Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice zahájily první sezónu v I. A třídě remízou

 
úterý, 25. srpna 2020, 16:24

Strunkovice nad Blanicí – Domácímu Blaníku byl v historické premiéře soupeřem celek z krumlovského okresu, FC Velešín. Oba týmy to vzaly hodně z obran a nakonec se rozešly smírně a bez vstřeleného gólu.

Půlroční pauza bez mistrovských zápasů se podepsala na výkonu obou mužstev. Domácí se na svůj velký zápas hodně těšili, ale od začátku byla na nich patrná nervozita a snaha neudělat chybu. Hosté přijeli s poměrně mladým kádrem a také vsadili na hru ze zajištěné obrany.

Boj o střed hřiště s minimem šancí a hlavně na obou stranách chyběla myšlenka, k překonání obran. Domácí Žurek se snažil být hodně na míči, ale sám na vše nestačil. Někdy na úkor nahrávky volil střelu, ale i tak to byla jedna z mála snah, jak se dostat k brance hostí. Domácí prožili první nepříjemnost po necelých dvaceti minutách, kdy musel pro zranění odstoupit Michal Kuneš, jeden z útočných pilířů. Dál pokračovalo hodně vyrovnaným bojem. Ideální počasí, pěkná návštěva, ale do poločasu gól nepadl.

Druhé dějství se hrálo čtvrthodiny stejně dle not prvního poločasu. Domácí se tlačili před branku Ottenschlägera, ale ten byl vždy na místě. A když už to vypadalo, že bude překonán, tak konečky vyškrábl Žurkovu přízemní střelu mimo tyče.

Po hodině hry se Strunkovičtí nastěhovali před hostující branku a získali územní převahu. Zatlačili hosty, ale obranný val Velešínských odolával. Deset minut před koncem z nebe zahřmělo a přišla průtrž mračen, která fotbal definitivně odpískala. Zápas se dohrál mezi těžkými kapkami deště, ale gól ani svatý Petr domácím neseslal.

Blaník Strunkovice – FC Velešín 0:0

Rozhodčí: Slepička – Herzog, Ct. Novotný. DFA: J. Urban. ŽK: 1:1 (Páník – Mikeš). Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama