Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozjetý Chýnov vystřídal na druhém místě Kovářov

 
pondělí, 5. října 2020, 21:39

Chýnov – Chýnovští fotbalisté podali ve šlágru kola s velmi dobrým soupeřem z Kovářova výborný výkon, byli v koncovce produktivnější a zaslouženě získali všechny tři body.

Domácím fotbalistům se příliš nepovedl úvod zápasu, neboť ve 3. a v 11. min. měli hosté zásluhou rychlého Holuba dvě obrovské příležitosti ke změně skóre, ale skvělý gólman Průša jej v obou případech vychytal. Až ve 14.min. poprvé zahrozili Práškem i Chýnovští, ale i na druhé straně stál v brance výborný Baštýř a Práškovu nebezpečnou střelu kryl. Skóre se poprvé měnilo ve 23.min., když právě kanonýr domácích Prášek zúročil ve vedoucí branku nádhernou zpětnou přihrávku domácího středopolaře Václava Hrušky (1:0).

Ve 25.min. zahrávali hosté z dobré pozice trestný kop Brůžkem, jeho prudká střela letěla asi půl metru nad Průšovou branku. Ve 27.min. měli naopak stoprocentní gólovou šanci domácí fotbalisté, když nadýchaný centr z levé strany od Vl. Hrušky hlavičkoval na malém vápně osamocený Václ. Hruška, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry nohou reflexivně kovářovský brankář.

Za zmínku také stojí, že ve 31.min. viděl za opakované protesty na lavičce hostů od hlavního arbitra kovářovský vedoucí mužstva Jiří Novák žlutou kartu. Ve 34.min. měli hosté výbornou příležitost, když zahrávali J. Suchanem ze dvaceti metrů trestný kop za „žlutý“ faul domácího Mareše, ale pokus skončil jen na dobře postavené chýnovské zdi. Z protiútoku se ocitl ve výborné pozici domácí Zítek, ale z úhlu trefil jen nohy vracejícího se hostujícího obránce Vlny.

Když se schylovalo k poločasové pauze a hosté se snažili o vyrovnání, udeřilo na druhé straně. Vynikající Zítkovu přihrávku zúročil pohotovou dorážkou gólem do šatny ve 45.min. Václav Hruška (2:0) a chýnovským fotbalistům se samozřejmě o mnoho radostněji odcházelo za potlesku jejich fanoušků do kabin.

Vítězům popřál starosta Kovářova

Druhý poločas začal snahou Kovářova o zkorigování výsledku, ale větší šance si vytvářeli spíše v pohodě hrající domácí. V 55.min. předložil Prášek míč do velké šance Vl. Hruškovi, ale ten těsně minul pravou tyč. V 60.min. využil chybnou rozehrávku hostů Král, okamžitě pohotově mířil na opuštěnou kovářovskou branku, ale také jeho střela ze třiceti metrů cíl nenašla. V 62.min. ale již udeřilo, to když vyslal z trestného kopu domácí Ursacher nádhernou střelu do šibenice Baštýřovy branky, ten konečky prstů vytlačil střelu na břevno, ale na dorážku skvěle hrajícího a v neděli určitě nejlepšího hráče na hrací ploše Václava Hrušky (bilance v utkání 2 góly a 1 ukázková asistence) již nedosáhl (3:0).

Hosté však stále nic nevzdávali, bojovali dál a v 80.min. se dočkali zaslouženého snížení M. Suchanem, který se prosadil střelou z voleje po milimetrovém centru Kukučky z levé strany (3:1). Hned o minutu později si vzal pro sebe míč domácí Prášek, nadechl se k velkému sólu až před hostující branku, když si z hostujících beků udělal slalomové tyče, ale těsně minul. Naopak v 83.min. se ocitl ve velké šanci kovářovský Brůžek, ale Průša vytasil opět zázračný zákrok a jeho gólovou střelu z deseti metrů vyrazil na rohový kop.

V samém závěru měl ještě v 87.min. velkou šanci Prášek, ale míč z bezprostřední blízkosti neprotlačil za brankovou čáru. Po minutě nastavení sudí Jarolím zápas ukončil a Chýnovští se mohli radovat nad nebezpečným soupeřem z velmi cenných tří bodů a vyhoupli se již na druhé místo tabulky, pouze s jednobodovou ztrátou na vedoucí Hlubokou n/Vlt. Na mužstvu domácích se úspěšně projevuje dlouhodobá a kvalitní práce trenéra Petra Holoty.

Na utkání byl přítomen i starosta Kovářova, lídr hnutí Jihočeši 2012 v právě skončených volbách do krajského zastupitelstva a velký příznivec fotbalu Pavel Hroch, který po zápase ocenil kvalitní hru obou dvou mužstev a pogratuloval domácím k výbornému výkonu a k zasloužené výhře.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Vstup do utkání nebyl z naší strany dobrý a důrazně hrající hosté měli do 15. minuty dvě vyložené gólové šance, ale gólman Průša nás svými reflexními zákroky výrazně podržel. Až po té jsme začali vyhrávat osobní souboje, začali se více prosazovat a výsledkem byly do poločasu dvě pohotové branky v síti soupeře. Ve druhém poločase jsme začali ještě více eliminovat soupeřovu rozehrávku a to především vysokým napadáním od útočného dua Král, Prášek. Výsledkem toho pak byl i třetí gól, který vstřelil velmi dobře hrající Václav Hruška, a i když hosté stačili snížit na 3 : 1, cenné vítězství nad kvalitním soupeřem jsme již dotáhli až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Ještě bych chtěl poděkovat bývalému ligovému fotbalistovi P. Pilíkovi, který u nás trénuje mládež, za jeho velmi cenné, řekl bych, profesionální informace hráčům v šatně. A to jak před utkáním, tak i v poločasové přestávce. Samozřejmě, že chceme podzim dohrát, ale nevíme, co bude dál, zda se vůbec ze známých důvodů soutěže dohrají…“

FC Chýnov – TJ ZD Kovářov 3:1 (2:0)

Branky: 45. a 62. Václav Hruška, 23. Prášek – 80. M. Suchan. Rozhodčí: Jarolím – Talíř, Zabilka. ŽK: 3:6 (Doubrava, Mareš, Prášek – Kukučka, Kvasnička, Mart. Faukner, Sedlák, M. Suchan, Novák - ved. mužstva). Rohy: 9:4. Diváků: 45.

Chýnov: Průša – Zítek (58. D. Havlík), Doubrava, F. Zadražil, Mareš – Ursacher, Václ. Hruška, Petrů (76. J. Hladík), Vl. Hruška (89. Štrouf) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Kovářov: Baštýř – Vlna, J. Suchan, Děd, Kvasnička (42. M. Faukner) – Holub, Kukučka, Svojše (65. M. Suchan) – Pavličko, Brůžek. Trenér Jiří Jaroš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer