Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice se těší na historickou účast v I. A třídě. Nechtějí hrát druhé housle

 
čtvrtek, 20. srpna 2020, 22:28

Strunkovice nad Blanicí – Mexiko, jak se Strunkovicím od 19. století přezdívá, odehrálo v loňské I. B třídě (sk. B) mimořádný podzim. Klopýtlo pouze v jediném střetnutí remízou v Bělčicích, jinak se drželo po celou dobu na vítězné vlně, což stvrdilo v samém závěru výhrou u pronásledovatele ze Čkyně. Jaro se ze známých příčin nerozehrálo, ale když se objevila zpráva, že Čížová odhlašuje divizi a hlásí se jen do B třídy, svitla Strunkovicím naděje, neboť byli první kandidátem na doplnění do vyšší soutěže. Po oficiálním potvrzení oslavil tým kouče Václava Beneše premiérový postup do A třídy. Jak je připraven nás seznámil asistent trenéra Petr Kortus.

Jak jste spokojeni s průběhem letní přípravy?
Účast některých nebyla nejlepší, ale to je dlouhodobější problém. Sehráli jsme pár zápasů ještě v červnu a domluvili se, že začneme až v půlce července. Příprava, tím jak byla krátká, byla volená hodně s míčem. Takže v tomto období žádný běhy se závažím na noze a podobný výstřely do tmy (smích). Chodili s námi i někteří kluci z béčka, dá se říci, že jsme se docela scházeli. Ale určitě to mohlo být lepší.

Nastaly během léta nějaké komplikace?
Nastaly. Přišla zranění. Poslední přípravný zápas jsme hráli bez čtyř hráčů základní sestavy, což tak trochu vysvětluje uhraný výsledek, ale určitě se na to nevymlouváme. V současné době se ještě dávají dohromady Žurek, jenž byl po pádu na motorce mimo hru delší dobu, Páník a Gažík, kterého odvezla sanitka předminulý týden přímo ze hřiště. Snad se dají do neděle všichni dohromady.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jakých výsledků jste dosáhli?
No ukázaly nám hodně... Vydřená remíza v Bavorově, prohra, ale dobrý výkon doma proti Junioru Strakonice a teď ten nevydařený zápas na Hluboké.

Jak se změnil kádr?
Odešel Karel Pícha, to je pro nás ztráta. Ale Olešník je pro něj výzva a přejeme mu hodně úspěchů. Přišel Balica ze Lhenic, Brom z Týna a Sandany z Volyně.

S jakými plány jdete do vyšší soutěže?
Se střízlivými. Já osobně moc nevím, co od této soutěže čekat. Určitě v ní ale nechceme a myslím, že ani nebudeme hrát druhé housle. Ale jak říkám, s pokorou.

Kdo bude podle vás míchat postupovými kartami?
Favorita nemám. Ale myslím si, že někde nahoře budou Tatran Prachatice, Roudné a Kaplice.

Těšíte se po dlouhé pauze?
Těším se a myslím si, že všichni okolo fotbalu.

Kádr TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí

Brankáři: Radek Suchý, Martin Váša

Obránci:  Ladislav Klein, Jiří Brych, Martin Dvořák, Petr Ostádal, Jan Žurek, Roman Kašpar

Záložníci: Petr Beneš, Josef Brom, Václav Páník, Tomáš Balica, Jakub Gažík, Ondřej Váša

Útočníci: Roman Žurek, Ivan Šimčík, Michal Kuneš, David Sandany

Realizační tým:
Trenér:
Václav Beneš. Asistent trenéra: Petr Kortus. Vedoucí mužstva: Roman Žurek st.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Klein