Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Kvarteto Planá, Hluboká, Chýnov a Vodňany skórovalo sedmkrát. Ševětín nebodoval ani napošesté

 
neděle, 27. září 2020, 12:09

Jihočeský kraj – Další bodovou ztrátu utržily ambiciózní Prachatice na domácím stadionu s Roudným a čelo tabulky se jim ztrácí v nedohlednu. Na špici skupiny A se udržel vítězstvím se Semicemi neporažený Vimperk, který stíhají T. Sviny a Roudné. Drtivá venkovní vítězství zaznamenaly Hluboká, Chýnov a Vodňany. Poslední Ševětín neměl nárok u druhého Kovářova. Čtyři góly vsítil plánský Petr Šteyer Velešínu, hattrick vystřihli Kadlecové z Roudného (Viktor) a Hluboké (Kryštof) a chýnovský tandem Král – Prášek.

Vimperk doposud kráčí soutěží suverénním způsobem. Po vyhraném prvním poločasu o dva góly se Semicemi udržel stav až do konce a vévodí tabulce s náskokem dvou bodů před Trhovými Sviny. Prachatický Tatran podlehl asi největšímu kandidátu postupu Malši Roudné na svém trávníku. Po vyrovnané první půli, když hosté vedli již dvougólovým náskokem, Tatran dvěma trefami v průběhu jedné minuty srovnal Matyášem Babkou (první gól byl z pokutového kopu). Ve druhé půli už dominovali hosté a prosadili se ještě dvakrát. Navíc domácí přišli o vyloučeného brankáře Hopfingera. Největší zásluhu na výhře má Viktor Kadlec, autor hattricku. Malše zůstala v tabulce na třetím místě. Netolice prohrály v Trhových Svinech o čtyři góly. Dva padly po vyloučení Jana Lukáše, který dostal červenou kartu v 71. minutě hry. Za domácí se dvakrát trefil kapitán mužstva Ondřej Kolář.

Planá u Českých Budějovic podle očekávání rozdrtila Velešín, který se ve čtyřech posledních kolech výsledkově trápí a obdržel v nich 29 gólů! Čtyřmi trefami exceloval nejlepší střelec Plané Petr Šteyer. Na závěrečnou čtvrthodinku vyběhl 53letý Ladislav Fujdiar, čímž se stal nejstarším hráčem soutěže. Nová Ves v Sousedovicích kvůli terénu nehrála a utkání bylo odloženo. V nedělních zápasech prohrála Olešnice vysoko s Vodňany. Hosté vyhráli první půli o čtyři góly a druhý poločas byl pouze formalitou. Tři góly zaznamenal exroudenský Jakub Píša. V 84. minutě byly vyloučeni dva hráči, po jednom na každé straně. Domácí Lukáš Lenk po druhé žluté kartě a hostující Ladislav Benedikt obdržel červenou kartu přímo. Kaplice porazila Strunkovice po jednogólovém vedení domácích v první půli zásluhou Patrika Micáka, pak přidal v 60. minutě Robert Daniel druhý úspěch. Hostující Roman Žurek výsledek korigoval v 73. minutě. Hostům se vyrovnat skóre utkání, odvézt si z kaplické půdy alespoň bod, nepodařilo.

Dačice tvrdě narazily s Hlubokou

Ve skupině B si Kovářov bezpečně poradil s posledním mužstvem tabulky Ševětínem. Po vyhraném prvním poločasu o tři góly přidali v pohodě hrající domácí pouze jediný. Dvě trefy zaznamenal Miroslav Suchan. Kovářovští si o jedno místo v tabulce polepšili a jsou druzí. Hluboká nad Vltavou potvrdila roli favorita v Nové Včelnici. Po vyrovnaném prvním poločasu nasázela domácím v tom druhém dalších šest gólů a divoký hokejový výsledek 2:7 byl na světě. Tři góly zaznamenal Kryštof Kadlec, dvakrát se trefil Pavel Hájek. Hluboká je první zásluhou lepšího skóre před Kovářovem. Na třetí místo se probojoval pouze s jednobodovou ztrátu na oba vedoucí týmy Chýnov. Ten si bezpečně poradil v Nemanicích s místními borci a odvezl si sedmigólovou výhru, aniž by inkasoval. Po třech gólech zaznamenali David Král (jeden z penalty) a Jaroslav Prášek. Příští víkend se odehraje magnet kola, v němž bude Chýnov hostit Kovářov.

Lokomotiva Veselí nad Lužnicí po bezgólové první půli zaznamenala svým kanonýrem Matějem Ježkem dva góly (jeden z pokutového kopu), ve druhé příznivý výsledek stav udržela a porazila Lišov. Komentář Ing. Pavla Hajného: " Utkání se odehrálo na těžkém podmáčeném terénu. První poločas nabídl vyrovnanou hru s minimem šancí. Druhý poločas byl pro diváky mnohem zajímavější. V 52. minutě si  domácí Ježek naběhl na kolmou přihrávku do vápna, hostující brankář proti němu vyběhl, ale byl u míče o něco později a proto domácího útočníka zfauloval a byla z toho penalta. K ní se postavil faulovaný Ježek a zkušeně ji proměnil. Hosté mohli vyrovnat v 66.minutě, ale Mlýnek hlavičkoval v dobré šanci vedle domácí svatyně. Obrovskou šanci domácích na zvýšení náskoku neproměnil v 68.minutě Mikeska. Domácí se dočkali druhého gólu až v 86.minutě, kdy opět Ježek z úhlu překonal Sojku. Nutno dodat, že domácí vyhráli zaslouženě. Byli o něco fotbalovější a důraznější." Ve vyrovnané tabulce si polepšila o tři místa a je momentálně šestá. Druhé Dačice své diváky tentokrát nepotěšily, prohrály totiž se Čtyřmi Dvory 1:4. Hosté po poločasovém vedení o dva góly přidali v tom druhém další dva a po 65. minutách hry bezpečně vedli. Jejich dva góly vsítil Pavel Janeček. Za domácí stav korigoval čtvrt hodiny před závěrem Pavel Dedič. Čtyři Dvory učinily obrovský skok v tabulce vzhůru a posunuly se z 12. až na 7. místo. Bernartice chtěly potvrdit výhru ze Slavie v krajském městě, ale tentokrát se hodně natrápily v utkání s dalším krajským mužstvem - Lokomotivou České Budějovice. Po dobré dvacetiminutovce, která vyvrcholila vlastencem hostů, se hra obou mužstev stávala nezajímavou. Hostům se podařilo ve druhé půli vyrovnat. Úsilí obou soupeřů překlopit jazýček vah na svou stranu pak přišlo vniveč a nerozhodný stav vydržel až do konce zápasu. Meteor Tábor v domácím trávníku v Čekanicích nehrál a utkání se Slavií České Budějovice bylo odloženo pro nezpůsobilý terén.


VÝSLEDKY 6. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Šumavan Vimperk – FC AL-KO Semice 2:0 (2:0)
Branky:
29. Martin Šíp, 37. (pen.) Vondrášek. Rozhodčí: Tauber – Dimitrov, Ovčáček. ŽK: 2:0 (Vintr, Uhlík – Luk. Holub, Dvořáček). Diváků: 48.

FK Tatran Prachatice – TJ Malše Roudné 2:4 (2:2)
Branky:
37. (pen.) a 38. Babka – 34., 46. a 79. Kadlec, 7. Neckář. Rozhodčí: Vítek – Valeš, Hladík. DFA: Vrzal. ŽK: 2:2 (Luňáček, Babka – Kadlec, Cahyna). ČK: 1:0 (49. Hopfinger). Diváků: 50.

SK Planá – FC Velešín 7:1 (5:1)
Branky:
15., 21., 37. a 74. Šteyer, 24. Kořínek, 25. Motyka, 70. Kitzler – 43. Šálek. Rozhodčí: Náprava – Kollmann, Ernst. ŽK: 1:3 (Píchal – Přibyl, Špát, Zatloukal). Diváků: 50.

TJ Spartak Trhové Sviny – 1.FC Netolice 4:0 (1:0)
Branky:
12. a 70. Kolář, 76. Macák, 83. Jan Gažák. Rozhodčí: Písek – Juráň, Šíma. DFA: Pípal. ŽK: 1:2 (Kolář – Staněk, Luk. Varyš). ČK: 0:1 (71. Lukáš). Diváků: 40.

TJ Sokol Olešnice – FK Vodňany  1:7 (0:0)
Branky:
26. Raab – 37., 41. a 63. Píša, 16. M. Otepka, 31. Moravec, 36. Bečvář, 89. Komrska. Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Jeřábek. DFA: Hrinko. ŽK: 7:3 (Lenk 2, Buřič, Fil. Šafránek, Horelica, Chrástka, Husa – O. Benedikt, Píša, L. Benedikt). ČK: 1:1 (84. Lenk – 84. L. Benedikt). Diváků: 100.

FK Spartak Kaplice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí  2:1 (1:0)
Branky:
34. Micák, 60. Daniel – 73. R. Žurek. Rozhodčí: Kocina – Kollmann. Leiš. ŽK: 3:2 (Faltus, Kuchař, Janura – R. Žurek, Beneš). Diváků: 50.

FC Znakon Sousedovice – TJ Nová Ves odloženo pro nezpůsobilý terén


SKUPINA B

TJ ZD Kovářov – SK Ševětín 5:1 (4:1)
Branky:
40. a 62. Mir. Suchan, 5. Pavličko, 24. Brůžek, 27. Svojše – 36. (pen.) Brožovský. Rozhodčí: Kříž st. – Nedvěd, Kovařík. ŽK: 0:1 (Jak. Suchan). Diváků: 30.

TJ Nová Včelnice – TJ Hluboká nad Vltavou 2:7 (1:1)
Branky:
4. Horák, 72. Legdan (vlastní) – 61., 81. a 88. Kadlec, 32. a 70. Hájek, 51. Kössl, 74. Legdan. Rozhodčí: Crkva – K. Kříž ml., Saidl. DFA: Bicek. ŽK: 0:1 (Hájek). Diváků: 40.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Lišov 2:0 (0:0)
Branky:
53. (pen.) a 86. Ježek. Rozhodčí: Jevčák - Roman Mráz, Devera. ŽK: 2:2 (Mach, Ježek – Sojka, Dav. Mlýnek). Diváků: 50.

TJ Centropen Dačice – SK Čtyři Dvory 1:4 (0:2)
Branky:
75. Dedič – 16. a 52. Janeček, 37. Houška, 65. Dubský. Rozhodčí: Talíř – Tůma, Ryneš. ŽK: 1:1 (Křivánek – Hofmann). Diváků: 45.

SK Nemanice – FC Chýnov 0:7 (0:3)
Branky:
41., 49. a 74. Král, 45. (pen.), 46. a 77. Prášek, 31. Fil. Zadražil. Rozhodčí: Jarolím – Brych, Šťastný. ŽK: 1:0 (Polomčák). Diváků: 50.

TJ Sokol Bernartice – TJ Lokomotiva České Budějovice  1:1 (1:0)
Branky:
22. Kadlec (vlastní) – 54. Jakub Martinec. Rozhodčí: Valeš – Radek Šťastný, Barva. ŽK: 2:3 (Smrčina, Tom. Češka – Jánošík, Kamiš, Wenzl). Diváků: 50.

FK Meteor Tábor – SK Slavia ČB odloženo pro nezpůsobilý terén


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Tibitanzl, Libor Granec
 


 
Reklama