Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vydřený bod nakonec Lišov potěšil. S Bernarticemi dotahoval o desíti v 90. minutě

 
středa, 7. října 2020, 19:12

Lišov - Po třech porážkách za sebou domácí již potřebovali nutně bodovat, přijel k nim ale soupeř, který před rokem na stejném hřišti zvítězil. Po odehraných šesti zápasech byli hosté na pátém místě tabulky, o sedm příček lépe než domácí. Všichni očekávali vyrovnaný zápas, což se nakonec po zajímavém průběhu potvrdilo.

Prvních pět minut se v podstatě všichni aktéři snažili rozběhat a míč střídavě posunovali mezi šestnáctkami bez snahy o zakončení střelou na branku. V 6. minutě se první osmělili domácí, když Kándl rozehrál míč na Burdu a ten jej poslal mezi obránce Matěji Šachlovi, kterého nenechali stopeři vystřelit. Vzápětí hosté Pěchotou nebezpečně zahrávali první rohový kop a Smrčina tvrdě vystřelil vedle brány.

V 8. minutě vyvedl míč Burda posunul na Pechoče, jehož střelu srazili obránci na roh, míč rozehrál Bouchal po zemi asi 10 metrů před šestnáctku a Kándl z prvního doteku vystřelil vedle brány. V 9. minutě následoval druhý rohový kop Pěchoty míč odhlavičkoval Bouchal do rohu. V 15. minutě zahrával zprava trestný kop Bouchal, Fučík si s centrem „ do ohně“ věděl rady a míč vyboxoval. Ve 22. minutě domácí zbytečně faulovali asi 15 metrů před šestnáctkou, míč si postavil Staněk a tvrdou polovysokou střelou obstřelil čtyřčlennou zeď a Maršán už míč nestačil vytěsnit - 0:1.

Hosté zadělali na dvougólový náskok

Domácí mužstvo to viditelně rozhodilo a vzápětí mohlo inkasovat podruhé, když po pravé straně unikl Pěchota, jeho centr tvrdě dorážel Ťupa, Maršán dorážku bravurně zlikvidoval. V 27. minutě zleva asi 5 metrů před rohem velkého vápna zahrával trestný kop opět Staněk, jeho technickou umístněnou střelu Maršán vyrazil do rohu. Nebezpečný byl ještě rohový kop Pěchoty ve 34. minutě, Maršán míč vyrazil od brány a domácí zlepšili pohyb i nahrávky.

Výsledkem bylo několik výborných akcí, když ve 36. minutě vyvedl hbitý Jakub Šachl míč, uvolnil vlevo Pechoče, jehož centr hlavou nasměroval (asi s nepatrným přispěním Fučíka) do pravé tyče David Mlýnek. Ve 37. minutě si Fučík poradil s tvrdou střelou agilního obránce Burdy. Ve 39. minutě si Bouchalův střílený trestný kop zleva našel před bránou opět David Mlýnek, ale hlavou v pádu umístil míč, těsně vedle branky. Pak se opět dala říkat obehraná replika nedáš dostaneš, protože ve 43. minutě hosté z ojedinělého útoku díky nahrávajícímu Charyparovi a skórujícímu Staňkovi, odcházeli do šaten se skórem 0:2.

Tradiční přestávkové diskuze tradičních domácích expertů vyzněly závěrem, že možné je všechno a dokonce byl připomenut Csaplárův výrok, že poločasový stav 2:0 je nejhorší. Domácí začali aktivněji, hosté nikam nechvátali, zejména při svém rozehrávání, a tak byl zajímavý jen Bouchalův roh ve 49. minutě, když si na míč naskočil Bambule, ale branku hlavičkou přestřelil. V 52. minutě si již domácí s chutí zakřičeli, když unikl Matěj Šachl a jeho centr zprava umístil ve skluzu do branky Kandl 1:2.

V nastavení mohli rozhodnout

Domácí ožili a měli snahu neustále útočit. V 57. minutě dalekonosnou tvrdou střelou vystrašil Fedák Maršána, ten ji nadvakrát zkrotil. V 59. minutě se uvolnil ve druhé půli živější Kandl, jeho centr zleva před bránou minul hlavou Pechoč. V 60. minutě dostali domácí další úder, když vystřídavší Kukrál založil kombinaci s Pěchotou, který uvolnil Smrčinu a ten podél Maršána zvýšil na 1:3. Pesimistická skupina domácích příznivců měla 10 minut navrch, když v 70. minutě velice aktivní a rychlý Matěj Šachl vybojoval a vyvedl míč přes půlku, uvolnil Kandla, který umístěnou střelou levou nohou na zadní tyč snížil na 2:3.

V 77. minutě zahrozili hosté trestným kopem Trantiny, střílený míč tečovala zeď do rohu. Nervozita všech aktérů na hřišti stoupala, rozhodčí ukázal oboustranně několik karet u domácího Bambuleho i červenou. Domácí i přes tuto ztrátu měli snahu útočit, kopali dvakrát nebezpečně roh. Vyrovnání si vybojovali v 90. minutě. Dlouhý vhozený aut Lukáše Mlýnka od vlastní šestnáctky zpracoval na půlce Kándl po kombinaci s Bouchalem a Davidem Mlýnkem naběhl na jeho nahrávku za obranu levý obránce Burda. Navedl si míč k šestnáctce, na jejímž rohu jej zasekl a hned z otočky nečekaně prudce vystřelil na zadní tyč 3:3.

Radostná euforie zachvátila všechny domácí a mohla být ještě umocněna, když v 91. minutě po kombinaci Davida Mlýnka, Bouchala, Kandl předložil míč na penaltu Pechočovi, který netrefil branku. Domácí příznivci ocenili potleskem hosty za zkušený fotbalový výkon a „své chlapce“ za neutuchající bojovnost, se kterou nepřestali a dvakrát vyrovnali nepříznivý stav, a tak nakonec bod pro každé mužstvo, je podle vývoje zápasu optimální a relativně spravedlivý.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Zápas jsme opět nezačali dobře a po zbytečném faulu a chybné rozehrávce jsme darovali do přestávky soupeři dvoubrankový náskok. Druhý poločas již byl mnohem lepší, snažili jsme se soupeře napadat a i když jsme inkasovali další hloupý gól, stačili jsme ještě snížit a po vyloučení našeho hráče ještě v poslední minutě vyrovnat.“

SK Lišov – TJ Sokol Bernartice 3:3 (0:2)

Branky: 50. a 76. Kandl, 90. Burda – 22. a 43. Staněk, 60. Smrčina. Rozhodčí: Kříž ml. – Kollmann, Svoboda. ŽK: 6:3 (27. Mlýnek D., 41. Pechoč, 76. Bouchal, 77. Kándl, 81. Kandl, 85. Maršán – 28. Staněk, 37. Charypar, 82. Smrčina). ČK: 1:0 (81. Bambule). Diváci: 35.

Lišov: Maršán – Burda, Kándl Jan, Bambule, Mlýnek Lukáš – Šachl Matěj (76. Formánek), Mlýnek David, Bouchal, Šachl Jakub - Pechoč, Kandl Petr. Trenér Jiří Beneda.

Bernartice: Tomáš Fučík – Fedák, Jak. Novák, Trantina, Tom. Češka – Voj. Charypar, Smrčina – Pěchota, Psohlavec (50. Kukrál), Ťupa – Staněk. Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Stanislav Hulák a David Hulák