Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prvního přemožitele našly Trhové Sviny v derby s Novou Vsí

 
středa, 7. října 2020, 11:40

Nová Ves - Fotbalisté Nové Vsi ve třech domácích utkáních (Prachatice, Kaplice, Vimperk) získali jen 4 body a tak potřebovali výsledkově zabrat, jenže v sobotním dopoledni jim stál v cestě jeden z velkých favoritů celé soutěže - Spartak Trhové Sviny. Domácím opět chybělo několik hráčů sestavy a proto je čekal až nadlidský výkon.

Samotné utkání začalo nástupem hostů, kteří prvních 15 minut domácí zamkli a byla jen otázka času, kdy se to výsledkově projeví. Fyzicky výborně připravené svinenské mužstvo nejprve nastřelilo dvakrát tyč domácí branky a poté ještě břevno. Jenže jak už to bývá, když zůstaly šance nevyužity, pokoušeli se také osmělovat domácí a začali zjišťovat, že ono to také půjde na druhou stranu.

Když už to vypadalo, že poločas skončí smírně, Janečkův nákop ještě hlavou prodloužil vynikající Jiránek, na který si naběhl do vápna Trejbal a podle hlavního sudího byl sražen brankářem Brůhou a byla na světě penalta do domácí. K té se postavil Holý a suverénně proměnil - 1:0. 

Druhé dějství začalo jako to první. Hosté přibili domácí na jejich polovinu, začali mít velký tlak, ale dnes neměli svůj den, protože se jim žádnou šanci zatím nepovedlo proměnit. To ještě nevěděli, že jim domácí v 65. minutě pláchnou do rychlého protiútoku, výborně hrající Holý vyslal do sóla Jiránka, který si položil brankáře a bombou poslal balón pod horní tyč - 2:0. Výsledek ale nevydržel dlouho. Za pouhé tři minuty zahrával standardní situaci kapitán hostů Kolář, našel hlavu Tomka a ten snížil - 2:1. Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo, výsledek se nezměnil a domácí si tak připsali velice důležité tři body.

Nutno podotknout, že T. Sviny měly hlavně v proměňováních svých šancí někdy i velkou smůlu a domácí štěstí, ale to podle pranostiky vždy přeje připraveným. Pochvala také patří i domácím, kteří se hostům vyrovnali po fyzické stránce, což často soupeřům Svinů nejde a hlavně svou bojovností a důrazem dokázali obrat favorita o všechny body.

TJ Nová Ves – TJ Spartak Trhové Sviny 2:1 (1:0)

Branky: 41. (pen.) Holý, 65. Jiránek – 68. Tomek. Rozhodčí: Tůma – Tauber, Barva. DFA: Albrecht. ŽK: 3:2 (Holý, Beneš, Jiránek – Jak. Zatloukal, Šemro). Diváků: 45.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková