Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Varačka a Kubart se perou o šanci. Další odchovanci Meteoru Tábor v ligových klubech

 
pátek, 4. září 2020, 09:16

Tábor – Po nedávném přestupu Michala Kinčla do ligového Jablonce dosáhli podobného úspěchu další odchovanci oddílu z Čekanic – Tomáš Kubart a Matouš Varačka (oba ročník narození 2001). U obou talentovaných hráčů se jedná o hostování s opcí na prestižních adresách.

Tomáš Kubart se dokázal prosadit do kádru prvoligového nováčka z Pardubic, kde již působil na hostování v dorosteneckém věku. V současné době se připravuje s A-mužstvem a herní praxi získává při utkáních B-týmu v ČFL. Tomáš je jedním ze tří hráčů, kteří v uplynulém ročníku patřili do kategorie U-19 a dokázali v přípravě zaujmout trenéra A-týmu natolik, že má nyní možnost fotbalově růst po boku hráčů nejvyšší soutěže.

Matouš Varačka zvolil jinou cestu k ligovému cíli a to přes divizní Soběslav, kde působil od března 2019 na hostování. Jeho výkonnostní vzestup neunikl druholigové Dukle Praha, která mu dala příležitost v přípravě, do které nastoupilo na 3 desítky mladých talentovaných hráčů. Odchovanec Meteoru prokázal i v této silné konkurenci svůj talent a prosadil se mezi ani ne třetinu vyvolených, kteří nyní budou bojovat o své místo v ligovém kádru a to zejména v utkáních rezervy Dukly v ČFL.

Oba hráče pojí podobný osud ve svých fotbalových začátcích. Jejich první fotbalové krůčky byly v FK Táborsku, odkud ve svých 10 letech přestoupili do Meteoru Tábor. Tomáš Kubart v roce 2016 neodolal vábení Pardubic, kam odcházel na hostování již jako hráč se zkušenostmi z reprezentačních srazů. Matouš Varačka má poněkud barvitější fotbalové curriculum vitae, v Meteoru ještě coby 15letý pomohl mužům k postupu do I. A třídy, následně krátce působil v Milevsku, FC MAS Táborsku a naposledy v již zmiňované Soběslavi.

Mateřský oddíl FK Meteor Tábor je právem náležitě hrdý na své odchovance, kteří ukazují svým následovníkům z čekanické líhně, že cesta do „velkého fotbalu“ ne vždy musí vést přímo přes profesionální kluby. Uznání a poděkování patří zejména trenérům, kteří se podíleli přímo či nepřímo na fotbalové výchově obou hráčů. Nejvíce tréninkových jednotek Matouš s Tomášem absolvovali pod vedením náročného trenéra Martina Štici.

Napsal(a) Petr Včelák | Foto FK Meteor Tábor