Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Exhibiční utkání staré gardy Kaplice se Sigi teamem přilákalo osm stovek fanoušků

 
úterý, 15. září 2020, 10:32

Kaplice - V pátek 11. září 2020 si vedení kaplického klubu připravilo pro fanoušky fotbalu lahodný bonbónek. Na osm stovek diváků bylo zvědavo, jak se domácí "Legendy" popasují s výběrem SIGI teamu.

Hosté sice nastoupili v poněkud obměněné sestavě, než bylo avizováno, ale to se v této době není čemu divit. Hostující kádr byl složen výhradně z řad fotbalistů a prošpikován slavnými jmény, které rozdávaly radost nejen českým, ale i československým fandům.

Favorit střetnutí se ujal vedení po přesné střele Matěje Otepky na bližší tyč. Vedení SIGI teamu poté navýšil "duklák" Jan Fiala. Své umění však prokázali i fotbalisté v zelených dresech kaplického Spartaku. Po centru z levé strany uklidil míč nechytatelně pod břevno ranou z první Zbyněk Ginzel.

Netrvalo dlouho a Kapličtí náskok favorita zcela vymazali, když si ve vápně zahrál kličkovanou Petr Janura. S tím se favorit nehodlal smířit a před pauzou si vzal vedení zpět na svou stranu. Po centru Davida Lafaty nezadržitelně skóroval hlavou Horst Siegl, jak v době své největší slávy.

Výhru Sigi teamu pečetil Ivan Hašek

Poločasovou přestávku vyplnila penaltová soutěž o televizor. Hráči SIGI teamu mezi mladé návštěvníky střetnutí rozdali podepsané míče. Této slavnostní chvíle využilo i kaplické vedení Spartaku, když ocenilo za služby, které pro Spartak v posledních letech odvedli bývalý předseda FK Jaroslav Křiva, trenér mužů Bohdan Malický a dlouholetý trenér mládeže František Hájek.

Po změně stran se jako první prosadili v koncovce hráči SIGI teamu, když jim dvoubrankové vedení zajistil svým druhým gólem v zápase Matěj Otepka. Ale spartakovci se před početnou diváckou kulisou nechtěli nechat zahanbit a podruhé v utkání se jim podařilo náskok favorita zcela smazat. Nejprve přesně mířil Zbyněk Ginzel a o vyrovnání se po akci Petra Janury postaral Ladislav Kuzma.

Rozhodnutí padlo až pět minut před koncem, když se po centru z pravé strany prosadil hlavičkující kanonýr David Lafata. Výhru favorizovaného SIGI teamu pak v závěru pečetil přesně mířenou trefou Ivan Hašek. Po závěrečném hvizdu si aktéři zápasu vyslechli od přítomných uznalý potlesk.

Zápas se rozhodně vydařil, slova spokojnosti zazněla z obou táborů. Následovala autogramiáda, při které hráči rozdali nespočet podpisů malým i velkým fandům kulatého nesmyslu.   

SG Spartak Kaplice - SIGI team 4:6 (2:3)

Branky: Ginzel 2, Janura, L. Kuzma - M. Otepka 2, Fiala, Siegl, Lafata, Hašek. Rozhodčí: Kučera - Říha, Kuchař. Diváků: 800. Hráno 2 x 35 minut.

Kaplice: J. Bílý, F. Říha - J. Kučera, F. Tůma, T. Vávra, L. Mokoš, J. Skypala, J. Tomka, L. Kuzma, Z. Ginzel, F. Hájek, P. Pulec st., J. Křiva, P. Janura, L. Pulec, B. Malický, J. Haláček, Vl. Šebest, J. Gažák.

SIGI team: J. Bobok - M. Otepka, J. Berger, F. Straka, L. Hartig, A. Panenka, I. Hašek, R. Otepka, T. Panenka, J. Fiala, K. Dobiáš, H. Siegl, D. Lafata.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama