Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Obrat Jankova ve druhé půli, Trhové Sviny mrzela zahozená penalta

 
pondělí, 29. června 2020, 15:44

Jankov - Necelých osmačtyřicet hodin po náročném utkání s béčkem Dynama nastoupil Jankov k dalšímu, celkově už sedmému jarnímu zápasu. V Precis aréně přivítal Spartak Trhové Sviny, přední tým I. A třídy. Na domácích byla vidět únava, přesto se po nepovedené první půli po změně stran vzepjali k dobrému výkonu a duel nakonec otočili ve svůj prospěch.

Přestože během prvního poločasu přišel osvěžující jarní deštík, hrálo se ve velmi teplém počasí a především na domácích hráčích byla vidět z náročného programu únava. Hra Jankova vykazovala nedostatky jak pohybové, tak kombinační. I proto se Spartakovci možná překvapivě častěji dostávali do zakončení.

V 8.minutě využili laxnosti domácí obrany Macák a Šemro, ale Komárek po zakončení druhého jmenovaného vyrazil na roh. Komárek musel zasahovat při další šanci hostů, jmenovitě po úniku Kodrase, kterého parádně vysunul Brůha, avšak skóre zůstávalo neměnné. Že domácí nejsou v pohodě, prokázali o dvě minuty později, kdy šli tři na osamoceného Smoleně, ale akci vůbec nezakončili.

K prvnímu zakončení se Jankov dostal až po půlhodině hry, ale střela Rytíře měla ke gólu hodně daleko. Jak se zakončuje přečíslení, ukázali domácím Šemro a Macák. Ti využili lenosti Jankovských při návratu z útočné akce, s jediným bránícím Jirkovským si hravě poradili a Jiří Macák otevřel skóre - 0:1.

První vážnější zákrok si připsal také gólman Spartaku Popovič, který musel krotit tvrdou ránu Bendy. Poločasový hvizd rozhodčího byl pro domácí vysvobozením. A ať už se v kabině stalo cokoliv, do druhého poločasu přišel zcela jiný tým.

Spartakovci byli zatlačeni před svoji šestnáctku, odkud se jim zřídkakdy podařilo balón vyvést na soupeřovu polovinu. Blízko vyrovnání byl po Kroneislově rohu hlavičkující Beránek, ale Popovič vytáhl jeden z několika skvělých zákroků. Za další dvě minuty už byl ale krátký na přízemní střelu Marka Kroneisla z nějakých devatenácti metrů. Na míč si sáhl, ovšem v cestě do branky mu nezabránil - 1:1.

Následovala další střela, tentokráte z kopaček Loška, Popovič kryl. Po hodině hry připravil Rytíř gólovku pro Schwarze, toho gólman Svinů fauloval a na světě byla penalta. Třiačtyřicetiletý Marek Kroneisl zvládl tuto úlohu již ve čtvrtek proti Dynamu, a zvládl jí i teď, byť s obrovskou dávkou štěstí - 2:1.

V 66.minutě chyboval v rozehrávce Valut, ale chybu svého spoluhráče napravil fantastický Popovič, který zlikvidoval jak šanci Lovičky, tak dorážku Bendy. A úspěšně si počínal i o chviličku později proti střele Rytíře. Hostující gólman byl pod neustálou palbou, jenže Benda v další příležitosti míč ideálně netrefil a Kroneisl při pokusu o hattrick zamířil vedle. Jak zazdít megašanci předvedl všem přítomným Lovička, který nejprve vybojoval míč, čímž se dostal do šance, kdy šel s dalšími spoluhráči v podstatě jen na osamoceného gólmana, ale ve finále zbrzdil a akci zhatil přihrávkou, kterou vystihl navrátivší se Brůha.

V 84.minutě mohl trestat Šemro, který se díky své rychlosti dostal do samostatného úniku, ale Komárek si na něho zkušeně počkal, pokus o kličku přečetl a míč hostujícímu útočníkovi vypíchl. V 86.minutě se po Jirkovského pěkné přihrávce řítil do vápna Sedlic, střelou z úhlu ale Popoviče nepropálil. Místo aby domácí zápas zkušeně dohráli do vítězného konce, darovali v nastaveném čase soupeři pokutový kop. Beránek hasil svou chybu v pokutovém území faulem na Valuta a srovnat mohl z penalty Brůha. Mohl, ale nesrovnal. Jan Komárek jeho střelu vyrazil a byl hrdinou Jankova!

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: "Další zápas v nabitém programu jsme sehráli s týmem, který se dlouhodobě pohybuje v horních patrech I. A třídy a oprávněně pokukuje po vyšší soutěži. První poločas byl z naší strany plný nepřesností, díky kterým jsme se nedokázali dostat do tempa a moc jsme toho celkově nepředvedli. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší, začali jsme si vytvářet šance a jen škoda, že jsme je nedokázali proměnit. V úplném závěru musel po naší chybě výsledek zachraňovat Komárek, když chytil hostům penaltu."

SK Jankov - TJ Spartak Trhové Sviny 2:1 (0:1)

Branky: 54. a 61. z pen. Kroneisl - 32. Macák. Rozhodčí: Krčín - Barva, M. Pečenka. Bez ŽK. Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:4. Diváci: 58.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Jirkovský - Benda, Kroneisl, Kollár, Rytíř, Lovička - Smékal, Schwarz. Střídali: Beránek, Sedlic.

T. Sviny: Popovič - Valut, Smoleň, Tomek, Novák - Kolář, Brůha, Chromčák, Kodras - Macák, Šemro. Střídali: Švepeš, Šafránek, Kostohryz.

Nejlepší hráči: Komárek, Lošek - Popovič, Brůha

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová