Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice zdramatizovaly závěr v Kaplici, na body ale nedosáhly

 
středa, 30. září 2020, 09:53

Kaplice – Fotbalisté kaplického Spartaku v nedělním odpoledni hostili nováčka ze Strunkovic. Domácí chtěli zapomenout na týden starou porážku z Vodňan a v domácím prostředí opět naplno zabodovat. Přispět k tomu měl i návrat do sestavy Faltuse a Micáka. Trenér Ginzel však naproti tomu musel oželet absenci distancovaného Divokého.

Kapličtí byli v úvodních minutách aktivní. Z aktivity vytěžili hned několik rohový kopů, ale do vážnějšího zakončení se jim dostat nedařilo. Za zmínku stojí až desátá minuta, kdy trestný kop ze strany zahrával Vaniš, po jeho centru hlavičkoval mimo kapitán Josef Gondek. O chvíli později zahrozili i hosté a rovněž tomu bylo po standardní situaci. Po centru ze strany se dostal k odraženému míči Gažík, z levé strany však pálil mimo. Krátce na to se hosté dostali do brejkové situace, z pravé strany střílel Šimčík, ale Schneider byl pozorný a míč za svá záda nepustil. V dalším průběhu byli pro změnu zase aktivnějším týmem Spartakovci. Pohotovou střelu Fišera lapil Vojtíšek až nadvakrát.

Nedlouho poté vybojoval míč sám pro sebe dotěrný Daniel, zakončoval po zemi, Vojtíšek byl pozorný, a tak zůstávalo skóre neměnné bezbrankové. Ve 27 minutě výhoda trestného kopu pro Kaplické. Z levé strany centroval míč do vápna Vaniš, Gondek prodloužil míč hlavou na vzdálenější tyč, nepokrytý Faltus se opřel do míče, tvrdá rána prolétla těsně nad břevnem hostující svatyně. O několik minut později se spartakovci kýženého gólu dočkali. Dan Pál prostrčil míč za záda bránících hráčů na nabíhajícího Patrika Micáka, jenž se octil sám před hostujícím gólmanem, zachoval chladnou hlavu a domácí se ujali vedení – 1:0.

Pět minut před přestávkou mohlo být vyrovnáno. Gól na kopačce měl Roman Žurek, ale proti jeho střele po zemi zasáhl Schneider reflexivně nohou, akce pokračovala, Balica předložil míč před bránu svému spoluhráči, který už se radoval z vyrovnání, ale radost hostům zhatil zdvihnutý praporek, který vinil Balicu z ofsajdového postavení. V úplném závěru prvního poločasu měli hosté standardku. Po centru ze strany hlavičkoval nad bránu zkušený Kuneš. Do kabin tedy odcházeli o gól spokojenější Kapličtí.

Sandany skončil na nosítkách

První šanci druhé půle měli Strunkovičtí. Centr z levé strany propadl až k Šimčíkovi, který z toho byl natolik překvapen, že ani nestihl pořádně zakončit, když u něj včas byl gólman Schneider. Jako blesk z čistého nebe přišel druh gól Spartakovců po hodině hry. Robert Daniel udržel balón v souboji s několika protivníky, z hranice velkého vápna vystřelil po zemi a Vojtíšek se po míči směřujícím přesně k tyči natahoval marně – 2:0.

Nedlouho poté mohlo být ještě veseleji. Pál přihrál míč do tutové šance střídajícímu Urazilovi, ten však ve skluzu zblízka napálil jen dobře vybíhajícího gólmana Vojtíška. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Páník, ale střela po zemi minula levou tyč. Netrvalo však dlouho a hostům se podařilo kontaktním gólem zbývající minuty zápasu notně zdramatizovat. Dostatek prostoru měl Roman Žurek, navedl si míč na střelu a umístěnou přízemní střelou k tyči překonal Schneidera – 2:1.

Hosty vstřelený gól povzbudil a tlačili se za vyrovnáním. Měli k tomu hned několik standardních situací, ale domácí obrana v čele s brankářem Schneiderem odolávala. Naopak v závěru mohli spartakovci přidat gólovou pečeť po akci střídajících hráčů, když Lukáš Pulec ideálně předložil míč do šance Presniakovovi, toho však obránce stačil na poslední chvíli zablokovat.

Strunkovickým se vyrovnat nepodařilo, navíc v úplném závěru přišli o zraněného Davida Sandanyho, který musel hřiště opustit se zraněným kolenem nuceně na nosítkách. Kapličtí potvrdili stoprocentní domácí bilanci, i když nutno říci, že se jejich výhra nerodila snadno, a o to je však zisk tří bodů cennější.

FK Spartak Kaplice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 2:1 (1:0)

Branky: 34. Micák, 60. Daniel – 73. R. Žurek. Rozhodčí: Kocina – Kollmann, Leiš. ŽK: 3:2 (Faltus, Kuchař, Janura – R. Žurek, Beneš). Diváků: 50.

Kaplice: Schneider – Aibl, Čutka, Gondek, Fišer - Faltus (87. Presniakov), Micák (53. Kuchař), Vaniš, Daniel (75. Janura) - Pál (75. L. Pulec), Štrbačka (57. Urazil).

Strunkovice: Vojtíšek – Brych, (69. J. Žurek), Dvořák, Beneš, Gažík - Balica, Brom, Páník, Šimčík - R. Žurek, Kuneš (73. Sandany).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec