Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice potěšila fanoušky výhrou nad Sousedovicemi 4:0

 
úterý, 1. září 2020, 12:49

Kaplice – Kapličtí se poprvé v novém soutěžním ročníku představili vlastním fanouškům. Před slušnou diváckou návštěvou měli za soupeře Sousedovice, kterým loni doma podlehli 1:3. V duelu dvou týmů, které v prvním kole nebodovaly, pomýšleli spartakovci na plný bodový zisk.

V základní sestavě se místo absentujícího Kebla objevil Micák. Už v deváté musel ze hřiště zraněný Jan Smolen, kterého nahradil Dan Pál. Absence hlásil před utkáním i sousedovický kouč Slabý.

Od úvodních minut měli míč častěji pod kontrolou spartakovci. Snažili se kombinovat a nalézt cestu za obranný val soupeře, který od úvodu hrál na jednoho útočníka. Ve čtrnácté minutě centroval z pravé strany Micák, na zadní tyči na dlouho nohu zakončoval Faltus, gólman Frýda si míč směřující pod břevno pohlídal.

I v dalších minutách se hrálo pod taktovkou Spartakovců. Další příležitost byla k vidění až ve 24. minutě. Po rohovém kopu Divokého hlavičkoval kapitán Gondek, Frýda gólovou hlavičku stačil vyrazit, o dorážku se snažil Faltus, ale po ataku bránícího hráče, k ní vůbec nedošlo a domácí se u hlavního arbitra marně dožadovali pokutového kopu.

Za další dvě minuty na vše zapomněli, protože se dostali do zaslouženého vedení. Po faulu na Faltuse měli výhodu trestného kopu z pravé strany. Divoký přiťukl míč Jakubu Vanišovi, ten si navedl balón na střelu a přízemní utažená střela zapadla přesně za vzdálenější tyč – 1:0.

Domácí i po vstřelení vedoucího gólu kontrolovali vývoj střetnutí. Krátce před poločasem mohli přidat druhý gól. Na konci pěkné akce byl z levé strany přihrávající Vaniš, v gólové pozici byl Micák, mířil pod břevno, Frýda svůj tým podržel a konečky prstů míč vytěsnil nad bránu.

Do kabin tedy odcházeli Kapličtí s jednogólovým náskokem. Už na konci první půle začali hosté hrát na dva útočníky, když se na hrot vysunul Milan Glazunov. Trenér Slabý o poločasové přestávce vystřídal, když mladého Janáčka nahradil v sestavě o poznání zkušenějším Tomášem Glazunovem.

Sousedovice zlomil druhý gól

První zaznamenání příležitost druhé půle měli přesto domácí. Po Micákově přihrávce si ve vápně našel prostor ke střele Divoký, technický křížný pokus však mezi tři sousedovické tyče nenasměroval. Hosté vycítili svou šanci a po hodině hry měli první gólovou příležitost. V ní se octil Milan Glazunov, pálil tvrdě do horní poloviny brány, ale gólman Schneider skvěle zasáhl a míč vytěsnil na břevno, od kterého se balón odrazil před brankovou čáru. Chvíli na to pokoušel střelecké štěstí hostující kapitán Hrach, střele ze 22 metrů skončila nad břevnem domácí svatyně.

V 66. minutě domácí pěkně zakombinovali. Micák našel na pravé straně Divokého, ten pronikl do vápna, přízemním centrem hledal před brankou své spoluhráče, bránící Marcinko míč ve snaze odkopnout poslal do tyče vlastní brány. O dvě minuty později se Kapličtí druhého gólu dočkali. Z pravé strany poslal před bránu prudký centr Fišer a nabíhající Robert Daniel míč o břevno napálil za Frýdova záda – 2:0.

Druhý inkasovaný gól hosty definitivně zlomil. Ještě před rozehrávkou střelec druhé branky vystřídal, když uvolnil své místo střídajícímu Kuchařovi a tomu stačili čtyři minuty na to, aby i on se v koncovce prosadil. Z levé strany poslal prudký centr Vaniš a Václav Kuchař těžkým kopem poslal balón z první pod břevno – 3:0. Hned v následující minutě se Spartakovci řítili prakticky sami dva na gólmana soupeře, ale gólovku doslova zapařili.

Hosté se osmělili až v závěrečné desetiminutovce. Střelou přes hlavu pokoušel štěstí sousedovický forward, ale neuspěl. Stejně se vedlo o chvíli později i Marcinkovi. Tři minuty před koncem naopak ještě jednou rozjásali domácí příznivce Spartakovci. Dostatek prostoru měl na levé straně Kuchař, předložil míč do vápna zcela volnému Jiřímu Divokému, který sám před gólmanem nezaváhal – 4:0. Kapličtí zcela po zásluze zvítězili a připsali si do tabulky první tříbodový zisk.

FK Spartak Kaplice – FC Znakon Sousedovice 4:0 (1:0)

Branky: 26. Vaniš, 68. Daniel, 72. Kuchař, 87. Divoký. Rozhodčí: C. Novotný – Cigáň, Vejčík. ŽK: 2:0 (Vaniš, Divoký). Diváků: 150.

Kaplice: F. Schneider – Štrbačka, Čutka, Gondek, Fišer - Faltus (81. Aibl), Micák (76. F. Štěpánek), Vaniš, Divoký - J. Smolen (9. Pál), Daniel (68. Kuchař).

Sousedovice: Frýda – Blatský, Vaněček, M. Glazunov, Marcinko (84. Rataj) - F. Duba, Linhart, Hrach, Janáček (46. T. Glazunov) - Brynda, L. Duba (71. Vojtíšek).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec