Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mizernou bilanci Velešín nevylepšil ani v derby s Kaplicí

 
pondělí, 5. října 2020, 19:02

Velešín – V rámci sedmého kola oblastní I. A třídy bylo na programu klasické derby. Do Velešína zavítala Kaplice. Domácím se v novém soutěžním ročníku příliš nedaří. Získali prozatím dva body za dvě bezbrankové remízy z prvních dvou kol. Trápí se v koncovce, což se potvrdilo i v tomto duelu. Po dvouzápasové odmlce se mezi tři tyče vrátil zkušený Václav Ottenschläger. Chyběli však Jirský a Grznárik. Kompletní kádr neměl k dispozici ani hostující kouč Ginzel, který se musel vypořádat s absencemi Smolena, Divokého, Micáka a kapitána Gondeka. Speciální byl pak zápas pro kaplického Petra Fišera, který donedávna oblékal dres Velešína.

Jako první zahrozili ve čtvrté minutě po standardní situaci domácí. Centr do šestnáctky poslal Přibyl, nepřesně hlavičkoval Pomije. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí navrátilec do sestavy Kebl, ale mířil vysoko nad bránu. V desáté minutě se neujala ani přízemní střela zkušeného domácího obránce Davida Přibyla.

První opravdu gólovou příležitost si vypracovali ve dvanácté minutě hosté a ba co víc, dokázali ji přetavit ve vedoucí gól. Odvrácený balón vrátil před šestnáctku soupeře Kuchař, přízemní míč prolétl až na pravou stranu k volnému Danielovi, ten předložil přesnou přihrávku na nepokrytého Dana Pála, který dokázal překonat brankáře Ottenschlägera a poslal hosty do vedení – 0:1.

V dalším průběhu prvního poločasu měli míč častěji na svých kopačkách Kapličtí, domácí, byli zataženi před vlastní šestnáctku a spoléhali se výhradně na standardní situace a na rychlé kontry. Ten přišel po půlhodině hry po zbytečné ztrátě, kdy se lacino k balónu dostal Rozkošný, zatáhl jej po pravé straně, hledal na hranici velkého vápna nabíhajícího Hynšta, tomu však při zakončení balón příliš nesedl dle jeho představ, a z dobře vyhlížející příležitosti, tak Velešínští nevytěžili vůbec nic.

Zápas jako takový příliš fotbalové krásy nepobral, měl spíše znaky klasického derby. Nervozita na kopačkách, laciné ztráty na obou stranách a také množství osobních soubojů. Do kabin na poločasovou přestávku docházeli spokojenější Kapličtí, kteří po Pálově trefě měli jednogólový náskok.

Výhru jistil Daniel

Po změně stran se dlouhé minuty na hřišti nic zajímavého nedělo. Jen oba dva trenéři začali prostřídávat své sestavy. Až v polovině druhé půle tutovka pro hosty. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko poslal přízemní balón do před brankového prostoru Kebl, míč doputoval až ke zcela osamocenému Štrbačkovi, který však ve stoprocentní příležitosti nedokázal Ottenschlägera překonat. Domácí gólman svůj tým podržel. Od tohoto momentu bylo na hřišti více vzruchu. Pro Velešínské to byl impuls, pokud se smazat náskok hostů.

Dvacet minut před koncem zahrávali domácí rohový kop. Špát kroutil balón do brány, Schneider byl ovšem pozorný. V 73 minutě přečíslení pro hosty. Urazil unikl po levé straně, po přihrávce po zemi byl ve velké šanci Pál, v tomto případě však bránu pouze přestřelil. Vzápětí na druhé straně byl v dobré palebné pozici Šálek, ale i jemu byla soupeřova brána malá a balón prolétl nad břevnem. Rozhodnutí padlo dvanáct minut před konce. Čutka vystihl před vlastním vápnem přihrávku soupeře, vyvezl míč středem, ideální kolmicí vysunul rozběhnutého Roberta Daniela, jenž se dostal do vápna a střelou na bližší tyč jistil výhru Spartaku – 0:2.

Velešínští se snažili závěr zápasu zdramatizovat kontaktním gólem, ale při závaru před brankou mířili jen do míst, kde byl připravený Schneider. Největší příležitost na skórování pak měli šest minut před koncem, kdy se na Schneidera řítil střídající Mikeš, ale gólman hostů své čisté konto dokázal uhájit.

V samotném závěru zápasu pak Kapličtí nedotáhli do zdárného konce přečíslení třech na jednoho. Fišerovo zakončení skončilo v Ottenschlägerových rukavicích. Zápas tedy skončil výhrou hostů, kterým se ve Velešíně dlouhodobě výsledkově nedařilo. O to je zisk tří bodů těší více. Utkání bylo více bojovné, než fotbalově pohledné, ale to už tak u derby zápasů bývá.

FC Velešín – FK Spartak Kaplice 0:2 (0:1)

Branky: 12. Pál, 78. Daniel. Rozhodčí: Valeš – Cigáň, Boček. ŽK: 1:3 (Pomije – Aibl, Faltus, Vaniš). Diváků: 50.

Velešín: Ottenschläger – Zimek, Přibyl, Zatloukal, Šváb - Šálek, Pomije, Špát, F. Rozkošný - Hynšt (58. Mikeš), Schmidtmayer (68. Petr).

Kaplice: Schneider – Aibl (57. Urazil), Čutka, Kuchař, Fišer - Kebl, Faltus, Vaniš (77. F. Štěpánek), Daniel - Pál (81. L. Pulec), Štrbačka.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec