Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští porazili nebezpečného soupeře z Lišova

 
úterý, 1. září 2020, 13:57

Chýnov – Samotnému utkání předcházelo poděkování chýnovských funkcionářů hráčům mladší přípravky, kteří nastoupili před tribunu pod vedením trenéra Karla Sedlatého. V sobotu zcela suverénně ovládli turnaj na Větrovech za účasti šesti celků, (mimo jiné např. ze Soběslavi, z Č. Krumlova apod.) a přivezli si domů krásný pohár za 1. místo.

Domácí fotbalisté chtěli napravit selhání z minulého týdne, ale do cesty se jim postavil soupeř, který v úvodním kole nasázel Ševětínu 7 branek… V prvním poločase také výborně hrající hosté s několika vysokými a urostlými hráči potvrzovali svou kvalitu a byli určitě lepším celkem než domácí. Na hře domácích (opět se museli obejít bez zraněného Václ. Hrušky a navíc bez F. Zadražila) se projevila zpočátku opět ještě velká nerozehranost a to mělo za následek, že si Lišovští vytvořili v 1. půli daleko více brankových příležitostí.

Hned ve 3.min. střílel velmi nebezpečně lišovský Bambule a jeho volej skončil jen těsně vedle Průšovy branky a o pět minut později se dostal do velmi dobré šance Koláček, ale domácí gólman byl u tyče včas. Chýnovští zahrozili ve 13.min. střelou Práška. Ve 20.min. mířil do šibenice lišovský Bouchal, ale na vynikajícího Průšu s kapitánskou páskou opět nevyzrál. Skóre se však měnilo hned o minutu později, když se opřel do míče rychlonohý Jakub Šachl a trefil se přesně k levé tyči domácí branky (0:1).

A hosté si vytvářeli stále více šancí. Dvakrát se objevil ve střelecké pozici Pechoč, ale Průša jej vždy vychytal a do velké šanci se dostal ve 30. min. i J. Kandl, ale domácí opora v brance včasným vyběhnutím zabránila jistému gólu. Domácí však celkem nečekaně udeřili ve 32.min., kdy zahrával z velkého úhlu a od postranní čáry trestný kop Jaroslav Prášek a podařilo se mu krásnou falšovanou střelou na zadní tyč zaskočit brankáře, který spíše čekal centr (1:1). Ve 37.min. se ještě opřel zdálky do míče domácí Mládek, jehož prudká střela jen těsně minula pravý horní roh Benedovy branky, ale bylo vidět, že již domácí začali ke konci poločasu získávat stále více ze hry a to se také ve druhé půli plně potvrdilo.

Králova dorážka rozhodla

V úvodu druhých pětačtyřiceti minut se dvakrát dostal do velmi dobré šance domácí Ursacher, ale vždy své příležitosti prováhal. V 57. min. dal o sobě poprvé vědět do té doby celkem nevýrazný domácí útočník Král, ale jeho dobře umístěná hlavička do protipohybu Benedy skončila v rukavicích lišovského brankáře. Skóre se měnilo až v 61. min., kdy se dokázal pohotovou dorážkou po asistenci střídajícího Vl. Hrušky prosadit právě David Král (2:1).

V tu dobu již získávali domácí stále více hru pod svou kontrolu a hosté se již zdaleka tak neprosazovali. V 65.min. střílel již po několikáté nebezpečně domácí Prášek, jehož prudká střela jen o málo minula svůj cíl. V  68. min. se hosté dožadovali penalty po zákroku jednoho z domácích beků na pronikajícího Mlýnka, ale sudí Pravda, který byl bezprostředně u střetu obou hráčů jen rozpažil a pokračovalo se ve hře dál. Video (VAR) ještě v I. A třídě není…

V závěru zápasu si vypracovali domácí ještě dvě čisté gólové šance, když se objevili před brankářem nejprve Král a po něm hned dva hráči (opět Král a D. Havlík), ale ani v jednom případě se jim skórovat nepodařilo. A mohlo je to nakonec mrzet, neboť v posledních minutách se dostali hosté do tlaku a jen díky Průšovi v brance se již skóre nezměnilo. Chýnovští se tak mohli po závěrečném hvizdu rozhodčího radovat z velmi cenného tříbodového zisku.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Věděli jsme dopředu, že nás čeká velice těžký zápas. Lišovští mají ve svém středu vysoké, silové a dobře kombinující hráče, s nebezpečnými průnikovými přihrávkami za obranu. Jsem rád, že i když jsme v zápase prohrávali, dokázali jsme výsledek nakonec otočit ve svůj prospěch. Ve druhé půli šel náš výkon rapidně nahoru a vypracovali jsme si kromě dvou gólů v síti soupeře ještě několik dobrých střeleckých příležitostí, které jsme však nedotáhli až do konce. Třech bodů si velice ceníme a musím vyzdvihnout výkon brankáře Průši, který nás svými zákroky v první půli několikrát podržel, ale zápas odmakalo celé mužstvo, včetně střídajících hráčů.“

FC Chýnov – SK Lišov 2:1 (1:1)

Branky: 32. Prášek, 61. Král – 21. Šachl. Rozhodčí: Pravda – Jevčák, M. Mráz. DFA: Albrecht. ŽK: 3:2 (Mládek, Mareš, Dav. Král – Kándl, Bambule). Rohy: 9:5. Diváků: 130.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, Mareš – Ursacher (60. D. Havlík), Mládek, Peterka (70. Rytíř), Kučera (46. Vl. Hruška) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Lišov: L. Beneda – Shýbal, P. Kándl (79. Grech), Bambule, Koláček – J. Šachl (25. Burda), D. Mlýnek, Bouchal, M. Šachl – P. Kandl, Pechoč. Trenér Jiří Beneda.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama