Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Historie se občas opakuje. SK Lišov - Centropen Dačice 2:4

 
středa, 23. září 2020, 12:11

Lišov - Domácí mužstvo své čtyři letošní zápasy odehrálo se stejnými soupeři jako v loňské půlsezóně 2 výhry doma a 2 porážky venku. Domácí v optimální sestavě přivítali soupeře, který jim loni odvezl body, natěšení fandové očekávali potvrzení výborných domácích výkonů a další domácí vítězství. Hosté jako loni byli ovšem proti a nakonec se opět radovali z výhry.

Zápas začal poměrně svižně, již ve 2. minutě domácí kapitán Bouchal zahrával roh, ale míč z prvního doteku překopl Pechoč. V 5. minutě dal o sobě poprvé vědět hostující Dedič, obránci si jej ještě pohlídali. V 7. minutě domácí rozehráli roh nakrátko a míč ze zpětného centru hlavičkoval nad branku Grech. V 8. minutě už udeřili hosté, když po postupném útoku s přehledem zakončil Dedič - 0:1. Vzápětí po rozehrání naběhl na dlouhý míč za obranu Pechoč, ale nedosáhl na něj. Ve 14. minutě stoper Koláček ze středového kruhu dalekonosným nákopem postrašil brankáře hostí Zejdu, který se včas do brány vrátil, míč zachytil a vykopl. Jeho výkop zpracoval Votava, poslal míč do brejku Hricovi, který ve skluzu obhodil Sojku - 0:2. To byl horší scénář než loni (poločas 0:1), a tak domácí neustále povzbuzováni fanoušky zvýšili snahu s výsledkem něco udělat.

V 17. minutě postupnou kombinaci Kándl – Kandl – Bouchal zakončil slabou střelou Kandl doprostřed branky. O minutu později tvrdě vystřelil z 25 metrů Kándl těsně vedle. Ve 20. minutě opět dal o sobě vědět rychlonohý Hric, ale byl faulován. Míč z trestného kopu si našel Votava a hlavou přestřelil. Ve 26. minutě Shýbal překopl míč za obránce na nabíhajícího Davida Mlýnka, který prošel do vápna a byl při kličce sražen. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil střelou „pod víko“ Pechoč - 1:2. To povzbudilo domácí k větší aktivitě. Ve 30. minutě po trestném kopu Bouchala nikdo míč netečoval. Vzápětí hasili hosté útok domácích odkopem míče na roh. Rozehraný na krátko byl centr opět sražen na roh, který rozehrál Bouchal míčem po zemi na hranici „šestnáctky“ na nabíhajícího Miroslava Koláčka. Ten si dovolil na obránce kličku a vzápětí umístěnou střelou vymetl šibenici na zadní tyči 2:2.

Ve 38. minutě na úrovni penalty zprava vedle vápna kopal nebezpečně trestný kop Točík, domácí obrana odvrátila. Vzápětí po rychlém útoku a centru zleva překopl míč z prvního doteku Beneš. Ve 40. minutě se zrodila největší šance domácích, když Bambule zaběhl s míčem do šestnáctky, pod tlakem obránce poslal míč po zemi křižně před bránu na nabíhajícího Pechoče, který z první prudce trefil dobře „roztaženého“ Václava Zejdu. O přestávce diváci kvitovali, že domácí odmítli „pomyslný boxerský ručník“ a samozřejmě padala klasická hláška kdo dá góla, vyhraje.

Dva direkty během dvou minut

Domácí začali lépe a ve 47. minutě Bambule uvolnil vpravo Davida Mlýnka, jehož centr však ve vápně všechny přeletěl. Ve 49. minutě se udál souboj číslo 2, když Bouchal zatáhl míč, uvolnil se a po zemi našel Pechoče, který Zejdu neprostřelil. Posléze několikrát svými náběhy „zazlobil“ hrající trenér hostů Beneš, jednou musel Sojka dokonce pro míč pádem pod nohy. V 54. minutě si neodpustil Kándl zbytečný faul, Dedič ze 20 metrů trefil jen do zdi. Hosté začali lépe kombinovat, drželi déle míč a hledali možnosti k průniku k Sojkově brance. V 60. minutě zahrával trestný kop šikmo před šestnáctkou ze 25 metrů Dedič a opět do zdi. Pak patřilo několik minut domácím, když v 62. minutě nebezpečný útok Davida Mlýnka a Pechoče zakončil centrem Bouchal, míč byl ale sražen na roh. Zahrával jej Kándl, míč si našel na zadní tyči Bambule, ale hlavou jej dal vedle „šibenice“.

V 66. minutě naběhl na Bouchalův míč za obranu Bambule, prošel až do šestnáctky, střelu mu Zejda vyrazil. V 68. minutě, jak se klasicky říká, „lámal chleba“, na dlouhé autové vhazování Lukáše Mlýnka si mezi stopery naběhl Bambule, míč si fantasticky zpracoval a po zemi jej předložil na značku pokutového kopu Kandlovi, který umístil míč bohužel pro domácí těsně vedle! Jedna z nejlepších akcí zápasu tímto výsledkem poslala domácí do kolen a hosty povzbudila, že jich bylo najednou plné hřiště. Vzápětí rozebrali domácí obranu a agilní Beneš ještě míč poslal nad branku. Po rozehrání autu získali opět míč hosté a po jejich kombinaci nepřehlédnutelný Dedič práskl do míče a z 25 metrů trefil tyč! Domácí znervózněli a byli i nepozorní, když po zbytečném faulu na polovině nechali míč rychle rozehrát kolmou nahrávkou mezi obránce na „rychlonožku“ Hrice, který Sojkovi nedal šanci a v 70. minutě upravil skóre na 2:3. Za dvě minuty bylo pro domácí ještě hůře, když při založení rychlého útoku hostů rozhodčí neposoudili sražení domácího Burdy úderem do hlavy jako faul, nechali Dediče v úniku, který zprava nacentroval po zemi na nabíhajícího Beneše a ten nezaváhal 2:4.

To byla samozřejmě pro domácí tvrdá rána, soupeř začal hrát na jistotu a udržení míče ve své moci. Domácí si už takové vyložené příležitosti nevypracovali, ještě jednou nechali vyniknout asi nejlepšího hráče hostů, brankáře a kapitána Václava Zejdu. Nejzajímavější a nejkurióznější příležitostí byl v 77. minutě střílený centr Kándla z rohového kopu, který proletěl podél brány ve výšce asi metr a 2 metry od ní a „nikoho netrefil“. Škoda, možná to mohl být ještě restart pro domácí mužstvo.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Zápas jsme začali vlažně a nechali jsme soupeři spoustu prostoru. Postupem času jsme hru vyrovnali včetně skóre. V druhém poločase jsme měli několik tutovek, ale bohužel jsme je neproměnili. Naopak soupeř nás po našich chybách potrestal, a tak zaslouženě vyhrál.“

SK Lišov – TJ Centropen Dačice 2:4 (2:2)

Branky: 27. (pen.) Pechoč, 32. M. Koláček – 8. Dedič, 14. a 70. Hric, 72. Beneš. Rozhodčí: Talíř – Valeš, Jindrle. ŽK: 2:4 (Kándl, Bouchal – Máša, Točík, Beneš, Votava). Diváci: 147.

Lišov: Sojka – Shýbal (27. Fiktus), M. Koláček, Grech (21. D. Mlýnek) – Vávra (21. Burda), Bambule, Kándl, L. Mlýnek (78. Brtna) – Pechoč, Bouchal – Kandl. Trenér Beneda.

Dačice: V. Zejda – Hric, Máša (70. Vacek), Točík, Beneš (80. Vítkovský), Chyška, Votava, Brtník, T. Zejda, Křivánek (85. Šimánek), Dedič. Hrající trenér Beneš.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák, Stanislav Hulák