku doma v Nové Vsi,“ doufá Procházka.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama