Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hřiště v Trhových Svinech dostalo po 35 letech nový kabát

 
úterý, 8. prosince 2020, 13:49

Trhové Sviny – Podzimní domácí zápasy odehráli fotbalisté A-týmu Spartaku ve Slavči. Hřiště v Trhových Svinech prošlo tolik potřebnou rekonstrukcí a modernizací. Dostalo nový trávník s umělým zavlažováním.

Klub uspěl s žádostí v rámci investičního dotačního programu Jihočeského kraje Podpora sportu, opatření „Rekonstrukce a opravy fotbalových hřiště a atletických stadionů“ a byla mu poskytnuta dotace v celkové výši 900.000 Kč.

Plánovaná modernizace hrací plochy fotbalového hřiště, která byla vybudovaná v roce 1985, mohla začít. Pomocnou ruku podalo i město. „Stěžejním úkolem bylo provedení nového drenážního systému včetně realizace zcela nové technologie umělého zavlažování. Původní rozpočtové náklady činily 3.500.000 Kč. Vzhledem k tak vysoké částce prošel prvotní projekt celkovou optimalizací a konečná částka byla stanovena na cca 1.500.000 Kč. Bylo proto nutné oslovit město Trhové Sviny jako vlastníka pozemku s žádostí o dofinancování celé investiční akce ve výši 500.000 Kč, přičemž fotbalový oddíl by se podílel částkou 100.000 Kč. Zastupitelstvo města na svém zasedání téměř jednomyslně (v poměru 22 pro a 1 se zdržel) rozhodlo o poskytnutí této mimořádné dotace,“ popsali nám zástupci klubu v tiskové zprávě.

Hrací plocha byla odvodněna technologií Eurodrain včetně páteřního drenážního systému po obvodu hřiště, dorovnána pomocí stroje vybaveným laserem a následně oseta. Před samotnou instalací drenáží byla provedena montáž závlahy v počtu 16 kusů postřikovacích hlavic. Zakázku realizovala na základě výběrového řízení firma Eurogreen CZ s.r.o., v termínu od 20. 6. do 20. 9. 2020 za celkovou finanční částku 1 489 335 Kč.

„TJ Spartak Trhové Sviny děkuje Jihočeskému kraji a Městu Trhové Sviny za poskytnutí finančních prostředků, bez kterých by nebylo možné, aby po dlouhých 35 letech prošlo fotbalové hřiště tak zásadní rekonstrukcí. Dále děkujeme všem, kteří se na celém projektu podíleli,“ uvedli členové VV oddílu kopané TJ Spartak Trhové Sviny. „Speciální poděkování patří bývalým funkcionářům, trenérům (kteří nám přejí), hráčům, rodičům a dlouholetým fanouškům za jejich přízeň a podporu!“

Napsal(a) Redakce | Foto TJ Spartak Trhové Sviny