Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice zásluhou obrany a brankáře udržely hubené vedení s Meteorem Tábor

 
středa, 16. září 2020, 14:29

Bernartice - Ve 4. kole krajské 1. A třídy hostoval v Bernarticích nepříjemný soupeř. Čekanický Meteor je pro svou houževnatost a agresivitu vždy těžkým soupeřem. Nejinak tomu bylo i tentokrát. V první vyrovnané půli, kdy si mužstva mnoho gólových šancí nevytvořila, to byl boj většinou ve středu hrací plochy. Nástup do druhé půle se domácím vydařil a ujali se hned na jejím počátku vedení. Pak Meteor zapnul ve snaze o vyrovnání na vyšší obrátky a ve druhé půli byl na trávníku lepší mužstvem. Domácí kvalitní hrou obrany a opět díky skvělému výkonu brankáře jednogólový náskok nakonec uhájili.

Od počátku utkání to byl vyrovnaný souboj obou soupeřů, kteří se vzájemně velmi dobře znají a nemohou se tedy nechat ničím překvapit. Šance před oběma bránami se téměř nevyskytovaly. V 16. minutě po faulu na hrotového útočníka Rakovana kopal trestný kop asi dva metry za pokutovým územím Staněk. Jeho střela byla značně nepřesná a letěla vysoko kolem brány.

Ve 27. minutě si vypravovali gólovku i hosté. Přihrávka přišla zprava na zadní tyč Mrázkovi, který míč zakončil dobře, v proniknutí míče do sítě mu však zabránil vynikající zákrok bernartického gólmana Tomáše Fučíka, který nohama míč odrazil do bezpečí. Ve 35. minutě byli v další příležitosti hosté. Centrovaný míč z pravé strany z první zakončoval Fiala, avšak míč skončil nad bránou. O minutu později se po nákopu Trantiny a přizvednutí míče hlavou od Rakovana uvolnil na levé straně Peterka. Jeho přesnou přihrávku zakončoval Staněk levačkou a brankář Šedivý míč vyrazil.

Ve 39. minutě mohl skórovat po přihrávce od Štumfola také hostující Kollárik. Míč však z bezprostřední blízkosti hrál do vyběhnutého brankáře. Střelu Mrázka ve 43. minutě bernartický gólman chytil. Ke konci byli aktivnější hosté, ale z vytvořených dobrých příležitostí se jim nepodařilo řádnou realizovat. Do kabin odcházela mužstva za bezgólového stavu.

Rychlý gól po obrátce

Druhá půle začala lépe pro domácí, na levé straně vybojoval míč čerstvý hráč Tomáš Češka, po lajně poslal dopředu Peterku, který dokonalou přihrávkou našel v šestnáctce Adama Rakovana, který přesnou střelou zajistil první gól utkání – 1:0. To nikdo z přítomných netušil, že bude posledním a vítězným.

Domácí kanonýr byl v dobré gólové příležitosti i v 58. minutě, když jeho tečovanou střelu vytěsnil čekanický gólman Šedivý na roh. Peterka unikl o minutu později soupeřově obraně a našel přihrávkou Staňka, který však bránu překopl. V 64. minutě zahrával z pravé strany trestný kop Štumfol, centrovaný míč hlavičkoval Janošík a míč skončil za brankovou čarou v autu. Dobrou střelu Fialy k levé tyči v 66. minutě vytáhl perfektním zákrokem Tomáš Fučík a míč skončil na kopačce Filipa Širokého u postranní čáry, jeho následná střela z velkého úhlu šla nad bránu.

Poslední desetiminutovku se domácí již pouze bránili a hosté se vehementně snažili o srovnání skóre. Pevná domácí obrana a výborný gólman jim v tom zabránili. Zápas tedy skončil jednogólovou výhrou domácích, když jediný gól padl po hezké akci již v první minutě druhé půle.

K dalšímu 5. kolu pocestují Bernartičtí do krajského města, kde je čeká opět náročné utkání s místní Slavií. Bude se hrát v sobotu 19. září od 16:30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Meteor Tábor 1:0 (0:0)

Branka: 46. Adam Rakovan. Rozhodčí: Petr Nedvěd – Nikolaj Dimitrov, Vladimír Ryneš. ŽK: 3:3 (17. Smrčina, 65. Pěchota, 77. Tom. Češka – 15. Jakub Pípal, 39. Fiala, 90. Pecka). Diváků: 120.

Bernartice: Tomáš Fučík – Fedák (46. Tom. Češka) Jak. Novák, Trantina, Pat. Brož – Voj. Charypar, Smrčina – Pěchota, Staněk (75. Ťupa), Peterka (86. Psohlavec) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Meteor Tábor: Šedivý – Jakub Pípal, Štrincl, Janošík – Sedláček (60. Jan Pípal), Štumfol, Fiala, Fil. Široký (83. Pecka), Mrázek (70. Svorad) – Kollárik, Kolář. Trenér Jiří Smetana.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák