Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov udeřil v závěru a porazil domácí Kaplici 3:1

 
neděle, 2. srpna 2020, 20:20

Kaplice – V dalším přípravném utkání se Kapličtí představili na vlastním trávníku. Hostili tým Rudolfova, hrající krajský přebor. Dovolené zapříčinily několik absencí, takže sestava oproti minulému zápasu doznala několika změn.

Úvodní čtvrthodinu lze označit za oťukávací. Týmy se takříkajíc rozpoznávaly. Hned z první příležitost favorit na konci patnácté minuty gólově udeřil. Na kolmou Pouzarovu přihrávku skluzující Čutka nedosáhl, za obranu si naběhl Štěpán Prokeš, kličkou oklamal vybíhajícího gólmana a pohodlně skóroval – 0:1.

V polovině prvního poločasu mohli hosté své vedení navýšit. Trestný kop z levé strany zahrával Pouzar, přesným centrem posadil míč na hlavu Hanzalovi, Schneidera zachránilo břevno. O čtyři minuty později bylo naopak vyrovnáno. I Kapličtí dokázali skórovat z první vyložené šance. Na konci pěkné kombinace s Fišerem předložil Lukáš Pulec míč přihrávkou kolem brankáře nabíhajícímu Janu Štrbačkovi, který zblízka vyrovnal – 1:1.

Po půlhodině hry pálil zpoza vápna Lukáš Pulec nad Teringlovu svatyni. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Kovačičín, ale tečovaná střela se mezi tři kaplické tyče nevešla. Zajímavý první poločas přinesl nerozhodný výsledek. Hrálo se ve slušném tempu.

V úvodu druhé půle mohl hostům vrátit vedení Pouzar, který se ocitl sám před gólmanem, ale Schneider dokázal střelu vyrazit na rohový kop a svůj tým podržel. V dalších minutách se Spartakovcům podařilo během chvíle dvakrát překonat brankáře Teringla, v obou případech jej od kapitulování zachránilo břevno.

Stav byl dlouho na vážkách

V 51. minutě po rozehraném trestném kopu a zpětné Divokého přihrávce zakončoval Gondek, míč klepl o břevno a skončil nad brankou. Vzápětí pěkné kombinace domácích fotbalistů, na jejím konci byl v gólové pozici Štrbačka, vybíhajícího Teringla elegantně přeloboval, balón skončil na břevně, a dorážející Faltus na dlouhou nohu poslal míč vysoko nad bránu. V té samé minutě za vápnem napřáhl ke střele Divoký, přízemní ránu Teringl nadvakrát dokázal ve svých rukavicích ukrotit.

Poté následovalo v kaplických řadách čtyřnásobné prostřídání. Možná i proto byli v dalších minutách aktivnější hosté. Po hodině hry gólman Bílý na rohový kop vytěsnil ránu Dvořáka. V 63. minutě Rudolfovští mohli skórovat po rohovém kopu, ale ze závaru gól nevytěžili.

V polovině druhého dějství se za obranu Spartaku dostal Hanzal, zakončoval technicky přes brankáře, Bílý stačil míč dostat nad břevno. Kapličtí se připomněli v 73. minutě. Po zpětné Faltusově přihrávce střílel z levé strany Kuchař, přízemní rána prošla Teringlovi mezi rukavicemi, míč však ztlumily nohy klečícího gólmana.

Sedm minut před koncem zahrávali hosté přímý kop. Tvrdou ránu Kovačičína Bílý vyrazil jen před sebe, dorážející Pouzar byl tísněn a poslal míč pouze nad bránu. Krátce na to favorit rozhodl o svém vítězství. Kapličtí se po Fišerově průniku do šestnáctky dožadovali penalty, soupeř naopak z protiútoku vstřelil vítěznou branku. Po levé straně zatáhl balón Peiger a po jeho přesném centru skóroval hlavičkující Marek Sládek – 1:2.

V samotném závěru pak výhru favorita ztvrdil tečovanou střelou pod břevno Radim Pouzar – 1:3. Favorit zlomil odpor domácích až v posledních minutách. Konečný výsledek je pro Kaplické až příliš krutý. S týmem z krajského přeboru nesehráli špatnou partii.

FK Spartak Kaplice – SK Rudolfov 1:3 (1:1)

Branky: 27. Štrbačka – 15. Prokeš, 85. Sládek, 90. Pouzar. Rozhodčí: M. Kučera. ŽK: 1:0 (Divoký). Diváků: 140.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Čutka, Gondek - Fišer, Divoký, Kebl, Jan Fejtek, Faltus - L. Pulec, Pál. Střídali: Kuchař, F. Štěpánek, Aibl, Meita, F. Bílý.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč - Sládek, Kovačičín, Pouzar, Prokeš - Šindelář, Hanzal. Střídali: Šmíd, Vejvar, Peiger.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec