Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zkusíme to na druhý pokus, říká trenér Trhových Svinů Martin Písko

 
sobota, 22. srpna 2020, 09:58

Trhové Sviny – Ač za celý předešlý podzim nenašel trhosvinenský Spartak ani jednoho přemožitele a přezimoval na vedoucí příčce, dodatečného postupu se na rozdíl od jiných lídrů nedočkal. Výsledky z přátelských zápasů proti soupeřům z krajského přeboru naznačily, že by se v něm parta okolo trenéra Martina Píska rozhodně neztratila. „Také letos máme ty nevyšší ambice,“ prozrazuje Písko.

Jak hodnotíte letní přípravu? Jste spokojen s účastí a celkově s průběhem?
Příprava probíhala podle plánu, jako každý rok byly třífázové tréninky za velké účasti hráčů, takže z mé strany spokojenost. Měli jsme v plánu čtyři přátelská utkání, kde až na Slavii ČB (nehrálo se kvůli počasí) jsme se střetli se třemi účastníky krajského přeboru Č. Krumlov, Třeboň a Olešník. Všechny dopadly vítězně v náš prospěch. Tím pádem můžu hodnotit přípravu za více než vydařenou.

Nastaly v průběhu přípravy nějaké potíže?
S komplikacemi v průběhu přípravy se potýká asi každý tým na této úrovni, kdy je doba dovolených a jiných aktivit, tak ani nás to neminulo. Nicméně kádr prvního mužstva byl případně doplněn z našeho rezervního mužstva tak, aby fungoval po celou dobu přípravy.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedli?
Jak jsem již uvedl, sehráli jsme tři utkání s krajskými celky. Všechny dopadly vítězně, na další sezónu jsme dobře připraveni. Mužstvo dokáže zvládat i těžké zápasy. Jako byl náš zápas s posledním vítězem dvou ročníku KP v Olešníku.

Došlo v kádru k nějakým zásadním změnám?
V kádru žádné změny neproběhly a doufám, že tomu tak zůstane a kluci se porvou o postup do krajského přeboru. Když se nám budou vyhýbat zranění, tak kvalita a konkurence v mužstvu je velká.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části?
Ambice jsou ty nejvyšší. Kluci makají, doplňují se, mají velkou chuť hrát a to je pro mě asi nejvíc, udržet to v takové pohodě. Bude to těžké obhájit loňský podzim bez prohry, a tak bych byl rád, abychom zůstali při zemi a nekoukali, co bude, ale byli připraveni na každý zápas.

Koho považujete za největšího favorita soutěže?
Měl jsem tu možnost se podívat na utkání Roudného a za mě je stejně jako loni favoritem, i když bych viděl na nejvyšší bedně nejraději nás.

Jak se osobně těšíte na sezónu? Půlroční přestávka byla hodně dlouhá…
Natěšen je celý oddíl i naši diváci. Podzimní domácí zápasy jsme nuceni hrát v azylu ve Slavči. Naše hřiště v Trhových Svinech dostává konečně po 35 letech nový kabát. Nicméně ve Slavči hraje naše rezervní mužstvo a také A-tým tam absolvuje některé tréninkové jednotky a přípravná utkání. Myslím, že to pro nás nebude žádný výrazný problém.

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
Situaci ohledně Covidu 19 nijak neřeším, co se má stát, tak se stane. Spíš by mi bylo líto kluků, kdyby neměli možnost se zase porvat o postup.

Kádr TJ Spartak Trhové Sviny

Brankáři: Michal Popovič, Karel Brůha

Obránci: Jakub Zatloukal, Daniel Tomek, Jan Novák, Aleš Perfoll, Martin Valut

Záložníci: David Brůha, Marek Kodras, Ondřej Hruška, Ondřej Kolář, Marek Chromčák

Útočníci: Lukáš Gažák, Jiří Šemro, Jiří Macák

Realizační tým:
Trenér:
Martin Písko. Vedoucí mužstva: Jiří Šafránek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák