Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice si nepohlídala standardky Vodňan. Do přestávky bylo rozhodnuto

 
úterý, 22. září 2020, 08:34

Vodňany - Povzbuzeni výhrou nad Semicemi zavítali Kapličtí k dalšímu mistrovskému utkání do Vodňan. Hostující trenér Ginzel musel chtě nechtě sáhnout do vítězné sestavy. Z ní totiž vypadl zraněný Micák, a k němu se přidalo duo nemocných Faltus, Kebl. Navíc trenér nemohl počítat ani se Smolenem a dvojicí dorostenců Aibl, Štěpánek. I přes tyto absence rozhodně spartakovci nečekali, že zápas dopadne tak, jak dopadl.

Ve třetí minutě po zbytečné ztrátě se lacino k balónu dostal Moravec, tečovanou ránu vytěsnil Schneider na tyč, a následně dokázal zachytit i odražený míč. Skóre se měnilo v minutě desáté. Vodňanští měli výhodu rohového kopu, po sehraném signálu se k balónu dostal Matěj Otepka a umístěnou střelou z hranice velkého vápna poslal domácí do vedení – 1:0.

Ještě veseleji bylo v domácím táboře po dalších čtyřech minutách. Rohový kop, pro změnu z druhé strany, při Bečvářově centru bránící hráči nezachytili náběh zkušeného Milana Brože, který zvýšil na 2:0. Domácí hráli s chutí, a vycházelo jim prakticky vše, na co sáhli. V osmnácté minutě se dostal k balónu Jan Moravec, protáhl se až před brankáře, toho oklamal kličkou a střelou do odkryté svatyně upravil už na 3:0.

Hosté směrem dopředu příliš nebezpeční nebyli. Ve 25. minutě Kuchař hlavou prodloužil balón na Urazila, ten z levé strany však pálil nepřesně. Vodňanští v poklidu kontrolovali vývoj střetnutí. Ve 38. minutě navíc přidali čtvrtou branku a znovu to bylo po rohovém kopu. Od praporku následovala tentokráte přihrávka po zemi dozadu na nabíhajícího pravého obránce Ondřeje Benedikta, který křížnou přízemní střelou poslal balón přesně za tyč – 4:0. Kalich hořkosti pak museli Kapličtí vypít až do dna dvě minuty před přestávkou, kdy musel nuceně pod sprchy po druhé žluté kartě Divoký.

V desíti korigovali

Druhý poločas se pak již jen hrál jakoby z povinnosti. O vítězi bylo jasno. Navíc po šesti minutách hry přidali domácí i pátý gól, když po Moravcově přihrávce překonal Schneidera křížnou střelou po zemi Filip Bína – 5:0.

O deseti hrající spartakovci byli ve druhém poločase o něco málo nebezpečnější, než v dějství prvním. V 54. minutě zahrával trestný kop z levé strany Gondek, po přetaženém centru se do zakončení dostal Štrbačka, ale Jiří Komrska vyrážel míč na roh. Nedlouho poté po Danielově zpětné přihrávce zakončoval zpoza vápna Kuchař, Komrska střelu po zemi kryl. Poté se do koncovky dostal kapitán domácích Kukla, Schneider však zasahovat nemusel.

Po hodině hry pokoušel střelecké štěstí z levé strany zakončující Píša, Schneider míč z pod břevna vytěsnil na rohový kop. V polovině druhé půle mířil mimo Moravec. Další zaznamenání hodné situace byly k vidění až v závěrečné desetiminutovce. Vanišovu střelu po zemi si Komrska pohlídal. Kapličtí se čestného úspěchu nakonec dočkali. Josef Gondek vystihl na polovině hřiště přihrávku soupeře, namířil si to po levé straně až do vápna a nekompromisní střelou pod břevno potěšil gólem kaplické příznivce – 5:1.

Poslední slovo však nakonec měli ještě domácí. Po faulu Vávry na Želízka se pískala penalta, kterou s notnou dávkou štěstí Jan Moravec proměnil – 6:1. Vítězství Vodňanských je naprosto zasloužené. Kapličtí i ve třetím utkání na soupeřově hřišti vyšli bodově naprázdno. Bilanci domácí zápasů budou chtít prodloužit v příštím kole, kdy doma hostí nováčka ze Strunkovic.

FK Vodňany – FK Spartak Kaplice 6:1 (4:0)

Branky: 18. a 89. (pen.) Moravec, 10. M. Otepka, 14. Brož, 38. O. Benedikt, 51. Bína – 83. Gondek. Rozhodčí: L. Eibl – M. Pečenka, J. Klimeš. ŽK: 1:3 (L. Benedikt – Divoký 2, Urazil). ČK: 0:1 (43. Divoký). Diváků: 100.

Vodňany: J. Komrska – O. Benedikt, Brož (84. Želízko), M. Otepka, Hudák - Bína (57. Budín), L. Komrska (67. L. Benedikt), Bečvář (66. Chalupský), Kukla - Moravec, Píša (81. Iljushkin).

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Čutka, Gondek, T. Vávra - Daniel, Vaniš, Divoký, Fišer - Kuchař, Urazil (46. Pál).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec