Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První výhru Bernartic pojistil dvougólový Adam Rakovan

 
středa, 9. září 2020, 18:12

Bernartice - Ve 3. kole krajské 1. A třídy hostily Bernartice soupeře, s nímž mají v rámci krajských mistrovských utkání aktivní bilanci. Mužstvo Nemanic zahájilo letošní ročník soutěže lépe na rozdíl od domácích, kteří byli po dvou odehraných kolech bez bodového zisku. O to byl zápas pro Bernartice důležitější a očekával se od nich první bodový zisk.

Od počátku zápasu byli domácí aktivnější a do nebezpečných šancí hosty nepouštěli a vytvářeli si šance, které zatím neproměňovali. První střelu na bránu vyslal z velké dálky ve 4. minutě Babka, bernartickému gólmanovi ale problémy nenadělala. O minutu později se dostal do gólovky osamocený Rakovan, jeho střelecký pokus však odrazil nohama nemanický gólman Polomčák do pole.

V 11. minutě se zastřeloval z levé strany Josef Peterka, jeho lehkou střelu k vzdálenější tyči však hostující bek odvrátil na roh. Ve 13. minutě již byl přesný. Nádhernou prudkou střelou z levé strany z 25 metrů trefil míč k vzdálenější tyči a dostal domácí zaslouženě do jednogólového náskoku – 1:0.

Hosté na to málem odpověděli podobným způsobem v 18. minutě. Horák postupoval po dobré kombinační akci hostů sám na bernartického gólmana Tomáše Fučíka. Ten však prokázal klid a jeho střelu vytěsnil na roh. To ale nebylo ze strany hostů a bernartického hrdiny zdaleka vše. Ve 22. minutě po faulu v pokutovém území odpískal rozhodčí proti domácím pokutový kop. Míč si na značku postavil František Záveský, jeho přesnou a prudkou střelu k tyči však Fučík přečetl a míč vytáhl do pole.

Neurovnaný výkon domácích pokračoval. Střela Pražského ve 26. minutě skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Ve 36. minutě vykopával míč za zády gólmana Jakub Novák po dobře zahrávaném rohovém kopu a následné Horákově dorážce. Do kabin odcházela mužstva s jednogólovým náskokem domácích.

 Po obrátce už Fučíka neohrozili  

Druhá půle již byla v moci Bernartických. Zlepšili pohyb, kombinaci a začali hosty evidentně přehrávat. Ti se do gólových šancí jako v první části hry již vůbec nedostávali. V 58. minutě po parádní kombinační akci z levé strany dal Peterka balón Staňkovi na pravou stranu hřiště, jeho následná přihrávka směřovala do středu pole na osamoceného kanonýra Adama Rakovana, který přesnou střelou nedal nemanickému gólmanovi šanci na úspěšný zákrok – 2:0. Tentýž hráč měl možnost i v 68. minutě, avšak gólman Polomský byl u balónu dřív a ukopl mu ho.

V 71. minutě měli snad jedinou šanci ve druhé půli i hosté. Po faulu odpískal rozhodčí trestný kop asi dva metry od hranice šestnáctky kolmo k bráně. Míč si nachystal Motl, jeho střela však směřovala hodně vysoko nad Fučíkovu bránu.

Domácí pak zahrozili dobrou střelou Fedáka v 79. minutě z pravé strany, míč odrazil hostující bek na rohový kop. Bombónek si domácí nechali až na konec utkání. Po rohovém kopu Pěchoty z pravé strany v 89. minutě si naběhl do středu pokutového území Adam Rakovan, přesně zakončil a rozradostnil diváky a spoluhráče – 3:0. Vítězství domácích bylo, především za kvalitní hru ve druhé půli, zcela zasloužené. Hosté odehráli dobře první půli, avšak bez gólového efektu. Výkonem rozhodně nezklamali.

Další 4. kolo odehrají Bernartičtí opět na svém trávníku a hostí nepopulárního soupeře čekanický Meteor. Utkání se hraje v neděli 13. září od 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Nemanice 3:0 (1:0)

Branky: 58. a 89. Rakovan, 13. Peterka. Rozhodčí: Karel Kříž ml. – Karel Kříž st., Karel Juráň. DFA: Jaromír Štuk. ŽK: 2:1 (22. Fedák, 72. Staněk – 29. Křiváček). Diváků: 130. Hostující Záveský neproměnil ve 22. minutě penaltu. Tomáš Fučík ji vyrazil.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Fedák (88. Tom. Češka), Ťupa, Jak. Novák, Pat. Brož – Smrčina, Voj. Charypar – Pěchota, Staněk (82. Psohlavec), Peterka (75. Pekárek) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Nemanice: Polomčák – Jan Křivánek (62. Čermák), Motl, Jind. Lukáš (K), Pražský – Záveský, Horák, Sulek, Mir. Novotný – Čapek (46. Nushart), Babka. Trenér Milan Kupka.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák